Datum

15 september 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

SVS’65 verloor zaterdag met het kleinst mogelijke verschil van Peursum. De Giessenburgers gingen met een 2-1 overwinning aan de haal en werden tevens, enigszins verrassend, groepswinnaar in een poule met verder Hardinxveld en Vuren.

Geheel tegen de verwachting in startte de thuisploeg nogal behoudend. Dat was nogal en understatement, aangezien Peursum de bal nog niet eens had aangeraakt en de 0-1 al in het net lag. Een verre voorzet bereikte het hoofd van kopspecialist Ryan Brood. Die zag zijn inzet met een prachtige boog in de verre hoek belandden. Trainer Ton Heijstek uitte meerdere malen zijn frustratie langs de lijn, maar zag zijn ploeg zonder agressie en gedachte spelen. Ondanks deze instelling van de tegenstander zag SVS’65 zijn voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een lange bal van achteruit viel tussen Raymon Kaarsemaker en zijn Spijkse verdediging in. Kaarsemaker tastte bij het uitkomen op deze bal mis en zag Peursum-schutter Martijn Rietveld dankbaar gebruik maken en de gelijkmaker op het scorebord zetten. De gasten bleven veruit het meeste balbezit houden, maar zoals net al aangehaald werd kwam Peursum op voorsprong. Bij een corner had de uitploeg tot twee keer toe de dekking niet op orde. Voor Mark de Heer was het dan ook een koud kunstje om de teruggelegde bal van dichtbij binnen te schieten: 2-1.

Het had overduidelijk gedonderd in de kleedkamer van Ton Heijstek en zijn ploeg. Er kwam een geheel ander Peursum uit de kleedkamer. Het speelde veel aanvallender, wat ook het aanschouwen langs de lijn ten goede kwam. Waar in de eerste helft beide ploegen uitblonken in effectiviteit, sprongen ze nu onzorgvuldig om met hun kansen. Na twee keer slordig balverlies kon Peursum even zo vaak uitbreken richting doelman Kaarsemaker. Die kreeg tot twee maal toe het leer tegen zijn linkerbeen aangeschoten en hield zo zijn doel schoon in de tweede helft. SVS’65 probeerde een resultaat uit het vuur te slepen en zag dat nog bijna gebeuren ook. Robin IJsselstijn stond zomaar oog in oog met de vijandelijke keeper na een prachtig passje van Ryan Brood. Eerstgenoemde schoof de bal helaas langs de verkeerde kant van de paal. In de tien(!) minuten blessuretijd was er dan nog een grote mogelijkheid voor linksback Max Vrolijks. Een half geblokte voorzet van de ingevallen Duncan de Groot viel namelijk prompt voor zijn voeten. De jongste van de Vrolijks broers schoot echter wild over. Zodoende bleef het bij 2-1 en bereikte Peursum op knappe wijze de volgende bekerronde.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Thymen Staal (Tjerry van den Berg), Joey van der Haar, David Chen (Jorn Meijerink), Max Vrolijks, Robin IJsselstijn, Bennie Boeijink, Ryan Brood, Maikel van Schaften, Bart van Andel, Sam Muilenburg (Duncan de Groot)