Datum

20 oktober 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

SVS’65 verloor na twee overwinningen en een gelijkspel voor het eerst in deze competitie. Een beter spelend MVV’58 breidde na een 1-0 ruststand en een rode kaart voor SVS’er Ryan Brood de score uit naar 2-0. De fantastische aansluitingstreffer van Stefan Engels kwam te laat.

Joey van der Haar was onvoldoende hersteld van zijn opgelopen blessure tegen ASH. José van de Ven verhuisde daarom Max Vrolijks naar het hart van de verdediging en zodoende kwam er een basisplaats vrij op de backpositie voor de sterk spelende Thymen Staal. MVV’58 begon aanvallend en agressief, in de goede zin van het woord, aan de wedstrijd. Vooral het loopwonder op rechtsback Dave de Baar zorgde voor continue dreiging middels voorzetten aan Meterense zijde. SVS’65 moest alle zeilen bijzetten en kwam weinig aan combinatievoetbal op de vijandelijke helft toe. Het eerste doelgevaar moest dan ook uit komen uit een verlengde vrije trap van Bennie Boeijink, die werd gepareerd door de vuisten van doelman Rick van Ginkel. Zijn collega aan de andere kant werd wel gepasseerd, maar Raymon Kaarsemaker zag een overtreding op hem gemaakt worden. Op die manier ging het Meterense feestje niet door.

MVV’58 bleef de betere partij en kreeg dan ook een reeks aan goede mogelijkheden. De grootste daarvan was voor Robin de Jager. Hij punterde in de handen van Kaarsemaker nadat een van zijn teamgenoten hem had bediend na een fraaie solo. De thuisploeg kon er weinig tegenover zetten. Een poging van Ferdi Scheurwater zeilde rakelings over na goed doorzetten van Jerzy Timmermans. Verder was er nog een veel te slap ingeschoten bal van Max Vrolijks na een combinatie met diezelfde Timmermans. In de 42e minuut zwijnde SVS’65 toen een kopbal van Morris van den Brink met een boog op de lat plofte. Echter konden de gasten alsnog met een verdiende voorsprong gaan rusten. Van den Brink stak de bal langs een Spijkenaar voor de voeten van linksback Remco Knoop. Die kende geen twijfel en werkte kundig af: 0-1.

Na de rust bleven de zwartblauwen hun hoge tempo en druk zetten verbazingwekkend goed volhouden. Zo was het vijf minuten na rust al dichtbij het vergroten van de voorsprong. Robin de Jager begon maar weer aan een dribbel en eindigde met een schot dat net over ging. Een minuut later was het aan Morris van den Brink om een zwabberbal los te laten op Raymon Kaarsemaker, die begrijpelijk moeite had om de poging te keren. De zorgen werden aan Spijkse zijde alleen nog maar groter toen het in de 55e minuut met tien man kwam te staan. De scheidsrechter was niet gediend van het woord ‘pannenkoek’ dat Ryan Brood liet vallen. Brood kon met een directe rode kaart de douches op gaan zoeken. Tot overmaat van ramp kwam de equipe van José van de Ven dan ook nog eens op een 0-2 achterstand. Jerzy Timmermans kreeg een voorzet van De Baar op zijn hand en leidsman Laros wees terecht naar de stip. De van Stedoco terug gekeerde Van den Brink liet vervolgens zien hoe je een perfecte penalty neemt. Hij schoot kiezelhard in het zijnet: 0-2.

De wedstrijd was hierna eigenlijk wel gespeeld, maar SVS’65 probeerde met opportunistisch spel en enkele verse krachten er nog het beste van te maken. De ingevallen Duncan de Groot slalomde langs enkele verdedigers en zag dat zijn voorzet net niet binnen gelopen kon worden. De aansluitingstreffer kwam er alsnog, ware het niet dat die veel te laat viel. In de 93e minuut bereikte de in het veld gekomen Sam Muilenburg met een crosspass de eveneens van de bank gekomen Stefan Engels. Die liet het speeltuig een aantal keer stuiteren en pompte hem vervolgens fantastisch in de verre hoek: 1-2. In de allerlaatste seconden kregen de gastheren nog een vrije trap op een gevaarlijke plek. Keeper Kaarsemaker werd naar voren gestuurd, maar het mocht allemaal niet meer baten. Nadat de MVV-defensie de bal had weggewerkt, floot de niet al te beste leidsman voor het einde van deze harde, doch sportieve wedstrijd.

José van de Ven was na afloop duidelijk over de eerste nederlaag voor zijn ploeg. ‘MVV’58 had meer power en was gewoon beter aan de bal dan ons vandaag. De intentie was er wel, maar we kwamen vandaag te kort.’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Thymen Staal, Max Vrolijks, Jorn Meijerink (Duncan de Groot), Tjerry van den Berg, Maikel van Schaften (Stefan Engels), Ryan Brood, Bennie Boeijink, Jerzy Timmermans (Sam Muilenburg), Bart van Andel, Ferdi Scheurwater