Datum

16 februari 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

SVS’65 heeft zich niet kunnen herstellen na de nederlaag tegen Noordeloos. Thuis tegen Kerkwijk werd er in een open wedstrijd na twee vroege tegentreffers met 0-2 verloren.

Er verdween niemand van de waslijst met blessures, dus dat betekende dat de thuisploeg met dezelfde basis startte als vorige week. Wel namen topscorers Robin IJsselstijn en Bart van Andel plaats op de bank na hun wintersportvakantie. Beide ploegen begonnen sterk in de wedstrijd, in aanvallende zin gezien dan. De Kerkwijkse goalie verslikte zich in de doorjagende Jerzy Timmermans en kon ternauwernood herstellen. De volgende kans was voor Brian Bot na een goede aanval, echter kon hij te weinig kracht zetten achter zijn poging. Ook SVS’65 kwam in de eerste paar minuten tot twee keer toe goed weg. Na een hoge voorzet stuitte men van dichtbij op een redding van Dimitri Versluis. De tweede mogelijkheid was een geplaatst schot van de rand van het strafschopgebied. De bal verdween rakelings langs de paal. Ondanks deze waarschuwingen kwamen de gastheren in de twaalfde minuut op achterstand. Na een foute pass op het middenveld bereikte Kerkwijk de achterlijn en trokken er drie Spijkse verdedigers met één aanvaller naar de eerste paal. Gevolg was dat er drie man van de gasten bij de tweede paal vrij stonden. Bart de Waal was de gelukkige en kopte goed binnen: 0-1.

Nauwelijk acht minuten later viel de ietwat gelukkige 0-2 van Nick van Eck. Na knullig balverlies werd er van afstand tegen een Spijkenaar aangeschoten. Die veranderde het leer dusdanig van richting dat het onmogelijk werd voor Versluis om te antwoordden. Tot overmaat van ramp verloor SVS’65 tussen deze doelpunten in Stefan Engels met een hamstringblessure. Bart van Andel kende zo een vroege invalbeurt. Na deze tegentreffers had SVS’65 minstens één goal moeten maken, maar zoals wel vaker dit seizoen blijkt scoren een probleem te zijn. Sam Muilenburg kreeg twee prima kansen toen de onzeker ogende keeper opnieuw in de fout ging toen hij de bal aan zijn voeten kreeg. Door de weifelende houding van Muilenburg gingen deze mogelijkheden verloren. Verder slaakte Kerkwijk nog een zucht van verlichting toen Ferdi Scheurwater een vrije trap rakelings naast pegelde. Desondanks gingen de Spijkenaren met een 0-2 stand aan de thee en werd het een haast onmogelijke opgave om binnen 45 minuten nog drie goals te fabriceren.

De thuisploeg kwam na de pauze vrij zwak uit de startblokken, maar herstelde zich snel. Kerkwijk kon het spel uit de eerste helft niet meer opbrengen en kon er nog nauwelijks voetballend uitkomen. SVS’65 knokte met man en macht, doch had het net zoals tegen Noordeloos moeite om door de defensie heen te voetballen. Toch werd de Kerkwijkse goalie een aantal keer op de proef gesteld. Timmermans kon na een goede actie en dito pass van Tjerry van den Berg, Van Andel bereiken. Zijn lage schuiver richting de verre hoek leek binnen te ploffen, tot de keeper er ternauwernood nog een paar vingertoppen tegenaan kreeg. Verder zag Ryan Brood uit een corner zijn kopbal op de bovenkant van het aluminium ploffen. Daarnaast kreeg in deze fase Timmermans nog een gele kaart en werd de niet geheel fitte Bot na zeventig minuten naar de kant gehaald voor Robin IJsselstijn.

In het laatste kwartier, waarin Duane Ruytink inviel voor de met kramp kampende Timmermans, groeide de zenuwachtige keeper uit Kerkwijk uit tot held van zijn ploeg door twee zekere doelpunten te voorkomen. SVS’65 begon meer risico te nemen en dat bracht Kerkwijk in de problemen. Zo pakte de keeper uit met een knappe reflex na een vlammende poging van Muilenburg. Tevens had hij een fantastische zweefduik in huis toen Brood met een gave voorzet het voorhoofd vond van IJsselstijn. In het andere doel stond met Versluis nog een andere doelman die in de blessuretijd nog even liet zien hoe sterk hij is in één-tegen-één situaties door snel uit te komen en een bal van de voeten van een Kerkwijker af te glijden. Daarvoor zagen de gasten nog geheel terecht een doelpunt afgekeurd worden vanwege hands, waardoor het op deze zomerse middag bij 0-2 bleef.

Opstelling SVS’65: Dimitri Versluis, Tjerry van den Berg, Brian Bot (Robin IJsselstijn), Jorn Meijerink, Thymen Staal, Stefan Engels (Bart van Andel), Bennie Boeijink, Ferdi Scheurwater, Ryan Brood, Sam Muilenburg, Jerzy Timmermans (Duane Ruytink)