SVS'65 zet Lekvogels opzij

SVS'65 1

4 - 2

Lekvogels 1

Robin IJselstijn (intikker)
Fitim Meha (penalty)
Robin IJselstijn (intikker)
Martijn Tromp (intikker)

Competitie

4e klasse E

Datum

14 mei 2022 15:00

Scheidsrechter

A.L. van Honk

Accommodatie

Sportpark SVS'65
Spijkse Kweldijk 81
4212CX
SPIJK GEM LINGEWAAL
tel. 0183-562220

Midweeks zag SVS’65 tegen Leerdam Sport een 1-3 voorsprong resulteren in een 4-3 verlies, nu werd er wel gewonnen. Lekvogels werd na een 2-1 ruststand met 4-2 huiswaarts gestuurd. SVS’65 kende zijn doelpuntenmakers in Fitim Meha, Martijn Tromp en de twee keer trefzekere Robin IJsselstijn.

Vlak voor de wedstrijd moest José van de Ven zijn basiself aanpassen wegens in de warming-up opgelopen liesblessure bij Brian Bot, waardoor Jerzy Timmermans in de basis begon. Met Timmermans op de rechtsbackpositie begon SVS’65 voortvarend aan de wedstrijd. Na wat speldenprikken van Fitim Meha was het na een kwartier al raak. Een goede aanval werd door Willem Looijen op mooie wijze terug gelegd voor Robin IJsselstijn, die er alleen nog maar een voet tegenaan hoefde te zetten. Niet veel later vond de tandem elkaar opnieuw, nu in omgekeerde volgorde en was het Looijen die van dichtbij naast het doel schoot. De thuisploeg had weinig te duchten van de bezoekers, maar hielp hen met een te korte terugspeelbal in het zadel. Deze werd na 35 minuten genadeloos afgestraft en plotseling stond het 1-1.

Daarna ontsnapte men nog aan een penalty en even later ging die aan de overkant wel erg gemakkelijk op de stip. Meha vijzelde in de 40e minuut zijn competitietotaal met de rake strafschop op naar veertien. Hij had er daar gedurende de eerste helft toch zeker een stuk of twee aan toe kunnen voegen, maar hij miste deze middag de absolute scherpte voor het doel. In de rust diende ook Looijen zich te laten wisselen met een lies waar het in geschoten was. Zowel voor Bot als voor de spits lijkt het seizoen er naar alle waarschijnlijkheid op te zitten.

Met Stef Philip als vervanger kwam SVS’65 net zoals na het eerste fluitsignaal weer goed voor de dag. Al na 48 minuten lag de 3-1 tegen de touwen. IJsselstijn was er als de kippen bij om een afgeslagen schot binnen te tikken. Een ander verschijnsel wat zich bijna consequent voordoet is het grote verval tussen het eerste en tweede bedrijf. Ook nu waren de krachten bij een groot gedeelte van de ploeg al weggeëbd. Het piepjonge Lekvogels was conditioneel beter en dook een aantal maal gevaarlijk op voor het doel van Raymon Kaarsemaker. SVS’65 zwijnde dan ook toen de paal werd geraakt en de goalie nog een keer een goede redding in huis had. Gelukkig zorgde Martijn Tromp voor de bevrijdende en beslissende 4-1. Na een solo en daaropvolgend schot van Kyano de Groot was Tromp, net zoals bij de 3-1 van IJsselstijn, attent en kon hij het leer binnen lopen. De marge was nu groot genoeg om de niet geheel fitte Max Vrolijks eraf te halen voor Maikel van Schaften.

Lekvogels gaf echter niet op en een kwartier voor tijd kwam het terug tot 4-2. Een goede aanval, waarbij wel gezegd dient te worden dat de gastheren op grote afstand stonden te dekken, werd prima afgewerkt. Het was vervolgens haast pijnlijk en gênant om te zien hoe sommigen Spijkenaren compleet voorbij werden gelopen door het frissere Lekvogels. In de slotfase bracht Van de Ven een drietal invallers met Mika van Houwelingen, Pascal van Schaften en Ferdi Scheurwater voor Tromp, Meha en De Groot. Over en weer volgden nog wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer en vooral de thuisploeg was blij toen de scheids blies voor het eindsignaal.

Er resteert nog een drieluik aan competitiewedstrijden voor SVS’65. Zaterdag mag men in Hendrik-Ido-Ambacht aantreden tegen het ongeslagen en inmiddels tot kampioen gekroonde IFC.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Jerzy Timmermans, Levi Slob, Tjerry van den Berg, Max Vrolijks (Maikel van Schaften); Kyano de Groot (Mika van Houwelingen), Bennie Boeijink, Martijn Tromp (Ferdi Scheurwater), Fitim Meha (Pascal van Schaften); Willem Looijen (Stef Philip), Robin IJsselstijn

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!