2 - 0

SVS'65 1

4e klasse D

9 maart 2019 15:00

Vanwege een blessuregolf had SVS’65 nog maar acht selectiespelers over en trok het met spelers uit de JO-17, het tweede én derde elftal naar Meteren. Het hield vooral tegen en zag MVV’58 pas na zeventig minuten de ban breken en in de 83e minuut nog eens scoren.

Zoals gezegd een overvolle ziekenboeg bij SVS’65 en dat zorgde voor een aantal ‘ongewone’ namen in de basis, die stond geformeerd als een soort verkapte 4-5-1. Zo begonnen tweede elftal spelers Pascal Adamakis en Martijn Tromp in de basis en maakte Mike Sterk uit het derde elftal zijn officiële debuut. MVV’58 liet in de heenwedstrijd nog veel pressievoetbal zien, maar begon nu een stuk rustiger aan de wedstrijd. Door de harde wind en regen was het aan beide kanten erg slordig en slaapverwekkend, tot Morris van den Brink ontsnapte aan de aandacht en in de 13e minuut van dichtbij een afzwaaier produceerde. Kort na deze misser werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt door de goed fluitende Paul van der Wiel. De harde wind zorgde ervoor dat de regen dusdanig pijnlijk aanvoelde en de leidsman dirigeerde de acteurs van deze middag dan ook terecht naar binnen.

Na de onderbreking van zo’n tien minuten waren de omstandigheden iets verbeterd, maar het spel allerminst. Nog steeds vlogen de meest simpele ballen over de zijlijn. SVS’65 hield de poort  vooralsnog goed gesloten en zag MVV’58 nog twee goede mogelijkheden krijgen. Beide keren werd er onzuiver geschoten en kon Dimitri Versluis zijn goal gemakkelijk schoon houden. Dient wel gezegd te worden dat de uitploeg doelwachter Rick van Ginkel niet tot nauwelijks aan het werk wist te zetten.

Na rust was het opeens over met slagregenen en verscheen er zelfs een waterig zonnetje op het sportpark in Meteren. Het inspireerde de Spijkenaren dusdanig dat ze acht minuten na rust zelfs een grote kans kregen. Bart van Andel bracht met één beweging twee tegenstanders in verlegenheid en kon Robin IJsselstijn weg sturen. De pass leek wat hard, maar de Meterense doelman kwam dusdanig ver uit dat de pass van Van Andel plots een ‘dotje’ werd. IJsselstijn wachtte echter te lang met actie ondernemen en zag Van Ginkel het speeltuig van zijn voeten af plukken. De gastheren brachten wat verse krachten en dachten via een omhaal van Martijn van Ingen eindelijk de Spijkse muur te slechten. De treffer werd echter terecht afgekeurd omdat Van Ingen scoorde vanuit buitenspelpositie.

In de 73e minuut viel de verdiende 1-0 dan alsnog. Van den Brink zijn vrije trap caramboleerde dusdanig in de Spijkse muur dat Remco Knoop van een meter of zeven raak mikte. Twee minuten later voorkwam de goed keepende Versluis dat Domenic Comerford de 2-0 aantekende. SVS’65 bracht voor het laatste kwartier nog Yordi van Weelden (derde elftal) voor Pascal Adamakis en de 16-jarige debutant Stef Philip voor die andere debutant, Mike Sterk. Met deze aanwas kwamen de gasten tot een goede schotkans na een goed samenspel tussen IJsselstijn en Brood. Ferdi Scheurwater stond echter precies in de baan van het harde schot van Van Andel zodat de gelijkmaker uit bleef. Aan de overkant viel dan in de 86e minuut de definitieve beslissing. Uit een vrije trap van Van den Brink werd opnieuw Knoop bereikt, die matig verdedigen afstrafte met de 2-0. In de blessuretijd volgde dan nog een vloeiende aanval van Meterense makelaardij, met een gave voorzet op het hoofd van Van Ingen. Versluis zijn reflex was echter keurig en zo hield hij het bij twee tegentreffers.

SVS’65-trainer José van de Ven kent een waslijst aan blessures en zag zijn ploeg voor de vierde wedstrijd op rij niet tot scoren komen. ‘We hebben zoveel blessures dat het vandaag nauwelijks te doen was. We konden eigenlijk alleen maar tegenhouden en stiekem hopen op een doelpunt. De jongens uit de lagere elftallen hebben het prima gedaan en deze nederlaag is dan ook zeker geen schande.’

Opstelling SVS’65: Dimitri Versluis, Pascal Adamakis, Tjerry van den Berg, Jorn Meijerink, Martijn Tromp, Ryan Brood, Bennie Boeijink, Mike Sterk, Bart van Andel, Robin IJsselstijn, Ferdi Scheurwater.