84'

16 september 2017 15:00

Scheidsrechter

H.Vingerhoeds (Arkel)

Op maandag hoorden we dat GJS zich uit het bekertournooi teruggetrokken had, dankzij Lekvogels konden we vandaag dan toch nog een oefenwedstrijd spelen. Wesley (vakantie), Robbin (blessure),Arno (weekendje weg),Mark (vader geworden), en Bodhi(werk/trainingsachterstand) waren niet van de partij. In de warming up (die overigens ronduit slecht te noemen was) bleek dat Rick teveel last had van een blessure om te spelen. Jammer, zeker omdat we Rick vandaag weer eens in actie bij het 2e hoopten te zien. Vorig seizoen speelden we 5-5 tegen Lekvogels, dat een fysiek sterke ploeg heeft waar je nu eenmaal geen lange (hoge) ballen tegen moet gaan spelen en waarbij je moet proberen uit de duels te blijven. Het is een team dt nooit opgeeft, wel zijn het altijd leuke wedstrijden tegen elkaar. De vooraf gemaakte afspraak was dan ook dat we "de bal het werk zouden laten doen door zoveel mogelijk de combinaties op te zoeken en de bal laag te houden. We starten sterk, en na 2 minuten had Maurice al een gaatje gevonden : 1-0. Hierna zagen we al dat een aantal spelers niet goed in de wedstrijd zaten en het lukte het maar niet om zuiver te passen met teveel balverlies als gevolg. In de 24e minuut schoot Jordi van grote afstand op doel en het was een prachtgoal : 2-0. Helaas nog geen minuut later groot misverstand in onze verdediging en het was alweer 2-1. (wij dachten dat Nick van Dam scoorde). Wij twijfelden teveel in de afwerking en daardoor stond er vlak voor rust nog geen grotere score op het bord. In de 42e minuut hoge bal voor ons doel en we lieten het zomaar toe dat de 2-2 binnen gekopt werd. Opnieuw een verdedigingsfout. In de rust uit voorzorg Jeroen vervangen door Joerie. In de 47e minuut balverlies van Hein (hij claimde tevergeefs een vrije trap) op een positie waar je nooit geen balverlies mag hebben, met een grote boog werd de bal knap ingeschoten en zo stonden we na een 2-0 voorsprong op een 2-3 achterstand. In de loop van de tweede helft bleken we conditioneel ver voor te liggen op onze tegenstander en zo konden we steeds meer en meer de aanval blijvend opzoeken. Toch nog steeds van die gekke acties (duels opzoeken op plaatsen waar dit heekl gevaarlijk is, hakballetjes en steeds maar meer de slechte passing) van onze kant. Ergens in Nederland gebruiken ze de uitdrukking "geen woorden maar daden", onze aanvoerder Johan had heel de wedstrijd veel woorden en in het laatse half uur ook veel daden. Hij scoorde in de 64e, 80e en 84e minuut minuut en heeft door deze hattrick een bal tegoed. (Wel zelf oppompen....) Eindstand derhalve 5-3. Zo is een einde gekomen aan 7 wedstrijden ter voorbereiding op de competitie. De laatste vier wedstrijden maar liefst 15 tegendoelpunten moeten incasseren, waarbij een heel groot aantal enorme verdedigingsfouten. waren. Overschateten we onszelf , of waar ligt het probleem ? Het is in ieder geval wel duidelijk dat we blijkbaar nog niet klaar zijn voor de 1e competitie wedstrijd as zaterdag om 15.00 uur bij GJS, daar hebben we het sowieso altijd moeilijk dus nu helemaal. Deze week maar proberen om goed te trainen, en dan kunnen we donderdag kijken wie er mee gaan c.q. mee kunnen gaan om deze wedstrijd te spelen. laten we hopen dat we geleerd hebben van de laatste wedstrijden.