SVS'65 ook tegen Lekvogels in de hoek waar de klappen vallen

Lekvogels 1

3 - 0

SVS'65 1

Competitie

4e klasse E

Datum

20 november 2021 14:30

Scheidsrechter

A. van Doesburg

Accommodatie

Sportpark Het Bosch
Nieuwe Rijksweg 8
4128BN
LEXMOND
tel. 0347-341600

De Spijkenaren snakken naar de winterstop, dat moge duidelijk zijn. Na het midweekse verlies tegen Unitas werd er in Lexmond op zeer geflatteerde wijze met 3-0 verloren. Met maarliefst tien afwezigen kreeg het toch een groot aantal scoringskansen, maar liep men in de slotfase tegen een nederlaag aan.

Het was lastig zat voor José van de Ven om een elftal op de been te krijgen, maar met Brian Bot (niet getraind of gespeeld na maand blessureleed) en Dante Peek, Cane van den Berg, Lars van de Voet en Xander Schmidt (allen vierde elftal) was de bank goed gevuld. Zij zagen dan ook dat de eerste echte kans voor SVS’65 was. Fitim Meha schoot rakelings naast na een goede voorzet van Sam Muilenburg. Lekvogels daarentegen kon twee keer via een snelle omschakeling opduiken voor Raymon Kaarsemaker, maar die redde beiden keren met zijn voet en hield zijn doel schoon. Bij deze counters nam de thuisploeg achterin veel risico’s en Meha kreeg opnieuw een open doekje. Hij had misschien beter af kunnen spelen op Sam Muilenburg, maar ging voor eigen succes en schoot voorlangs.

Na een volgende grote kans voor Maikel van Schaften was de verbazing dan ook groot toen de bal aan de andere kant in het net lag. Na een half uur op het scorebord speelde Lekvogels het balletje rond, totdat deze na Spijks uitverdedigen plots ‘dood’ viel rond de rand van het strafschopgebied. Een withemd was er als de kippen bij en drukte af in de verre hoek van Kaarsemaker. Na de openingstreffer veranderde het spelbeeld niet. Lekvogels bleef enorme ruimtes achter de defensie weggeven. SVS’65 bleef dan ook kansen krijgen, terwijl de gasten niet mochten klagen toen de Lexmonders een overtalsituatie zeer slecht uit wisten te spelen. Legio mogelijkheden op doelpunten voor beide ploegen, maar zodoende werd er gerust met 1-0.

Na de welkome thee op kille sportpark Het Bosch begonnen de Spijkenaren nog meer de aanval te zoeken. Op zoek naar de aansluitingstreffer zat het niet mee. Vooral het spitsenduo Muilenburg en Meha hadden hun vizier niet op scherp staan vandaag. Van de Ven ging het laatste half uur achterin dan maar man tegen man spelen met de wissel van Stef Philip voor Bot. Het leverde dotten van kansen op voor van Schaften en Timmermans, maar ook zij lieten het net niet bollen. Kaarsemaker zag ze wel eens rond zijn hok opduiken, maar buiten wat speldenprikken werd hij amper getest. Lekvogels had in minuut 83 dan ook wat hulp nodig van de scheidsrechter nodig om de KO uit te delen. Een zuivere buitenspelgoal (de doelpuntenmaker was zo ruiterlijk om dit zelf toe te geven) werd doodleuk goedgekeurd door de leidsman en SVS’65 was zo goed als kansloos voor een resultaat.

In de resterende tijd werden Peek en van den Berg nog ingebracht voor IJsselstijn en van Schaften. Het mocht allemaal niet meer baten en toen het al bijna donker was kreeg SVS’65 zelfs nog de 3-0 om de oren. De maker van de 2-0 ging in de mangel bij twee Spijkse verdedigers en de bal ging op de stip. Kaarsemaker zat er nog aan met een hand, maar kon niet voorkomen dat de eindstand op een zwaar geflatteerde 3-0 werd bepaald.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Tjerry van den Berg, Duane Ruytink, Kenny Lagendijk, Jerzy Timmermans; Maikel van Schaften (Cane van den Berg), Bennie Boeijink, Robin IJsselstijn (Dante Peek), Stef Philip (Brian Bot); Sam Muilenburg, Fitim Meha

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!