5 - 0

SVS'65 1

4e klasse D

10 november 2018 15:00

De derde plaats was in zicht voor SVS’65, maar het werd een hele pijnlijke middag in Kerkwijk. De inhaalwedstrijd ging met maarliefst 5-0 verloren. Na een 2-0 ruststand kreeg Jerzy Timmermans een rode kaart en liep de thuisploeg uit naar 5-0.

Met de vele blessures en een enkele vakantieganger is het voor José van de Ven iedere week puzzelen met zijn basiself. Zo begon Max Vrolijks dit keer op de voor hem onwennige positie van centrale verdediger. Desondanks kwam SVS’65 aardig uit de startblokken. In de stromende regen was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Ryan Brood. Hij gleed de voorzet vanaf rechts echter naast het doel. Het speelveld was inmiddels spekglad geworden en dat leidde dan ook de 1-0 voor Kerkwijk in. Twee SVS’65 verdedigers gleden onderuit, waarna het voor Bart de Waal wel erg makkelijk werd om te scoren.

Geen vuiltje aan de lucht, want SVS’65 bleef aandringen. Zo werd na een mooie aanval Bart van Andel voor de keeper gezet. Die probeerde het met een subtiel stiftje, zonder succes. Verder waren er nog gave kansen voor Robin IJsselstijn, Jerzy Timmermans en opnieuw Ryan Brood. Kerkwijk bleek echter veel effectiever in de afronding. Waar de defensie, inclusief keeper, er bij een eerdere voorzet niet goed uitzag, ging het nu helemaal mis. Na slecht uitverdedigen gooide Kerkwijk een lange bal in de vijf meter en werd het Jur van Haaften totaal niet moeilijk gemaakt om de 2-0 binnen te tikken.

Ondanks deze mokerslagen kwam SVS’65 redelijk uit de kleedkamer. Het zette de gastheren vast op eigen helft met hoog druk zetten. Het kreeg wat kleine kansjes en zag zelfs een bal op de lat vallen. Wel zwijnde het toen Kerkwijk na een één-tweetje op doelman Raymon Kaarsemaker stuitte. De tijd tikte echter weg en het was voor SVS’65 helemaal boeken toe in de 69e minuut. Jerzy Timmermans leed balverlies en maakte vervolgens een harde charge op de sterk spelende captain Aart de Jong. Timmermans kon er vanaf met een rode kaart en kreeg een schorsing van vijf wedstrijden aan zijn broek.

Nadat SVS’65 met tien man kwam te staan begon het vooral tegen zichzelf te voetballen en frustraties te uitten naar de niet al te beste scheidsrechter. De uitploeg begon achterin één-tegen-één te spelen en maakte dankbaar gebruik van de ontstane ruimtes. Jur van Haaften werd diep gestuurd en schoot zonder zijn directe tegenstander te passeren in minuut 73 de 3-0 tegen de touwen. In de laatste minuten scoorde Kerkwijk nog de 4-0, na alweer een glijpartij bij de Spijkenaren. De leidsman kende geen genade en telde er vrolijk nog een aantal minuten blessuretijd bij. De tien van SVS’65 moesten daarin lijdzaam toezien hoe Kerkwijk via Jorel Helderman de 5-0 maakte.

SVS’65-trainer José van de Ven vond het slappe hap van zijn ploeg. ‘We verloren veel te veel duels. Op de een of andere manier gaat dat aan de Kweldijk een stuk beter dan in uitwedstrijden. Voetballend was het niet goed, desondanks hebben we in de eerste helft genoeg kansen gehad om er vanmiddag iets van te maken.’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Stefan Engels (Mark Baegen), Brian Bot (Martijn Tromp), Max Vrolijks, Tjerry van den Berg, Jerzy Timmermans, Bennie Boeijink, Bart van Andel, Ryan Brood, Ferdi Scheurwater (Duncan de Groot), Robin IJsselstijn