SVS'65 knokt zich naar gelijkspel na 0-3 achterstand

3 - 3

Zuilichem 1

4e klasse D

1 december 2018 15:00

De thuiswedstrijd tegen Zuilichem werd een knotsgek duel. Zuilichem speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man na een handsbal van de doelman. Desondanks kwam het op een 0-3 voorsprong. SVS’65 kwam terug tot 3-3, leek onderweg naar de 4-3, maar toen kreeg ook keeper Raymon Kaarsemaker rood na een handsbal.

Ferdi Scheurwater raakte op de dinsdagtraining geblesseerd en bleek niet in staat om te spelen. Zodoende begon Mark Baegen als aanvallende middenvelder, normaliter uitkomend in het tweede elftal. SVS’65 begon nog goed aan de wedstrijd. Met een vlammend schot zette Robin IJsselstijn de doelman aan het werk, die alle moeite van de wereld had om het schot te pareren. Echter waren het de gasten die na zes minuten al op voorsprong kwamen. Ryan Brood raakte geblesseerd aan zijn enkel, verloor balbezit en meteen werd Michel Kooyman gelanceerd. De behendige Kooyman liet zijn klasse zien met een stiftje over de uitkomende Raymon Kaarsemaker: 0-1. Brood diende zich direct te laten vervangen voor Stefan Engels. SVS’65 had het uitermate lastig met de zeer snelle aanvallers Erik van Dalen en doelpuntenmaker Kooyman. Een rode kaart voor doelman Gijsbert van Tongerloo leek dan ook de uitgelezen mogelijkheid om wat meer grip te krijgen. Na een slechte breedtebal keerde de buiten het strafschopgebied staande Van Tongerloo het daaropvolgende schot van Engels. Zijn inzet leek naast te gaan, maar de scheidsrechter toonde de keeper de rode kaart. Bij gebrek aan een tweede doelman zette men veldspeler Bert van Dalen op goal.

Ondanks de numerieke minderheid kwam Zuilichem nog voordat er een half uur gespeeld was op een 0-2 voorsprong. Erik van Dalen werd de diepte ingestuurd, kapte zich vrij en schoot vanaf een meter of achttien de bal rechtdoor in het dak van het doel. De volgende tegenslag diende zich niet veel later aan toen ook Brian Bot er vanaf moest met een forse enkelblessure. Thymen Staal kwam voor hem in de plaats. SVS’65 kreeg de nodige schietkansen, maar in een overvol strafschopgebied stuitte men steeds op een Zuilichems been of ander lichaamsdeel. Tevens had de vrije kopkans van Mark Baegen eigenlijk een goal moeten betekenen. Verder blonken de gastheren vooral uit in foute passes en het was dan ook niet verwonderlijk dat het zelfs op een 0-3 achterstand kwam. Opnieuw was Kooyman de verantwoordelijke. Vlak voor rust deed SVS’65 echter iets terug. Robin IJsselstijn kon afmaken na goed aangeven van Jerzy Timmermans.

In de rust werd er in de Spijkse kleedkamer afgesproken dat de schouders er maar eens ondergezet moesten worden. Die woorden werden deels waar gemaakt. Het voetbal ging er nu in de 4-3-3 fomatie wat op vooruit, maar nog steeds had men alle moeite om de twee aanvallers in bedwang te houden. Zo stuitte Kooyman na een solo op een redding van Kaarsemaker. Aan de overzijde werd het doel van Van Tongerloo een aantal keer onder vuur genomen. Bart van Andel schoot een keer rakelings naast en was verder gevaarlijk met een zwabberbal. De Zuilichemse stand-in moest lossen, maar was alert voordat Jerzy Timmermans de rebound kon binnen lopen. De ruimte voor de Spijkenaren lag uiteraard op de flanken en vanaf daar werd vaak geprobeerd om in het strafschopgebied een ploeggenoot te bereiken. Dat lukte niet al te vaak, maar de voorzet op Mark Baegen was fantastisch. Zijn kopbal was ook van kwaliteit, maar Van Tongerloo liet met uitstekend keeperswerk zijn doel schoon. Toch diende hij de in de 75e minuut te moeten vissen. Een bal vanaf de rechterkant viel op de rand van het strafschopgebied voor de voeten voor linksback Max Vrolijks. Zijn schuiver verdween door een woud van benen in het zijnet: 3-2. De treffer betekende het eerste officiële doelpunt in de hoofdmacht voor Vrolijks.

SVS’65 rook uiteraard bloed en een handvol minuten later lag de gelijkmaker in het net. Ook IJsselstijn kreeg vanaf een meter of zestien het leer enigszins gelukkig voor zijn voeten. Hij kende geen genade en schoot binnen in dezelfde hoek als Vrolijks. Ondanks de continue aanwezige dreiging van de Zuilichemse counters wilde José van de Ven met Duncan de Groot een extra spits brengen. Die kon zijn trainingspak in minuut 82 weer aantrekken. Een hoge bal werd maar half onderschept door de Spijkse defensie, waarna Kaarsemaker uit zijn doelgebied kwam om de bal voor Van Dalen weg te tikken. Dat lukte, maar ook hij kreeg hierbij de bal tegen zijn hand. De scheidsrechter kon niks anders doen dan een volgende rode prent te trekken. In tegenstelling tot Zuilichem had SVS’65 met de ervaren Dimitri Versluis wel een reservekeeper op de bank. De vrije trap verdween naast en ook in de resterende minuten werd Versluis niet meer aan het werk gezet. Aan de overkant dacht SVS’65 er zelfs met de volle buit ervandoor te gaan. Een indraaiende vrije trap werd binnen getikt door Stefan Engels, weliswaar deed hij dat in buitenspelpositie. Zo kon SVS’65 de ‘remontada’ niet geheel completeren en bleef het steken bij een 3-3 remise.

Trainer José van de Ven was met zijn SVS’65 de morele winnaar.  ‘We komen goed terug, maar vooral in de eerste helft speelden we het overtal slecht uit. Zuilichem maakte het ons de hele wedstrijd lastig met hun pijlsnelle aanvallers.’

Na afloop van de wedstrijd werd Mark Baegen verkozen tot Man of the Match. Baegen, uitkomend in het tweede elftal, kende vorige week een sterke invalbeurt en speelde nu een solide negentig minuten. De fles Chardonnay, gesponsord door Klusbedrijf Veflex, was dan ook verdiend.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Tjerry van den Berg, Brian Bot (Thymen Staal), Jorn Meijerink, Max Vrolijks, Jerzy Timmermans (Dimitri Versluis), Bennie Boeijink, Mark Baegen, Ryan Brood (Stefan Engels), Robin IJsselstijn, Bart van Andel