4e klasse D

8 december 2018 14:00

SVS’65 MILD VOOR RHELICO MET 0-4 WINST
Rhelico – SVS’65 0-4

SVS’65 wist zaterdag op gemakkelijke wijze de drie punten binnen te slepen in het uitduel met Rhelico. Al voor de rust, waar ook heel veel kansen werden gemist, stond er een 0-3 stand op het scorebord. Na de pauze werd het spel minder en wist SVS’65 nog slechts één keer te scoren.

De Spijkenaren hebben te kampen met een blessuregolf. Naast de ‘bekende blessures’ raakten Ryan Brood, Bennie Boeijink en Brian Bot allen geblesseerd en werden vandaag in de basis vervangen door Maikel van Schaften, Thymen Staal en Stefan Engels. De geschorste doelman Raymon Kaarsemaker zag Dimitri Versluis onder de lat staan. Met een goed gevulde reservebank (SVS’65 2 werd afgelast vanwege de regenval) begon SVS’65 meteen sterk aan de wedstrijd. Binnen de minuut had men op voorsprong moeten staan. Een voorzet van Maikel van Schaften werd van dichtbij gemist door Robin IJsselstijn. Van Rhelico had men weinig te duchten en het was dan ook vooral éénrichtingsverkeer. Zo stuitte de als linkshalf spelende Max Vrolijks op een goede redding van de Rumptse keeper. De al eerder genoemde IJsselstijn was nogmaals dichtbij, maar zijn poging belandde op het aluminium. Het slap spelende Rhelico zag verder gebeuren dat centrumverdediger Stefan Engels dwars door het midden kon opstomen, de combinatie aan kon gaan en vervolgens voor een nagenoeg lege goal hoog over pompte.

Het was dan ook vrij verwonderlijk dat de 0-1 pas in de dertigste minuut viel. Bart van Andel draaide zich los en gaf een leep boogballetje richting achterlijn op IJsselstijn. Die gaf voor bij de tweede paal waar Vrolijks binnen kon lopen en zo voor de tweede week op rij wist te scoren. Kort na de 0-1 diende Dimitri Versluis voor de eerste en laatste keer in deze helft in actie te moeten komen. De te korte terugspeelbal werd echter met verve verwerkt. Als Rhelico al hoop putte uit dit ‘momentje’ werd die in de 41e minuut vakkundig de grond ingeboord door Van Andel. Hij mocht vanaf een meter of twintig aanleggen voor een vrije trap en krulde het leer op fantastische wijze binnen. De koek was nog niet op, want een minuut voor rust verscheen de 0-3 op het formulier. Robin IJsselstijn pikte ook deze week zijn treffer mee door attent te zijn en een rebound binnen te werken.

Tijdens de theepauze een warm lopende Martijn Tromp, maar nog geen wissels aan Spijkse zijde. SVS’65 leek op weg naar een monsterscore toen na vijf minuten in het tweede bedrijf de 0-4 in de touwen lag. Het doelpunt van Jerzy Timmermans leek een kopie van die van IJsselstijn. Schot, matige redding keeper en de intikker volgde. Hierna was het ook tijd om de licht geblesseerde Tjerry van den Berg te wisselen voor linksback Tromp. De grote uitslag zou er echter niet komen, want het spel daalde naar bedenkelijk niveau. Op onverklaarbare wijze werd er weinig meer over de grond gevoetbald en wist Rhelico een kansenregen zoals in de eerste 45 minuten te voorkomen. De oranjeblauwe mannen konden aanvallend weinig potten breken, behalve met een lange bal waarop de Spijkse defensie zich op verkeek. Versluis zag het gevaar, kwam ver uit zijn goal een gleed eerst de bal weg en daarna de man. Reservedoelman Robin Kaarsemaker kon blijven zitten aangezien de scheidsrechter het af deed met een gele kaart.

Na de wissels van Duncan de Groot voor Mark Baegen en Jeffrey van Wijk voor Thymen Staal kabbelde de wedstrijd voort naar het einde. Toch kreeg Rhelico een kans op een eretreffer. Volledig vrijstaand werd er over het doel van Versluis geschoten. De Spijkse supporters mochten nog opveren toen Van Schaften vanaf rechts alleen op het vijandelijke strafschopgebied af kon gaan. Van Schaften, die eerder al op de paal had geschoten, probeerde het in de korte hoek en zag de keeper redding brengen. Dit was tevens het laatste noemenswaardige moment van de middag. De scheidsrechter vond het na strak negentig minuten welletjes en beëindigde de sportief verlopen wedstrijd.

SVS’65-trainer José van de Ven was content met de 0-4 overwinning. ‘De eerste zestig minuten hebben we goed gevoetbald. Fysiek waren we veel sterker en het spel was verzorgd. Na de 0-4 werd het voetballend een stuk minder.’

Bart van Andel scoorde een prachtige vrije trap en verdiende dan ook de uitverkiezing tot Man of the Match. De fles speciaalbier, gesponsord door Klusbedrijf Veflex, werd dankbaar in ontvangst genomen.

Opstelling SVS’65: Dimitri Versluis, Thymen Staal (Jeffrey van Wijk), Jorn Meijerink, Stefan Engels, Tjerry van den Berg (Martijn Tromp), Maikel van Schaften, Mark Baegen (Duncan de Groot), Bart van Andel, Max Vrolijks, Jerzy Timmermans, Robin IJsselstijn