2 - 2

SVS'65 1

4e klasse D

24 november 2018 14:30

Voor de tweede week op rij maakte SVS’65 het spel, maar kreeg het met een punt ook dit maal te weinig. Dat was vooral de eigen schuld. Voorin haalde men de trekker maar niet over en achterin werd er knullig verdedigd bij de tegengoals. Het zag Well ondanks doelpunten van Jerzy Timmermans en Robin IJsselstijn twee keer terug komen van een achterstand: 2-2.

Een uitpuilende ziekenboeg en ziekte zorgde ervoor dat de dugout van SVS’65 volledig gevuld was met spelers van SVS’65 2, dat hun eigen wedstrijd afgelast zag worden vanwege een spelerstekort bij de tegenstander. Ten opzichte van vorige week waren Bennie Boeijink en Thymen Staal afwezig, waardoor Jorn Meijerink en Jerzy Timmermans in de basis begonnen. Zij zagen dat het tempo in de eerste tien minuten enorm hoog was. Beide teams konden de bal amper in de ploeg houden, waardoor het spel veel op en neer golfde. In de elfde minuut was het bij de eerste fatsoenlijke aanval van de wedstrijd direct raak. Ferdi Scheurwater stuurde Jerzy Timmermans weg, die zijn schorsing van vijf wedstrijden naar één gereduceerd zag worden. Timmermans zijn inzet hobbelde langs de uitkomende doelman over de lijn: 0-1. De scheidsrechter liet de voor buitenspel vlaggende grensrechter resoluut staan.

Na de voorsprong was de uitploeg het een fase helemaal kwijt. Dennis Bracht kreeg dankzij een fout in de Spijkse opbouw en slecht uitverdedigen twee grote kansen. Hij mikte twee keer met zijn linkerbeen naast de goal, waardoor SVS’65 gespaard bleef van een snelle gelijkmaker. Na deze benauwde momenten kreeg SVS’65 weer wat meer grip op het spel, ook al bleef het vrij gehaast in het rondspelen van de bal. Toch kreeg het via Stefan Engels dé kans op de 2-0. Vrij voor de Wellse doelman schoot hij echter recht op zijn voeten. Max Vrolijks zag zijn rebound van de lijn gehaald worden. Verder verkeek de doelman zich volledig op een voorzet van Bart van Andel, maar de bal stuiterde net niet over de doellijn. Well was daarentegen weer dichtbij de gelijkmaker toen na een hoekschop een inzet via een knie over de lat verdween. Verder zag het een vrije trap gekeerd worden door keeper Raymon Kaarsemaker, hoewel deze naast leek te gaan. Vlak voor de thee viel de gelijkmaker dan alsnog. Danny Keijnemans ging ervandoor op de Spijkse rechterflank. Hij leek gestuit te worden door zijn bewaker, echter struikelde die wat knullig over zijn eigen voeten. Keijnemans bereikte de achterlijn en schoot vanaf daar via een voet van Kaarsemaker de 1-1 tegen de touwen.

Aan SVS’65-zijde bleef doelpuntenmaker Timmermans achter in de kleedkamer met een enkelblessure. Mark Baegen kende zo een (sterke) invalbeurt. Na rust was SVS’65 eigenlijk heer en meester qua veldspel. Het voetbalde een aantal keer, met het nodige risico, zich op knappe wijze onder de druk uit. Na 55 minuten kwam de uitploeg dan ook terecht op voorsprong. Bart van Andel draaide zich vrij en bediende met een mooi steekballetje Robin IJsselstijn. De spits werkte net zoals vorige week ook nu fraai af en de 1-2 was een feit. Ook na deze treffer bleef het spel zich vooral afspelen op de helft van Well, maar SVS’65 had moeite met het vinden van een gaatje in de stugge verdediging. De enige ‘dreiging’ die de Spijkenaren tegen kregen was een kopballetje wat voorlangs verdween.

SVS’65 leek ondanks de kleine marge de zege over de streep te gaan trekken. De gelijkmaker in de 75e minuut kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Een slecht weggewerkte bal en een verloren kopduel zorgden er plots voor dat Danny Keijnemans alleen op Kaarsemaker af kon stormen. Keijnemans verschalkte de doelman keurig en zette de 2-2 op het scorebord. SVS’65 kon opnieuw aan de bak en het tempo werd verhoogd. De Wellse achterhoede piepte en kraakte, maar brak niet. Dat was vooral te danken aan het slecht uitspelen van kansrijke Spijkse aanvallen. In de 88e minuut had SVS’65 het laken al vast, maar kon het het net niet naar zich toe trekken. Een verraderlijk schot werd los gelaten door de goalie van Well. Mark Baegen leek vervolgens het Spijkse goudhaantje te gaan worden, tot ontsteltenis van iedereen schoot hij echter recht op de lange doelman. Ook in de toegekende blessuretijd viel die maar niet goed voor SVS’65, waarna het teleurgesteld afdroop na de kleedkamer.

Well-trainer Edwin van de Braak vond het een terechte remise, maar zijn Spijkse collega José van de Ven was het daar niet mee eens. ‘Wij speelden veel beter voetbal, maar kunnen opnieuw het verschil niet maken. In fases dat je sterker bent moet je de wedstrijd over de streep trekken. Dat lukt ons te vaak niet.’

Na afloop van de wedstrijd werd Brian Bot verkozen tot Man of the Match. Hij kreeg in de Spijkse kantine een fles prosecco uitgereikt, welke werd gesponsord door Klusbedrijf Veflex.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Tjerry van den Berg, Brian Bot, Jorn Meijerink, Max Vrolijks, Stefan Engels, Ryan Brood, Bart van Andel, Jerzy Timmermans, (Mark Baegen), Robin IJsselstijn, Ferdi Scheurwater