Vijf goals Ferdi Scheurwater voor met 6-0 winnend SVS'65

6 - 0

RKVSC 1

4e klasse D

23 maart 2019 15:00

Dankzij vijf treffers (!) van Ferdi Scheurwater en een goal van de 16-jarige Stef Philip werd hekkensluiter RKVSC met 6-0 verslagen. Na een 3-0 ruststand werd uiteindelijk een 6-0 eindstand bereikt, een uitslag die zeker in het laatste kwartier nog veel groter had kunnen uit vallen.

Met twee vakantiegangers en de bekende blessures was het ook deze week weer puzzelen in de opstelling voor José van de Ven. Ten opzichte van vorige week begonnen de weer fitte Stefan Engels, Dimitri Versluis en de normaliter in het derde elftal spelende Mike Sterk in de basis. Ondanks dat de ploeg uit Velddriel met zeven punten onderaan bungelt en hun aankomst wat rommelig oogde, was het in het eerste kwartier de bovenliggende partij. SVS’65 werd met hoge druk vastgezet en met veel bewegende mensen hadden de Spijkenaren het moeilijk. Het had alle geluk van de wereld dat het niet op een 0-1 achterstand kwam. Doelman Versluis redde op een vrije trap, waarna de rebound van dichtbij huizenhoog over werd geschoten. Even later moest hij nog reddend optreden op een schot dat half gekraakt werd. Na deze goede vijftien minuten zakte de uitploeg weg, die schijnbaar maar een paar keer per maand trainen, en werd er veel slordig balverlies geleden. SVS’65 kreeg zodoende wat meer lucht, maar wist de keeper uit Velddriel pas in de 31e minuut voor het eerst op de proef te stellen.

Daarna werden er nog wat mogelijkheden gemist voordat het in de 38e minuut raak was. Eigenlijk vanuit de eerste echt goede Spijkse aanval werd meteen gescoord. Ferdi Scheurwater stond op de juiste plek om een rebound binnen te werken: 1-0. Daarna ging het hard met de 2-0 en 3-0 in de 42e en 43e minuut. Uit een counter vond Robin IJsselstijn de meegelopen Scheurwater die simpel binnen kon lopen en een minuut later completeerde Scheurwater dus zijn hattrick. Opnieuw stond hij op de juiste plek toen de keeper een schot van Maikel van Schaften niet goed wist te verwerken: 3-0. SVS’65 zat dus op rozen toen het aan de thee ging, terwijl het eigenlijk ondermaats had gevoetbald.

In de rust had men bij RKVSC twee wissels toegepast, maar ook na de onderbreking bleef het eenrichtingsverkeer, ook al bleven de gasten het wel proberen en konden ze een volgende tegentreffer nog lang uitstellen. Dat was vooral te danken aan het slechte afrondden van de thuisploeg. Zo had keeper Versluis een assist op zijn naam kunnen krijgen als IJsselstijn zijn uittrap niet in de handen van Versluis zijn collega had gekopt. Verder miste Scheurwater nog een goede kans na een pass van Sam Muilenburg, die na een uur was ingevallen voor Mike Sterk. Ook Bart van Andel had zijn vizier niet op scherp staan, maar was er iemand anders binnen de Spijkse gelederen die dat zeker wel had. U voelt hem al aankomen, rond de zeventigste minuut kwam de 4-0 van de voet van Scheurwater. IJsselstijn deed goed voorbereidend werk, legde klaar waarna de goalgetter van deze middag een keer kapte en binnen schoot. Na deze treffer zonk de moed in de schoenen bij RKVSC, die de teugels zichtbaar lieten vieren. Mooie gelegenheid dus om de nog niet geheel fitte Versluis na 73 minuten te wisselen voor de sluitpost uit het derde elftal: Jan Willem van Hoogenhuizen.

Het laatste kwartier van de wedstrijd werden dé minuten van JO17 speler Stef Philip, die voor de tweede keer speelminuten kreeg en werd gebracht voor Stefan Engels. Vanaf links had hij een goede voorzet in huis en liet Scheurwater zijn vijfde treffer maken. Heus niet dat andere spelers geen kansen kregen om te scoren. Van Andel knalde nog een keer over, Muilenburg zag een zekere goal geblokt worden, IJsselstijn zijn twee kopballen miste de juiste precisie en laatstgenoemde ‘pikte’ nog een goal van Scheurwater door in buitenspelpositie het laatste zetje te geven. Scoren deed Philip wel, die eerder al een grote kans had gemist, maar nu wel keurig afwerkte na de assist van Scheurwater. De mooiste goal van de middag had op naam kunnen komen van Van Schaften. Echter spatte zijn kanonskogel van een meter of 35 op het puntje van de kruising uiteen. Na deze spetter vond de scheidsrechter het welletjes en telde hij uiteraard geen blessuretijd bij.

Opstelling SVS’65: Dimitri Versluis (Jan Willem van Hoogenhuizen), Thymen Staal, Tjerry van den Berg, Jorn Meijerink, Martijn Tromp, Mike Sterk (Sam Muilenburg), Maikel van Schaften, Bart van Andel, Stefan Engels (Stef Philip), Robin IJsselstijn, Ferdi Scheurwater