3 - 1

SVS'65 1

Mannen, 1, 4e klasse D

14 april 2018 15:00

SVS’65 zakte zaterdag ver door de ondergrens in de uitwedstrijd tegen Peursum. In Giessenburg was het na vier minuten al 2-0 voor de thuisploeg. De rode kaart die zes minuten later viel voor Peursum zorgde er niet voor dat SVS’65 nog terug in de wedstrijd zou komen. Peursum scoorde na een half uur 3-0 en Jorn Meijerink deed pas in de tweede helft iets terug namens de bezoekers.

Tijdens de warming-up diende Henk Donga zijn opstelling kort voor de wedstrijd voor de zoveelste keer aan te passen. Joey van der Haar had teveel last van een knieblessure en daarom startte Robin IJsselstijn alsnog in de basis. Het scorebord had de twee minuten nog niet aangetikt of de bal lag al in het netje. Zowel de verdediging als de keeper verkeken zich op een Giessenburgse lange haal, waarna Martijn Rietveld met een lob voor de 1-0 tekende. SVS’65 had nauwelijks tijd om van de schrik te bekomen of het stond al 2-0. Knullig balverlies, terwijl de gasten op dat moment volledig uit positie waren zorgden voor de volgende goal, die opnieuw op het conto kwam van Martijn Rietveld. De roodhemden zaten op rozen na deze twee vroege goals. Desondanks knapte er in de tiende minuut iets bij Marijn Korevaar. Met een vliegende tackle ter hoogte van de cornervlag schopte hij Maikel van Schaften onderuit. Scheidsrechter Van Nistelrooij, die later zijn negatieve stempel op de wedstrijd zou drukken, toonde de rode kaart aan Peursum-captain. Overigens raakte SVS’65 na deze schermutselingen ook nog eens Ruben Vrolijks kwijt met een knieblessure. Mark Baegen zou zijn plaats innemen.

De rode prent was voor Peursum het sein om er nog maar eens een schepje bovenop te doen, terwijl bij SVS’65 de beleving ver was te zoeken op de uitstekende kunstgrasmat. In de twintig minuten die volgden kwamen alleen Maikel van Schaften en Bart van Andel tot fatsoenlijke mogelijkheden. Het was zelfs Peursum dat met een man minder de score naar 3-0 tilde. Uit een counter was het weer Martijn Rietveld die alle ruimte kreeg om zijn hattrick te completeren. Voor SVS’65 de opdracht om voor rust nog te scoren om nog iets van de wedstrijd te kunnen maken. Dat werd echter bemoeilijkt doordat de SVS’ers zich nauwelijks fatsoenlijk aanboden in balbezit. Alleen een vloeiende combinatie tussen Ryan Brood en Robin IJsselstijn leidde tot iets vruchtbaars. Het schot van Brood verdween net langs de verkeerde kant van de paal zodat men met een onthutsende 3-0 achterstand aan de thee kon.

Na rust was SVS’65 iets aan de beterende hand, maar had het veel moeite om door de Giessenburgse muur heen te breken die werd opgetrokken rondom het strafschopgebied. Het strijdende Peursum hield goed stand en kwam ook niet in de problemen toen SVS’65 opportunistisch ging spelen met veel hoge ballen richting het strafschopgebied. Doelman Derk Peters heerste in zijn territorium en plukte werkelijk alles uit de lucht. Wel was hij kansloos op het schot van Maikel van Schaften, die het leer voor zijn voeten zag vallen na een corner. Echter pompte hij van acht meter hoog over de ballenvanger. Pas na zo’n zestig minuten deden de Spijkenaren dan eindelijk iets terug. Ryan Brood, een van de weinige lichtpuntjes aan Spijkse kant, startte een slalom en werd afgestopt met een overtreding binnen de beruchte lijnen: penalty. Jorn Meijerink nam plaats achter de bal en schoot de strafschop strak in het zijnet. Henk Donga greep meteen in en bracht Wout Pons en Jerzy Timmermans voor Maikel van Schaften en Mark Baegen.

Met deze verse krachten ging SVS’65 op zoek naar de 3-2 en het zou daar ook de kansen voor krijgen. In de 72e minuut werd een niet te missen voorzet gegeven op Bart van Andel, maar die stuitte op een wereldredding van goalie Derk Peters. Even later had Jerzy Timmermans de aansluitingstreffer op zijn schoen. Hij gaf dan weer veel te weinig kracht en overtuiging mee aan zijn poging. In de laatste tien minuten zwijnde SVS’65 dan nog toen Hans van Kranenburg tweemaal naliet om de gasten nog meer pijn te doen. Stefan Engels en Raymon Kaarsemaker traden bekwaam op. De wedstrijd bloedde langzaam dood totdat de leidsman van dienst voor zijn zoveelste dubieuze beslissing van deze middag zorgde. In de 88e minuut floot hij plotseling voor het einde van de wedstrijd. Na tussenkomst van trainers Denny van Geffen en Henk Donga besloot hij de fluit weer op te pakken en de wedstrijd ‘gewoon’ uit te voetballen. Opmerkelijk feit: van de laatste drie (tijdelijk) gestaakte wedstrijden van SVS’65 was drie keer meneer Van Nistelrooij de scheidsrechter..

Henk Donga was na afloop duidelijk over het presteren van zijn Spijkse ploeg. ‘Het sloeg helemaal nergens op bij ons. Een paar enkelingen haalden hun niveau. Ook de inzet en beleving was ver te zoeken bij een aantal spelers. Wij hebben bij lange na niet het niveau om het eens een middagje rustig aan te kunnen doen.’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Stefan Engels, Brian Bot, Jorn Meijerink, Ruben Vrolijks (Mark Baegen, Jerzy Timmermans), Bram Pons, Bennie Boeijink, Bart van Andel, Ryan Brood, Maikel van Schaften (Wout Pons), Robin IJsselstijn