SVS'65 1

...

4e klasse D

23 februari 2019 14:30

SVS’65 wist voor de derde week op rij niet te scoren. In de derby tegen Herovina werden diverse kansen, waaronder een penalty, om zeep geholpen. De 2-0 nederlaag was daarom ietwat geflatteerd. Een gelijkspel behoorde zeker tot de mogelijkheden.

In de personen van Thymen Staal en Jerzy Timmermans dienden de volgende geblesseerden zich aan, waardoor er nog maar tien selectiespelers beschikbaar waren. Het tweede elftal kende een vrije zaterdag en bood uitkomst. Martijn Tromp startte zodoende als linksback (en speelde een sterke partij). Met al deze afwezigen in het achterhoofd begon SVS’65 nogal behoudend tegen het Herovina van oud-trainer Glenn Calor. Dat legde de ploeg geen windeieren, want binnen een aantal minuten was daar de eerste grote kans voor Robin IJsselstijn, die werd gevonden middels een fraaie voorzet van Sam Muilenburg. IJsselstijn kopte echter over de deklat heen. Niet veel later bood zich via Bart van Andel de volgende grote mogelijkheid aan. Hij koos voor een stift over de naar de grond duikende Walter Kornet. De doelman wist het leer met zijn gezicht uit zijn net te houden. Een vroege voorsprong voor de gasten bleef daarom uit.

Daarna was het de beurt aan Herovina om kansen op de openingstreffer te verkwisten. Een indraaiende corner kon ternauwernood van de lijn gered worden door keeper Dimitri Versluis, die daarbij wel zwaar werd gehinderd. Tevens stond Tromp nog een keer goed opgesteld en kon hij een bal van de doellijn af halen. Verder werd een dreigende aanval slecht uitgespeeld en besloten met een harde volley in de handen van Dimitri Versluis. Namens de blauwwitten misten Ryan Brood en IJsselstijn dan weer twee goede schietkansen. Ondanks dit festival van missers viel er in de 45e minuut alsnog een doelpunt. De Herwijnenaars, die het vooral probeerden met crosspasses en hoge ballen, bereikten met een van die lange breedteballen Maarten Lievaart. Zonder echt gehinderd te worden kon de fysiek sterke spits bij de tweede paal de 1-0 binnen tikken.

In de rust had Calor duidelijk de tactiek van zijn ploeg aangepast. In de eerste helft legde de fysiek sterke voorhoede het toch vaak af in de duels. Hij koos er nu voor om het veld erg breed te houden en via combinaties en lopende mensen de vrije man te zoeken. De compact spelende Spijkenaren moesten op conditioneel vlak dus flink aan de bak. Desondanks kreeg het geen écht grote kansen te verwerken. Wel schreeuwde alles wat Herovina was om een penalty toen Coen de Ridder ter aarde stortte en produceerde Jeffrey van der Meijden nog iets wat tussen een voorzet en een schot in zat. De tot dan toe beste kans in de tweede helft kwam op naam van Van Andel. De aan de rechterkant opgekomen Brian Bot stuurde hem solo de vijandelijke zestien in. In plaats dat Van Andel een hoek uit koos liep hij zich vast op de keeper. Ook was er nog een goede mogelijkheid voor Ferdi Scheurwater toen diezelfde Van Andel nu wel voorbij de keeper kwam. Vanaf de achterlijn legde hij terug op Scheurwater, die wachtte iets te lang en werd uiteindelijk van de bal gezet door een Herwijnse verdediger.

SVS’65 kwam bij het aanbreken van het laatste kwart via een vloeiende aanval tussen aangever Van Andel en IJsselstijn tot een treffer. De grensrechter had in tegenstelling tot ieder ander geconstateerd dat Van Andel de assist gaf vanuit buitenspelpositie.  Frustratie alom, helemaal toen Herovina tot een volgende treffer kwam. In de 76e minuut mocht men een vrije trap nemen. Bij de tweede paal werd door Kevin Steenbruggen terug gelegd en opnieuw was Lievaart de gevierde man door bij de tweede paal binnen te knikken. Kort hierna haalde José van de Ven in de persoon van Bot er een verdediger af en wisselde offensief met het inbrengen van Duane Ruytink. Ook werd Tim van der Haar gebracht voor Muilenburg. De aanvallende intenties werden beloond, want de in de 83e minuut kregen de Spijkenaren een omstreden penalty. Deze werd echter gemist door Jorn Meijerink, waarna het geloof in een ommekeer in de laatste minuten beetje bij beetje weg sijpelde.

SVS’65-trainer José van de Ven vond dat zijn ploeg wel een punt had verdiend. ‘Jammer dat we hier vandaag verliezen. Over de beleving, inzet en ook ons spel in de eerste helft ben ik echt tevreden. Wat vandaag het verschil maakte, en dat is al weken zo, is het scorend vermogen. Daar ontbreekt het ons gewoon aan.’

Opstelling SVS’65: Dimitri Versluis, Tjerry van den Berg, Brian Bot (Duane Ruytink), Jorn Meijerink, Martijn Tromp, Robin IJsselstijn, Bennie Boeijink, Ferdi Scheurwater, Ryan Brood, Bart van Andel, Sam Muilenburg (Tim van der Haar)