5 - 0

SV Noordeloos 1

Mannen, 1, 4e klasse D

19 mei 2018 14:30

SVS’65 won zaterdag op gemakkelijke wijze met 5-0 van Noordeloos. Het wel heel povere Noordeloos had negentig minuten lang niks in te brengen tegen de blauwwitten. SVS’65 kende in Robin IJsselstijn, Jerzy Timmermans, Bram Pons, Ryan Brood en Maikel van Schaften vijf verschillende doelpuntenmakers.

Het vandaag piepjonge SVS’65 kende tegen Noordeloos een vliegende start. Nog geen vijf minuten nadat de scheidsrechter voor de eerste maal op zijn fluit blies lag de openingstreffer al in het net. Als een duvel uit een doosje dook Robin IJsselstijn bij de eerste paal op om de corner van Bennie Boeijink binnen te werken. Kort na zijn goal diende de doelpuntenmaker zich te laten wisselen voor Maikel van Schaften toen hij op ongelukkige wijze door zijn enkel zwikte. Achter de naam IJsselstijn staat een groot vraagteken voor de laatste competitiewedstrijd tegen Unitas. In de daaropvolgende 25 minuten miste SVS’65 werkelijk een tsunami aan grote kansen. Zo kwam het drie keer voor dat Bennie Boeijink, Maikel van Schaften en Bart van Andel met zijn drieën op één verdediger en de keeper af stormden, zonder dat er werd gescoord. Ook Jerzy Timmermans, Bram Pons, Ryan Brood en Joey van der Haar misten nog een aantal goede kansen, waardoor Noordeloos echt van geluk mocht spreken dat het nog niet met een nulletje of zeven à acht achter stond.

Ondanks deze gemiste mogelijkheden wist SVS’65 de wedstrijd voor rust nog te beslissen. Noordeloos bleef alle ruimte weggeven en dat is nou net iets wat je spelers als Bram Pons en Bennie Boeijink niet moet geven. Eerstgenoemde stuurde Jerzy Timmermans maar weer eens op pad richting keeper Erik de Bruin. De jonge doelman was na een aantal goede saves nu wel kansloos op de inzet van Timmermans: 2-0. Vlak voor de thee viel zelfs nog de 3-0, waar Bram Pons nu geen aangever was maar de doelpuntenmaker. Na een goede aanval en een geblokt schot van Bart van Andel kreeg Pons alle tijd om af te drukken voor de 3-0. Een ongekend luxe ruststand dit seizoen voor de thuisploeg.

Tijdens de pauze werd in de Spijkse kleedkamer afgesproken dat men ‘gewoon’ zou blijven voetballen en op jacht zou gaan naar een monsterscore. In de praktijk bleek dit echter heel anders te lopen. Het eerste kwartier na rust, waarin Ruben Vrolijks werd gebracht voor Stefan Engels, speelde SVS’65 opnieuw meerdere malen de Noordelose defensie stuk. Echter was het weer een dood spelmoment waar de volgende goal uitviel. Uit een hoekschop van Bennie Boeijink kopte de zo vurig op zoek naar een goal zijnde Ryan Brood dan eindelijk de 4-0 tegen de touwen.

In de laatste dertig minuten, waar JO19-speler Duncan de Groot werd gebracht voor Bram Pons, zakte het spel van SVS’65 weg naar bedenkelijk niveau. Vaak werd er op aanvallend gebied gekozen voor de meest moeilijke ingevingen en op werd het op verdedigend gebied her en der wat nalatig. Zo kregen de gasten zelfs hun enige twee kleine kansjes van de wedstrijd, waar onzorgvuldig mee werd omgegaan. De wedstrijd was aardig dood gebloed, hoewel Ryan Brood nog op spectaculaire wijze op de lat knalde en SVS’65 zo’n beetje constant gevaarlijk werd met hoge voorzetten. Het was dan ook niet verrassend dat de laatste goal van deze middag opnieuw uit een corner viel. Bennie Boeijink gaf zijn derde assist van de middag door de bal op het hoofd van Maikel van Schaften te slingeren: 5-0.

SVS’65-coach Henk Donga zag dat zijn ploeg Noordeloos helemaal ondersteboven speelde. ‘Dubbele cijfers hadden er vandaag ingezeten. Desondanks zijn wij tevreden met deze uitslag.’ SVS’65 staat nu zevende, met uitzicht op de zesde plaats, maar kan ook nog zomaar als negende eindigen. ‘We staan nu op 35 punten, misschien volgende week wel 38. Dan hebben we twee keer zoveel punten als vorig jaar en hebben we het uitstekend gedaan.’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Stefan Engels (Ruben Vrolijks), Brian Bot, Joey van der Haar, Thymen Staal, Jerzy Timmermans, Bennie Boeijink, Bram Pons (Duncan de Groot), Ryan Brood, Bart van Andel, Robin IJsselstijn (Maikel van Schaften)