S.V.S.'65 2 knokt zich naar uitzege in 1e competitie-wedstrijd : 2-3 winst op GJS

23 september 2017 15:00

Na een lange voorbereiding vandaaag dan de start van de competitie. Op naar onze buren in Dalem (of is het al Gorinchem-Oost ?) waar GJS 5 de tegenstander is. Dit team is vorig seizoen kampioen geworden in een lagere klasse em aldus gepromoveerd naar onze afdeling. Dat het lastig zou gaan worden wisten we, vorig seizoen verloren we bij GJS 4 met 2-1 door een belachelijk gegeven penalty in de slotminuut. We hadden een topselectie vandaag, vanuit het eerste elftal kregen we Ryan en Jelle tot onze beschikking. Robbin was helaas nog geblesseerd, terwijl we om uiteenlopende redenen (speeltijd !) Mike, Bodhi,Wilco en Rick aan het derde ter beschikking hadden gesteld. Wesley en Thomas lieten we thuis vandaag. Met 17 man in de selectie mochten we dan om 15.00 uur aantreden op het Gorinchemse kurk-kunstgras. We begonnen serieus slecht aan de wedstrijd, er werd niet kort gedekt en de verdedigende reactie kwam veelal te laat. Hierdoor kreeg de thuisploeg kansjes en later ook echte kansen. Zij kwamen dan ook terecht op voorsprong, alleen hoe het mogelijk is dat iemand uit een corner totaal ongehinderd in kan knikken is onbegrijpelijk. Maar opnieuw werd aldus een tegengoal te eenvouidg weggegeven.. Na ongeveer 25 minuten de mindere te zijn geweest, gingen we beter voetballen en kwamen we ook tot kansen, althans als de aanvallen niet afgevlagt werden door de assistent scheidsrechter. In de eerste helft was er in ieder geval 1 aanval die volkomen onterecht afgefloten werd. Zoals gezegd, werden we beter en was het Mark Kramer die door Jelle op links aangespeeld werd, zich slim vrijmaakte en alleen op de keeper af kon gaan. In het midden kwam Nigel zich nog aanbieden, maar hij werd door een verdediger tegen de grond werkt terwijl Mark de bal keurig bij de tweede paal binnenwerkte. Ruststand ondanks een tegenvallende eerste helft derhalve 1-1, dat we niet op achterstand stonden was te danken aan onze keeper Michel vd Berg die zeker 4x een op een redding bracht. In de rust vier wissels toegepast, hadden er ook vijf geweest kunnen zijn maar later zou blijken dat het gelukkig was dat we maar 4 keer wisselden in de rust. In de rust hamerde de trainer erop dat hun zwakste deel de achterhoede was, en dat eigenlijk iedere bal over de achterhoede of een tussendoor gestoken bal een kans kon betekenen. Dalian was in de rust in het veld gekomen, en ging in de 2e helft het verschil maken met zijn loopacties. Na 3 minuten had het al raak moeten zijn, maar de laatste wedstrijden zo trefzekere aanvoerder Johan schoot vanaf 6 meter voor een leeg doel "over".. We werden sterker...., toen het eerste dieptepuntje van de scheidsrechter die volgens uw verslaggeefster meer zin had gehad om als bestuurslid naar het debuut van GJS 1 in de 1e klasse te kijken dan deze wedstrijd te fluiten. Er werd op een meter of 18 van het doel een overtreding begaan op een GJS aanvaller, toch kwam de bakl bij de spits die de bal nog even goed lag en uithaalde. Opnieuw redde Michel fraai. Na de keepersredding op een prima schot  floot de scheidsrechter alsnog onterecht voor een overtreding bij de eerste situatie (het spelregelboek van de KNVB zegt hierover : Maar maakt het team die voordeel krijgt een waardeloos schot die niet in de richting van het doel komt dan wordt dit beschouwt als het voordeel benutten. en dus zal er niet meer voor de overtreding gefloten worden ) Keeper Michel wondt zich over deze onterecht gegeven vrije trap dermate op dat hij in discussie met de scheidsrechter belandde. Deze maakte hierop, terwijl beiden vrijwel face to face stonden met twee handen het "vogeltjes dans gebaar" richting Michel die zich uitgedaagd voelde en iets zei wat niet door de beugel kon. De scheids trok direct de gele kaart en Michel kon voor 10 minuten naar de kant. Gelukkig hadden we onze 5e wissel nog en kon J-W de plaats onder de lat innemen. Zijn eerste actie zonder ook maar 1 bal aangeraakt te hebben was het proberen tegen te houden van de vrije trap die vanaf een wel heel erg gevaarlijke positie genomen werd.  J-W maakte eerste nog een Pools zegenkruisje en dat hielp, want hij ranselde de zeker niet slecht genomen vrije trap uit de hoek. Nu moesten we 10 minuten met een man minder spelen, aanvoerder Johan werd tegen zijn zin in geslachtofferd.... Dit alles vond plaats in de 54e minuut van de wedstrijd. Vijf minuten later een solo van Ryan Brood, hij kwam vanaf links voor de keeper en mikte op de verre hoek. Bijna iedereen telde de goal al, maar helaas ging de bal rakeling langs de verkeerde kant van de paal. We overleefden de 10 minuten met een man minder, in overleg met Michel lieten we J-W op de goal staan en gingen we weer lekker op de aanval spelen. In de 67e speelden we wederom de verdediging uit, en speelde we Mark vrij voor het doel : 1-2.  De grensrechter bleef in het verdere verloop van de wedstrijd aanvallen afvlaggen, de supporters van Spijk zaten op een lijn met hem en hij bleek te vlaggen voor buitenspel niet op het moment van vertrek van de bal maar bij de balaanname.... In de 74e minuut geen enkele twijfel en opnieuw werd de pas vader geworden Mark Kramer voor het doel gevonden : 1-3.. Zo zie je dat een tweetal weken vaderschapsverlof goed voor je kan zijn. Helaas wilde de scheidsrechter toch nog een momentje de hoofdrol voor zich opeisen. Zo'n 10 minuten voor  tijd werd een hoge voorzet van GJS ingekopt richting onze doellijn, Op de lijn stond een speler van GJS die de bal eenvoudig kon intikken maar waar het voor iedereen duidelijk zichtbaar was dat hij buitenspel stond en onze grensrechter ook duidelijk en direct de vlag opstak wilde de scheidsrechter niet eens naar hem toegaan. Volgens de scheidsrechter kwam de speler duidelijk achter de bal vandaan. Echt triest dit, zeg dan gewoon "ik weet dat het buitenspel was maar ik tel hem toch lekker gewoon"... Zo konden het dus nog eens 10 benauwde minuten gaan worden, maar gelukkig bleven we kalm alhoewel er toch weer twee momenten van niet slim balverlies (lopen met de bal waar dit niet kan...) optraden. Al met al gingen we met de drie punten terug naar Spijk , toen we hoorden dat ook het 3e gewonnen had en het 1e gelijk gespeeld had kon het feest beginnen... Man of the Match vandaag : Michel vd Berg (die ons in de 1e helft op de been hield) en Mark Kramer met zijn drie doelpunten. Volgende week krijgen we om 14.30 uur Sliedrecht op bezoek, zij wonnen hun eerste wedstrijd met maar lieftst 5-0 van Stedoco 3. Opnieuw een zware wedstrijd te spelen dus voor ons. Dinsdag as spelen we echter eerst nog een oefenwedstrijd : om 20.00 uur ontvangen we SVW 2. Donderdag uiteraard weer volle bak bij de training.