4e klasse D

11 mei 2019 15:00

Scheidsrechter

J.C.S. (John) van der Meulen

SVS’65 boekte zaterdag een mooie 5-2 zege op Well. Na een 1-1 ruststand stond er een eindstand van 5-2 op het scorebord. Die score had nog veel hoger kunnen zijn, ware het niet dat de Spijkenaren vier keer het aluminium troffen. Jorn Meijerink (twee benutte penalty’s), Ferdi Scheurwater, Jerzy Timmermans en Maikel van Schaften scoorden voor de thuisploeg.

José van de Ven had de beschikking over twaalf ‘fitte’ selectiespelers. Op de bank naast Jerzy Timmermans zaten Stef Philip (JO17) en Jeffrey van Wijk (2e elftal). Ook Well wordt geplaagd door blessures en begon behoudend op het zonovergoten kunstgras. De Spijkenaren hadden dan ook het betere veldspel in huis en creëerden enkel goede mogelijkheden. In de openingsfase was Sam Muilenburg met een aantal schoten de meest dreigende man, maar hij wist het net niet te vinden. Ook niet toen hij met een fantastische borstaanname ineens voor de Wellse doelman verscheen en over knalde. Robin IJsselstijn kreeg een zelfde soort mogelijkheid. Hij probeerde het behoudend, maar zijn lobje was veel te zacht en een prooi voor de keeper. Tevens verprutste kopspecialist Ryan Brood een goede kans door naast te knikken.

Ondanks deze mogelijkheden kwam Well geheel onverwachts op voorsprong. Well, dat tot dan toe alleen al counterend een paar keer was gestrand op de Spijkse defensie, kreeg vlak voor rust een corner. De indraaiende bal werd door de hand van Dimitri Versluis op de lat getikt, waarna Jaap van de Laar het leer voor zijn voeten zag vallen en binnen kon tikken: 0-1. Een dreun zo vlak voor rust, maar niet getreurd. Nauwelijks een minuut na de achterstand kregen de gastheren de ultieme mogelijkheid om gelijk te maken. Rechtsback Corné Hobo kreeg de bal op zijn hand en zag de scheidsrechter terecht naar de stip wijzen. Jorn Meijerink eiste de strafschop op en benutte deze feilloos: 1-1. Met deze stand gingen de teams aan de thee.

In de rust werd erop gehamerd door José van de Ven om scherp uit de kleedkamer te komen en te waken voor eventuele uitbraken. Zijn ploeg had duidelijk geluisterd, want in de eerste minuten na rust werd Well direct vastgezet en van het kastje naar de muur gestuurd. Echter was er een dood spelmoment voor nodig om op voorsprong te komen. Ferdi Scheurwater scoorde de 2-1 via een vrije trap, die ergens deed lijken op de goal van Lasse Schöne in Madrid. SVS’65 kon niet lang genieten van de score. Vijf minuten later leed men slordig balverlies rond de middenlijn, volgde achterin een inschattingsfout en werd Verluis, die nog niks te doen had gehad, gepasseerd door Danny Keynemans: 2-2. Teleurstelling alom, maar gezien het spelbeeld moest het in het resterende half uur nog wel goed komen voor de Spijkse equipe. Ferdi Scheurwater kwam al dichtbij door een volgende vrije trap op de lat te schieten. Ook een goed schot van de naar binnen getrokken IJsselstijn deed de Wellse defensie sidderen, maar zijn poging ging rakelings naast.

Well deed niks anders meer dan verdedigen en deed dit een aantal keer met verve. Zo gooiden een aantal verdedigers zich voor een inzet van Maikel van Schaften, die via een ledemaat en de paal een open kans miste. In minuut 77 was er dan de verlossende 3-2. De voor Muilenburg ingevallen JerzyTimmermans strafte slecht uitverdedigen genadeloos af door de bal in de verre hoek te plaatsen. Het Wellse verzet was gebroken, dat nog een klein kansje kreeg. Een vrije trap van zo’n twintig meter werd op de vuisten van goalie Versluis geschoten. De gastheren gingen op zoek naar meer treffers en zouden die krijgen ook. Na een prachtige pass van Brood sneed Timmermans langs de keeper en werd onderuit gemaaid. Opnieuw toog Meijerink naar voren om de strafschop te nemen. Hij zocht dezelfde hoek, de keeper toucheerde zijn inzet niet genoeg en de 4-2 was een feit. Deze stand betekende nog speeltijd voor Stef Philip en Jeffrey van Wijk, die in het veld kwamen voor IJsselstijn en Brian Bot. Met deze verse krachten was Brood nog erg dicht bij zijn felbegeerde doelpuntje, echter schoot hij al half vallend op de paal. Toch mocht men nog één keer juichen. In de blessuretijd werd een hoge bal door Thymen Staal dusdanig verlengd dat Maikel van Schaften van dichtbij voor de 5-2 tekende.

José van de Ven keek na afloop tevreden terug op de prestatie van zijn ploeg. ‘We speelden een prime partij. We hadden alleen, zoals wel vaker, moeite om het verschil te maken. Zo hebben we wel vier keer paal of laat getroffen.’

Opstelling SVS’65: Dimitri Versluis, Thymen Staal, Brian Bot (Jeffrey van Wijk), Jorn Meijerink, Tjerry van den Berg, Maikel van Schaften, Ferdi Scheurwater, Bart van Andel, Ryan Brood, Sam Muilenburg (Jerzy Timmermans), Robin IJsselstijn (Stef Philip)