SVS'65 onderuit in derby tegen Herovina

Herovina 1

4 - 0

SVS'65 1

Competitie

4e klasse E

Datum

16 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

G.A.J. Twiss

Accommodatie

Sportpark De Kol
Zworrelstraat 75
4171AH
HERWIJNEN
tel. 0418-581528

SVS’65 ging zaterdag vrij fors de boot in tegen Herovina. In Herwijnen werd het maarliefst 4-0. Bij de eerste drie van de vier goals zagen de verdediging en keeper er niet goed uit. Als klap op de vuurpijl kreeg Fitim Meha na een uur spelen een rode kaart en wist Herovina nog een keer te scoren tegen het Spijkse tiental.
 
De schorsing van Kenny Lagendijk en de vakantie vierende Robin IJsselstijn werden vervangen door de van een rugblessure herstelde Duane Ruytink en Brian Bot. Op het zompige en hobbelige veld van Herovina begon SVS’65 slaperig aan de wedstrijd. Herwijnen was vooral over hun rechterkant gevaarlijk met de zwervende Wilfred van Maaren en de pijlsnelle Jesse van Vliet. In de achttiende minuut liep Van Maaren wel heel makkelijk weg bij een ingooi en gaf de bal aan Kevin Steenbruggen, die op fantastische wijze vanaf twintig meter in de kruising schoot. De Spijkse bank en elf protesteerden hevig, want de ingooi werd duidelijk een meter of tien verder genomen dan waar de bal uit ging. Na een korte onderbreking van de met kaarten strooiende scheidsrechter kon SVS’65 aftrappen met een 0-1 achterstand. Dat had de stand ook gelijk kunnen trekken toen Jerzy Timmermans alleen op Rik Verploegh af ging, stuitte op diezelfde Verploegh en vervolgens vanaf een moeilijke hoek het leer niet meer kordaat voor het doel kreeg.
 
Nog geen vier minuten na de openingstreffer lag vervolgens ook al de 2-0 in de touwen. Bij een hoekschop tastte de uitkomende Raymon Kaarsemaker volledig mis en was het een koud kunstje voor van Vliet om binnen te koppen. SVS’65 verloor echter nog niet de hoop en oud-Herovina speler Arnel Kocan testte Verploegh, Timmermans kopte voorlangs op een voorzet van Levi Slob, Fitim Meha knalde een keer over na een solo en ook Stef Philip was dichtbij een treffer, maar kopte rakelings naast. Aan de andere kant mocht SVS’65 van geluk spreken dat het niet met 3-0 achter kwam. Duane Ruytink en Brian Bot zagen drie Herwijnenaars op zich af komen, maar Frank Clemens produceerde een rollertje in het zijnet.
 
De Spijkenaren dachten dus nog kans te maken op minimaal een punt, maar anderhalve minuut na rust was het boeken toe. Tjerry van den Berg verloor na een lange haal het sprintduel van van Vliet, die uit een onmogelijke hoek in de korte hoek van Kaarsemaker de 3-0 liet noteren. Na een uur spelen maakte Meha het zijn ploeg geheel onmogelijk door zijn tweede gele kaart van de middag te pakken. Met elf tegen tien wisselde José van de Ven Kocan en Ruytink voor Max Vrolijks en de 17-jarige Dante Peek. Ondanks deze verse krachten schoot Steenbruggen vanuit kansrijke positie voorlangs na een kunstig hakje van van Maaren. Toch kreeg de uitploeg in de ondertal nog een uitgelezen kans op de 3-1. Slob liep iedereen zoek en legde voor een lege goal breed op Timmermans, maar deed dat veel te hard en onzuiver, waardoor er ook geen eretreffer in zat. 
 
Sterker nog, SVS’65 kreeg nog een vierde doelpunt om de oren. Regiotopscorer en aanvoerder Steenbruggen drong over de Spijkse linkerflank de zestien binnen en drukte hard af in de lange hoek. Vlak daarvoor had de scheidsrechter zich opnieuw in negatieve zin laten gelden door Peek een volledig onterechte gele kaart te geven, maar hem vervolgens ook te sparen door rood achterwege te laten wegens natrappen en ook nog wat bedenkelijke kaarten uit te delen aan andere Spijkenaren en Herwijnenaars. Al eerder moest Kaarsemaker een vierde treffer voorkomen door goed te redden op een knik van Timo de Bruin. In de slotfase kwamen routiniers Jorn Meijerink en Ferdi Scheurwater dan nog het veld in voor Stef Philip en de geblesseerde Bennie Boeijink. De beste beslissing van de leidsman was nog wel om geen blessuretijd bij te tellen en na strak negentig minuten te fluiten voor het einde van deze bij vlagen harde, maar zeker niet unfaire derby. 
 
Aan SVS’65 de zaak om na twee achtereenvolgende nederlagen om uit de negatieve spiraal te komen. Dat lijkt een lastige opgave te worden gezien de volle ziekenboeg en de schorsing van Meha. Met Asperen wacht er in Spijk een zware tegenstander en volgende derby. 
 
Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Brian Bot, Duane Ruytink (Dante Peek), Tjerry van den Berg; Levi Slob, Bennie Boeijink (Jorn Meijerink), Stef Philip (Ferdi Scheurwater), Arnel Kocan (Max Vrolijks), Fitim Meha; Jerzy Timmermans, Sam Muilenburg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!