1 - 1

Groot-Ammers 1

4e klasse D

16 maart 2019 15:00

Na Leerdam Sport, Herovina, Brakel en Zuilichem was Groot-Ammers de volgende (sub)topper die punten morste in Spijk. De Spijkenaren kwamen in de 75e minuut via Ferdi Scheurwater tegen de verhoudingen in op voorsprong. Tien minuten later zorgde Floris Renes voor de 1-1 eindstand.

Met de terugkeer van Stefan Engels op de bank en Maikel van Schaften en Thymen Staal in de basis liep de ziekenboeg van SVS’65 een stukje leger. Echter diende het volgende probleemgeval zich al aan toen bekend werd dat doelman Dimtri Versluis voorlopig uit de roulatie is met een elleboogblessure. Keeper Jan Willem van Hoogenhuizen uit het derde elftal nam daarom plaats tussen de palen. Dan naar de wedstrijd, waarin al gauw duidelijk werd dat ‘Ammers’ een achterstand van één punt moet goed maken op koploper Brakel. Het baltempo lag hoog en ingooien en andere spelhervattingen werden snel genomen, terwijl SVS’65 uiteraard juist het spel zoveel mogelijk wilde vertragen.

Ondanks het goede en snelle combinatievoetbal had de eerste helft net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. De geelzwarten verzuimden om in de eerste vijftien minuten gebruik te maken om te profiteren van de slechte organisatie bij de Spijkenaren. Daarna stond het stukken beter bij de Spijkenaren en kwamen ze, ondanks zo’n tachtig procent balbezit voor de tegenstander, nauwelijks in de problemen. Van Hoogenhuizen werd met twee losse flodders recht op hem af niet echt aan het werk gezet, terwijl zijn collega aan de overkant zelfs in de gehele eerste helft werkloos was.

De tweede helft werd een stuk meer waard om aan te zien voor de Spijkse én neutrale toeschouwers. Het tempo van Groot-Ammers lag na rust beduidend lager en daardoor had SVS’65 aanvallend nu wel wat in de melk te brokkelen. Zelfs dusdanig, dat Ferdi Scheurwater na zo’n kwartier gespeeld te hebben de beste kans van de wedstrijd kreeg. Na een strakke voorzet van Bart van Andel stuitte Scheurwater van dichtbij op een sterke reflex van de doelman. Ook de gasten lieten snel daarna van zich spreken toen Koos Pott over rechts ontsnapte en op de paal knalde. Verder liet Ryan Brood Ammers een tweede keer schrikken toen hij bij een corner hoog boven iedereen uit torende en rakelings naast kopte.

Na deze goede fase van SVS’65 voerde Groot-Ammers de druk weer op en begon het te piepen en te kraken in de Spijkse defensie. In de 75e minuut was de verrassing dan ook groot toen SVS’65 uit een counter plotseling de 1-0 op het scorebord zette. Van Andel werd diep gestuurd langs de zijlijn, kapte naar binnen en vond Scheurwater met een hoge pass. Die schoot vanuit een moeilijke hoek via de binnenkant van de paal binnen. Lichte paniek bij Groot-Ammers, dat van geluk mocht spreken dat SVS’65 in de omschakeling de score niet verder uitbreidde. De risico’s die runner-up nam werden uiteindelijk wel beloond. Tien minuten na de 1-0 werkte SVS’65 een bal niet goed weg en pegelde aanvoerder Floris Renes van 25 meter de gelijkmaker tegen de touwen. Vervolgens kregen beide ploegen nog een uitgelezen mogelijkheid om de winst te pakken. Groot-Ammers kopte in de spannende blessuretijd net langs de verkeerde kant van de paal. Namens SVS’65 had Stefan Engels zijn sterke invalbeurt met een doelpunt moeten bekronen, toen hij oog in oog met de doelman de bal naast schoof.

SVS’65-trainer José van de Ven zag zijn equipe na vier wedstrijden eindelijk weer een scoren en een resultaat boeken. ‘De gelijkmaker viel vijf minuten voor tijd, dus dan is het jammer dat je niet wint. Ook al zou dat niet verdiend zijn, want in de eerste helft hebben we alleen maar tegen kunnen houden. Wel moet ik zeggen dat we toen zelf ook niks hebben weg gegeven.’

Opstelling SVS’65: Jan Willem van Hoogenhuizen, Thymen Staal, Tjerry van den Berg, Jorn Meijerink, Martijn Tromp, Maikel van Schaften (Stefan Engels), Robin IJsselstijn, Bennie Boeijink, Bart van Andel, Ryan Brood, Ferdi Scheurwater (Duane Ruytink)