2 - 2

SVS'65 1

4e klasse D

18 mei 2019 14:30

SVS’65 hield zaterdag een punt over aan de uitwedstrijd tegen Leerdam Sport. Na een 0-1 voorsprong via Ferdi Scheurwater kwam het voor rust nog op een 1-2 achterstand. Na de thee zorgde Ryan Brood voor de 2-2 en het daarbij behorende punt.

Na de ruime zege op Well had José van de Ven weinig reden om zijn equipe te wijzigen. Hij begon dan ook met dezelfde elf. Op de bank werd plaats genomen door Jerzy Timmermans, Bennie Boeijink en Stef Philip uit de JO-17. In de Spijkse kleedkamer was afgesproken om de Leerdammers op te vangen en er dan met de nodige snelheid uit te komen. Dat lukte maar mondjesmaat en de thuisploeg was dan ook de eerste die de keeper aan het werk wist te zetten. Twee verre, maar harde afstandsschoten konden dan ook ternauwernood over de lat worden getikt door Dimitri Versluis. De verrassing was dan ook groot toen SVS’65 in de 16e minuut op voorsprong kwam. Aanvoerder Ferdi Scheurwater mocht vanaf 25 meter aanleggen voor een vrije trap en deed dat met verve. Hij krulde het leer over de muur en de graaiende handen van de goalie: 0-1. De voorsprong duurde nauwelijk zestig seconden. Snel na de aftrap werd de Spijkse defensie verrast middels een lange bal op Ray Kant. Die snelde langs een tegenstander om vervolgens koelbloedig de verre hoek te zoeken.

Verbijstering bij SVS’65 en al waren de Leerdammers minder tam, dan had het de blauwwitten een uppercut kunnen geven. Ondanks dat het organisatorisch ‘niet altijd even goed stond’ kreeg men her en der een aantal goede mogelijkheden. Zo liet Bart van Andel oog in oog met de keeper zich aftroeven en zag Ryan Brood zijn kopbal van de lijn worden gehaald. Het was dan ook enigszins onverwacht dat de gastheren op voorsprong kwamen. Vlak voor rust schakelde men snel om met een diepe bal op de sterke Ray Kant, die draaide weg en haalde na een stuit vol uit. Versluis hoorde het leer alleen maar suizen: 2-1. Met deze domper ging SVS’65 naar de kleedkamers, al lagen er gezien het matige spel van Leerdam Sport zeker kansen om een resultaat te halen.

In de rust werd afgesproken dat de Spijkse elf agressiever en aanvallender moest gaan spelen in de tweede helft. Die woorden werden kracht bijgezet door Van de Ven. Hij wisselde na zo’n tien minuten Jorn Meijerink en Sam Muilenburg voor Bennie Boeijink en Jerzy Timmermans. Dit getuigde van lef door achterin één op één te spelen en Boeijink als libero net voor de verdediging te laten spelen. Weliswaar kwam deze drietand goed weg toen een Leerdamse voorwaarts de bal in kansrijke positie van zijn voet liet af glijden. Overigens stonden de eerste twintig minuten na rust bol van de merkwaardige onderbrekingen door de scheidsrechter. Zo liet hij een rode kaart achterwege na een aanslag van de rechtsbuiten van Leerdam Sport, maar bestrafte hij wél een onschuldige Leerdamse speler en het Spijkse slachtoffer. Na dit lange oponthoud werd SVS’65 sterker en kwam het bijna langszij toen Scheurwater zijn lob over de ver uit gekomen doelman zag vallen, maar ook net naast de verkeerde kant van de paal zag ploffen. Verder was de diepgestuurde Maikel van Schaften dichtbij een treffer. Hij volgde het voorbeeld van collega Van Andel, door het onderlinge duel met de keeper niet in zijn voordeel te beslissen.

Toch kreeg SVS’65 loon naar werken. Nadat er een half uur was verstreken slingerde Brood de bal maar eens hoog voor het vijandelijke doel. De doelman werd verrast door de snelheid en hoorde het speeltuig via de binnenkant van de paal tegen de touwen slaan: 2-2. Bij SVS’65 leefde nu het idee om door te drukken en dat werd bijna omgezet in daden. Maar ook nu kreeg de uitploeg, dit maal in de persoon van Robin IJsselstijn, het niet voor elkaar om de doelman te verschalken. Met nog zo’n tien minuten op de klok werd de licht geblesseerde Brian Bot nog gewisseld voor Stef Philip. De slotfase moest SVS’65 aanvangen met een man minder. Timmermans volbracht zijn invalbeurt niet tot het einde van de wedstrijd. Na een ietwat merkwaardige tweede gele kaart kon hij de douche gaan op zoeken. Bij beide ploegen waren op deze warme middag de krachten weg gevloeid en bleef de 2-2 stand, ondanks de lange blessuretijd, dan ook op het bord staan.

SVS’65-coach José van de Ven had gezien dat er weinig meer op het spel stond in Leerdam. ‘Het was mat en tam. Niet alleen wij, maar dat vond ik ook van Leerdam Sport. Collega Yoni Sahertian had echter met plezier langs de lijn gestaan. ‘Het ging nergens meer om, maar we wilden wel. Uiteindelijk vond ik het best een leuke pot om naar te kijken.’

Opstelling SVS’65: Dimitri Versluis, Thymen Staal, Brian Bot (Stef Philip), Jorn Meijerink (Bennie Boeijink), Tjerry van den Berg, Robin IJsselstijn, Maikel van Schaften, Ferdi Scheurwater, Bart van Andel, Ryan Brood, Sam Muilenburg (Jerzy Timmermans)