Datum

22 september 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

De eerste drie punten zijn binnen voor José van de Ven en zijn Spijkse equipe. Na een moeizame eerste helft en een 2-2 ruststand liep SVS’65 na rust uit naar een 4-2 zege. Robin IJsselstijn, Sam Muilenburg, Bart van Andel en een eigen doelpunt zorgden voor de vier SVS-goals.

Na een broodmaaltijd verzorgd door Dorpshuis de Lindehof konden de teams in de stromende regen aan hun negentig minuten gaan beginnen. Een gemankeerd Noordeloos deelde het eerste speldenprikje uit, met een schot hoog in de netten van de ballenvanger. Verder gebeurde er weinig noemenswaardigs in het eerste kwartier van de wedstrijd. SVS’65 speelde slordig, maar kreeg plots twee prima kansen via Ryan Brood. Hij zag zijn kopbal uit de doelmond worden gehaald en een hard schot ternauwernood geblokt worden. Het was dan ook een kleine verrassing dat de groenzwarten op voorsprong kwamen. In de 23e minuut torende Mark Maasland boven iedereen uit en kopte hij op fantastische wijze in de kruising. Een flinke tik voor de thuisploeg. Het bleef echter voetballen, maar had het continu lastig tegen de sleurende spitsen van Noordeloos.

Na wat kleine kansjes voor beide ploegen was het wachten tot de 44e en 45e minuut waarin er zomaar drie doelpunten vielen te noteren. Eerst was het de beurt aan Robin IJsselstijn die half vallend binnen kon tikken nadat Ryan Brood met zijn hoofd de bal voor bracht. Daarna was het aan Sam Muilenburg om plaats te nemen achter de bal om aan te leggen voor een vrije trap. Die liet de doelman kansloos met een schuiver, die onder de muur door in de rechterhoek verdween. Binnen een minuut had SVS’65 de wedstrijd gekanteld. Echter was het 20 seconden nadat Noordeloos mocht aftrappen alweer 2-2. Door een van richting veranderde pass werd de gehele Spijkse verdediging op het verkeerde been gezet. Patrick Slijkoort was scherp en profiteerde door de bal langs keeper Raymon Kaarsemaker te schieten. Zo kon Noordeloos alsnog met een tevreden gevoel aan de thee gaan.

De warme kleedkamer had de gastheren schijnbaar goed gedaan. De combinaties kwamen nu wel aan en vooral op de flanken kwamen enorme ruimtes te liggen. Toch was het Noordeloos dat een reuzenkans kreeg om op voorsprong te komen. Miscommunicatie leidde er toe dat men zomaar mocht inkoppen. De kopbal verdween recht in de handen van Raymon Kaarsemaker. Het was hierna wel over met de Noordelose dadendrang, helemaal toen doelpuntenmaker Mark Maasland het veld moest verlaten met een blessure. SVS’65 dacht na een uur spelen op voorsprong te komen. Maikel van Schaften ontsnapte op links en na een goede individuele actie schoot hij uit een moeilijke hoek raak. Dit hele feestje ging niet door wegens een vlagsignaal van de grensrechter. De voorsprong kwam er kort daarna alsnog.

Wel was het aan Noordeloos om hierin een handje te helpen. Een voorzet van Robin IJsselstijn werd binnen gegleden door de eigen defensie. De vreugde was er echter niet minder om. Noordeloos was mentaal gebroken en er hingen nog meer doelpunten in de donkere lucht. Zo zag Ryan Brood zijn kopbal van de lijn gehaald worden en knalde hij van een meter of achttien op de buitenkant van de paal. Het was wachten tot de 82e minuut voor de 4-2. Bart van Andel worstelde zich half langs een verdediger en liet toen een verwoestend schot los, waarin duidelijk frustratie van de afgelopen weken zat: 4-2. In de resterende minuten had SVS’65 nog wat verder uit kunnen lopen. Opnieuw was Ryan Brood gevaarlijk toen hij voorzette op Robin IJsselstijn, die een teenlengte tekort kwam. Ook de ingevallen Jerzy Timmermans was nog dichtbij met een knap schot uit de draai. Hij stuitte op een net zo fraaie redding van de doelman. Na vijf minuten blessuretijd vond de scheidsrechter met dienst het welletjes in deze sportieve wedstrijd.

SVS’65-trainer José van de Ven zag zijn elftal ploeteren naar de drie punten. ‘De eerste helft hadden we het moeilijk met het hoog druk zetten van Noordeloos. Na rust voetbalden we beter en waren er ook genoeg kansen om een nog grotere uitslag neer te zetten.’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Tjerry van den Berg (Stefan Engels), Joey van der Haar, Jorn Meijerink, Max Vrolijks, Maikel van Schaften, Ryan Brood (David Chen), Bennie Boeijink, Robin IJsselstijn, Bart van Andel, Sam Muilenburg (Jerzy Timmermans)