Spijkse Kweldijk 81
4212CX
SPIJK GEM LINGEWAAL
tel. 0183-562220

Voor wat het waard is mag SVS’65 zich voorlopig koploper noemen. Beesd werd met duidelijke cijfers huiswaarts gestuurd: 5-1. Na een 0-1 achterstand repareerden tweemaal Toefik el Amghar en Felix de Otte de schade. In de tweede helft liep men verder uit via treffers van opnieuw El Amghar en Sam Muilenburg.

Menno Beusekamp moest het doen zonder ervaren krachten Maurice Schopenhouer, Willem Looijen, Brian Bot Max Vrolijks en nieuwkomers Camilo Hagemeijer en Berat Sengul (allen geblesseerd). Nieuwelingen Toefik el Amghar (Schelluinen), Yori de Koter (Schelluinen) en Felix Otte (Unitas JO19) begonnen wel in de basis. De ervaren El Amghar dook na dertig seconden al op voor het vijandelijke doel en schoot van dichtbij naast de goal. Nog geen negentig seconden later werd Sam Muilenburg weg gestuurd, schoot het leer langs de keeper, maar zag het tergend langzame balletje van de lijn gehaald worden. De thuisploeg begon dus furieus en had totale controle in de beginfase van de wedstrijd. Verbijstering alom toen er na tien minuten een 0-1 stand op het scorebord stond. Dramatisch opbouwen van achteruit werd direct afgestraft door Jarno van de Water, overigens veruit de beste speler aan Beesdse zijde. Eventjes leek er een Kerkwijk-scenario in de lucht te hangen, maar SVS’65 herpakte zich snel.

Zo waren er in de 30e, 33e en 35e minuut grote kansen die onbenut werden gelaten door Muilenburg en Fitim Meha. Gelukkig stak de keeper van de gasten een handje toe door een cornerbal uit zijn handen te laten vallen. De boomlange Otte pakte het cadeautje gretig uit en haalde zonder nadenken de trekker over. Vervolgens ging het hard, want in een tijdsbestek van drie minuten lagen de 2-1 en de 3-1 in de touwen. El Amghar werd op de rand zestien bediend door Jerzy Timmermans en drukte vakkundig af via de binnenkant van de paal. Ook bij het volgende doelpunt was hij de gevierde man. Een scherp indraaiende corner van Bennie Boeijink werd lichtjes getoucheerd via de kale kop van El Amghar en plofte bij de tweede paal binnen. Tussen al dat geweld kende doelman Raymon Kaarsemaker nog een hachelijk moment door zijn collega te imiteren en ook te grabbelen bij een hoekschop. Het liep ternauwernood goed af, waardoor er gerust kon worden met een bemoedigende 3-1 voorsprong.

Na de thee bleef Timmermans achter in de kleedkamer, die in de eerste helft met vuur speelde en na een overtreding goed weg kwam met geel. Uit voorzorg werd hij gewisseld voor Stef Philip. Na 55 minuten ging Man of the Match El Amghar er ook af voor de eveneens geroutineerde Johnny Wijnbelt, maar niet voordat hij voor de 4-1 had gezorgd. Beesd stuntelde in de achterhoede, de aanvaller met Marokkaanse roots knalde op de keeper en in tweede instantie schoot hij droogjes zijn hattrick binnen. SVS’65 had vooral in het eerste bedrijf met krachten gesmeten, waardoor er voor Beesd wat meer ruimte kwam om te voetballen. Het kwam vandaag echter kwaliteit tekort om daar gebruik van te maken, maar sneed na een uur spelen gevaarlijk door over de rechterkant. Kaarsemaker liet zich daarna gelden met een fantastische redding en voorkwam de 4-2.

De gastheren waren niet onder de indruk en gingen vrolijk door, onder aanvoering van vooral Meha en Wijnbelt, met het creëren (en missen) van mogelijkheden. Debutant Wijnbelt was een aantal keer dichtbij met zijn kenmerkende passeerbewegingen en schoten, waar Meha nog meer pech kende. De spelmaker raakte twee keer het aluminium. In de slotfase wisselde Beusekamp nog de Koter en Boeijink voor Martijn Tromp en Ferdi Scheurwater. Deze twee verse krachten zagen hoe Muilenburg vlak voor tijd nog zijn goaltje mee pikte. Na een heerlijke steekbal van Meha schoot hij in de korte hoek de 5-1 eindstand op het wedstrijdformulier. Gezien de stand en de slechte weersomstandigheden kon iedereen er mee leven dat de leidsman na precies negentig minuten een einde aan de wedstrijd maakte.

Na wisselende resultaten in de voorbereiding en bekercampagne was Beusekamp vandaag uiteraard tevreden over zijn Spijkse equipe. ‘’Het was wachten op een grote uitslag. Al sinds de eerste wedstrijd laten we veel kansen liggen. Ook vandaag moeten we na twee minuten al met 2-0 voor staan. Na die plotse 0-1 hadden we het vooral op het middenveld moeilijk, maar gelukkig herstelden we ons snel en hebben we volledig gedomineerd.’’ De jonge trainer kan komende tijd zijn borst nat maken met achtereenvolgens Groot-Ammers-uit, Peursum-thuis, Herovina-uit en Unitas-thuis.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Jerzy Timmermans (Stef Philip), Tjerry van den Berg, Felix Otte, Cane van den Berg; Yori de Koter (Martijn Tromp), Bennie Boeijink (Ferdi Scheurwater), Fitim Meha, Robin IJsselstijn; Toefik el Amghar (Johnny Wijnbelt), Sam Muilenburg