2 - 1

MVV'58 1

Mannen, 1, 4e klasse D

21 april 2018 15:00

Waar SVS’65 vorige week niet kon winnen van het in ondertal spelende Peursum, won het nu wel in eigen huis van de tien van MVV’58. Voor rust stond het nog 0-1, maar na een rode kaart voor de gasten bogen Robin IJsselstijn en Maikel van Schaften de achterstand om naar 2-1 overwinning.

Tijdens de warming-up bleek Bart van Andel onvoldoende hersteld van een bovenbeenblessure zodat Thymen Staal in de basis begon als linksback (ook Ruben Vrolijks was geblesseerd) en Bram Pons startte op zijn vertrouwde nummer tien positie. Nog geen drie minuten na de aftrap was er een goed een-tweetje tussen Jerzy Timmermans en Robin IJsselstijn, laatstgenoemde gaf een perfecte voorzet op aanvalspartner Maikel van Schaften. Die beroerde het leer met buitenkant rechts, terwijl de optie links een zeker doelpunt had geweest. Nu stchoot hij op doelman Rick van Ginkel. MVV’58 kwam aan de overkant een eerste keer in de buurt van keeper Raymon Kaarsemaker met een onschuldige kopbal. SVS’65 had in de eerste fase weinig te duchten van de Meterenaren en troefde hen vooral af op fysiek gebied. MVV’58-trainer Robin Berendsen spoorde zijn ploeg aan om er ook eens in te kleunen, wat meteen resulteerde in een harde schop en een bijbehorende gele kaart voor Cas Wilpstra.

Na 25 minuten kwam MVV’58 plots aan de leiding. Miscommunicatie tussen het Spijkse middenveld en verdediging zorgde ervoor dat er een pass vanaf de linkerflank volgde. Een aantal pogingen konden nog geblokt worden maar uiteindelijk zag Robin Jager zijn schot via een kluts tussen Thymen Staal en Raymon Kaarsemaker dan toch binnen vallen: 0-1. De thuisploeg kwam nog goed weg toen een doorbraak over de andere flank verijdeld werd door Raymon Kaarsemaker. Na deze tegenvaller was het de beurt aan SVS’65, dat een goede reeks mogelijkheden kreeg. Opnieuw kreeg Maikel van Schaften een voorzet op maat, ware het echter niet dat hij getorpedeerd werd door de uitkomende Rick van Ginkel. De scheidsrechter met dienst zag, die mannelijk voetbal toeliet, zag er geen penalty in. De volgende kans was opnieuw voor Van Schaften. Hij kreeg alle tijd om een afvallende bal binnen te volleren, maar raakte het speeltuig compleet verkeerd en knalde hoog over. Het slotakkoord voor de thee was voor Bennie Boeijink, maar ook hij schoot ver over.

Kort na rust slingerde Bram Pons een indraaiende vrije trap op het voorhoofd van kopspecialist Ryan Brood, die de bal vol op de lat sloeg. De wedstrijd kabbelde voort onder het genot van de brandende voorjaarszon. Totdat Robin IJsselstijn de één-tegen-één kon aangaan met Cas Wilpstra. Die moest opnieuw aan de noodrem trekken en zag vervolgens zijn tweede gele prent van deze middag. SVS’65 profiteerde een aantal minuten later van de overtal situatie. Een verre ingooi leek door Jerzy Timmermans gecontroleerd te worden met de arm, wat niet werd geconstateerd door de leidsman, en legde daarna breed op Robin IJsselstijn. De spits schoof vervolgens keurig de 1-1 tegen de touwen. De uitploeg had vervolgens wat moeite met de organisatie en kwam enigszins in de verdrukking te zitten.

Twintig minuten voor tijd kregen de Spijkenaren loon naar hard werken. Na een aantal vloeiende combinaties pompte Bram Pons de bal met een boog het strafschopgebied in. Bij de tweede paal stond Robin IJsselstijn al klaar om de bal terug te koppen op de inlopende Maikel van Schaften. Zijn kompaan bleef rustig en tikte de 2-1 onder de keeper door. Na de drinkpauze begonnen de gasten alles of niets te spelen waardoor het spel op een neer golfde. MVV’58 kon uit hun counters de Spijkse defensie niet kraken, maar werd wel gevaarlijk uit dode spelmomenten. Een hoekschop kon niet weggewerkt worden, waarna Robbert van Eck op een knappe reflex van Raymon Kaarsemaker stuitte. SVS’65 kreeg via onder meer de ingevallen Wout Pons en Ferdi Scheurwater een aantal goede kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Goalie Rick van Ginkel bleek een te grote sta in de weg waardoor de wedstrijd spannend bleef tot de laatste seconden. Kort voor het verstrijken van de blessuretijd kreeg MVV’58 een laatste corner. Opnieuw verdedigde SVS’65 matig uit en kreeg Giel Grandia een uitgelezen schietkans. Raymon Kaarsemaker was paraat in zijn korte hoek om er nog een hand achter te krijgen, waardoor de gastheren de punten op het eigen complex hielden.

Na de slappe pot tegen Peursum eiste Henk Donga een gezonde dosis inzet van zijn Spijkse equipe. ‘Vandaag heeft iedereen weer keihard gewerkt en voetbalden we bij vlagen ook nog eens best aardig. De komende vier wedstrijden moeten we onszelf de druk opleggen om negen punten te pakken en het seizoen goed te eindigen.’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Stefan Engels (Ferdi Scheurwater), Brian Bot, Jorn Meijerink, Thymen Staal, Jerzy Timmermans, Bennie Boeijink, Bram Pons, Ryan Brood, Maikel van Schaften (Wout Pons), Robin IJsselstijn