4 - 0

SVS'65 1

Mannen, 1, 4e klasse D

10 maart 2018 14:30

In een slechte wedstrijd verloor SVS’65 van medesubtopper Zuilichem. Aan de Meidijk maakten de twee prima aanvallers van Zuilichem het verschil. Ondanks een rode kaart wonnen de gastheren met 4-0.

Met drie afwezige verdedigers was het puzzelen in de defensie voor Henk Donga. Verder diende hij nog een stukje te leggen toen Bart van Andel in de warming-up te ziek bleek om te beginnen in de spits. Maikel van Schaften begon zodoende in de basis. Zuilichem begon furieus aan de wedstrijd en SVS’65 had vooral zijn handen vol aan de ongrijpbare Michel Kooijman. De aalvlugge Kooijman begon een aantal keer aan een succesvole solo, maar vergat deze tot een goed einde te brengen. Uw verslaggever kwam in de eerste 25 minuten maar liefst tot vijf grote kansen voor Zuilichem. SVS’65 stelde daar niks tegenover. Raymon Kaarsemaker wist met uitstekend keeperswerk twee van deze mogelijkheden te verijdelen, terwijl de overige drie keer de bal door onkunde van Zuilichem naast of over verdween.

Na deze overrompeling herstelde SVS’65 zich en ging Ryan Brood op avontuur richting de vijandelijke keeper Dawid Palicki. Leek, want de Zuilichemse grensrechter vlagde voor de meters buitenspel staande Robin Ijsselstijn. De scheidsrechter trapte erin en floot voor de zeker niet buitenspel lopende Ryan Brood. Nog geen twee minuten later vond er aan de andere kant van het veld, in de ogen van alles wat Zuilichem was, nog een dubieuze beslissing plaats. Een doelpunt van de Meidijkers werd afgekeurd omdat de voorzet over de achterlijn zou zijn geweest. Vlak voor rust had SVS’65 zelfs op een onverdiende voorsprong kunnen komen toen Maikel van Schaften na een afgeslagen corner veel ruimte kreeg om vanaf zo’n tien meter in het zijnet te schieten. Het Zuilichemse gevaar werd in het verdere verloop wel makkelijk teniet gedaan waardoor men met de brilstand aan de thee kon.

Ook in het tweede bedrijf kwam Zuilichem sterk uit de startblokken. Al na vijf minuten lag de bal in het Spijkse mandje. Vanuit de verdediging werd de bal kinderlijk in de voeten gespeeld van het Zuilichemse middenveld, waarna de constant sleurende Erik van Dalen de bal fantastisch in de bovenhoek schoot: 1-0. Direct hierna diende verdediger Mark Baegen, die eerder op de dag al bij JO19 speelde, zich te laten wisselen voor de sterk invallende Joey van der Haar. Koud na deze goal kreeg Robin Ijsselstijn prompt een grote mogelijkheid om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Geheel vrijstaand schoot hij een cornerbal recht op de twijfelende doelman van Zuilichem. Kort hierna volgde de nekslag voor SVS’65. De maker van de 1-0 snelde na een counter voorbij een eerste verdediger en kwam in Thymen Staal het tweede obstakel tegen. Die gaf overduidelijk een duw in de rug en de scheidsrechter kon niks anders doen dan de bal op de stip leggen. Bert van Dalen schoot de 2-0 onberispelijk binnen. Staal raakte bij deze actie geblesseerd en werd vervangen door spits Wout Pons. De wedstrijd leek gespeeld, maar de uitploeg rechtte enigszins de rug. Zo volleerde Ryan Brood op de vuisten van de doelman na een snel genomen vrije trap.

Ondanks deze kans leek Zuilichem niet van slag, al ging het bij één man even mis in de bovenkamer. Peter van Daalen zette in de 71e minuut ver op de Spijkse helft een aanslag in op Joey van der Haar. Een terechte rode kaart was het gevolg en met slechts twee wedstrijden brommen kwam Van Daalen er nog goed van af. Henk Donga probeerde nog wat te forceren met het inbrengen van Jelle de Poorter voor de leeg gestreden Ryan Brood. SVS’65 kwam in overtal echter niet verder dan een spetter op de paal van Bram Pons, na een goede actie van Jerzy Timmermans en het doortikken van broertje Wout. Onder meer Ferdi Scheurwater werd naar het front gestuurd in de hoop op de aansluitingstreffer. De één-tegen-één situaties die zo ontstonden waren koren op de molen van Michel Kooijman. Hij bekroonde zijn sterke wedstrijd met een slalom en de 3-0. In de blessuretijd werd de ellende voor SVS’65 alleen nog maar groter toen Maurits van Heusden na zwak verdedigende 4-0 met een boog over Raymon Kaarsemaker kopte.

Na afloop was Henk Donga duidelijk over de prestatie van zijn ploeg. ‘Het was echt drie keer niks bij ons. Voorin hebben zij twee kanjers lopen en als je die alle ruimte geeft roep je het over jezelf af. Volgende week spelen we de derby tegen koploper Arkel. Ik ga ervan uit dat de jongens dan meer strijd op de mat kunnen leggen dan vandaag.'

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Thymen Staal (Wout Pons), Ferdi Scheurwater, Mark Baegen (Joey van der Haar), Ruben Vrolijks, Jerzy Timmermans, Bennie Boeijink, Bram Pons, Ryan Brood (Jelle de Poorter), Maikel van Schaften, Robin Ijsselstijn