SVS'65 pakt volle buit in blessuretijd tegen Well

1 - 2

SVS'65 1

Mannen, 1, 4e klasse D

5 mei 2018 14:30

In een draak van een wedstrijd op een hobbelig veld ontsnapte SVS’65 aan puntenverlies tegen Well. Nadat Jerzy Timmermans de Spijkenaren op voorsprong had gebracht kreeg men in de 72e minuut op knullige wijze de gelijkmaker om de oren. In extremis zorgde Jorn Meijerink voor de belangrijke winst met het oog op de Spijkse doelstelling: top 7.

Man in vorm Maikel van Schaften raakte op de dinsdagtraining geblesseerd en de broertjes Pons waren de hele week op vakantie geweest, zodat Henk Donga weer eens moest wijzigen in zijn beoogde opstelling. Jerzy Timmermans begon als spits en Thymen Staal als rechtshalf in het broeierige Well. De thuisploeg gaf alle gelegenheid aan SVS’65 om te voetballen, maar toch kwam het eerste doelgevaar op naam van Well. Raymon Kaarsemaker tikte het ‘schotje’ voor de zekerheid maar over de deklat heen. Al snel werd duidelijk dat de ruimte achter de trage defensie van Well gezocht moest worden. Die werd in de 23e minuut dan ook gevonden met een pass van Brian Bot op de diepgaande Robin IJsselstijn. Die had op zijn beurt weer een keurige voorzet in huis op Jerzy Timmermans en hij rondde bekwaam af voor de 0-1.

De Wellenaren, die met de nodige personele problemen kampten, probeerden het vooral met opportunistisch spel en probeerde te profiteren van dode spelmomenten. Op een lage schuiver na kwamen de gasten eigenlijk nauwelijks in de problemen. SVS’65 zag een goal achter het standbeen langs van Brian Bot nog afgekeurd worden vanwege buitenspel. Tevens had Robin IJsselstijn de wedstrijd nog voor rust kunnen beslissen toen hij alleen voor de keeper werd gezet na een slim balletje tussendoor van Ryan Brood. Ook Bennie Boeijink kreeg nog een goede mogelijkheid, maar hij schoot veel te slap in de handen van de doelman. Zodoende gingen beide ploegen richting de kleedkamers met een magere 0-1 stand.

Waar het aan lag weet niemand, maar na de onderbreking van een kwartier zakte het veldspel van SVS’65 naar een bedenkelijk niveau. Gelukkig viel er met het zonnetje nog genoeg te genieten voor de mensen langs de lijn, want wat de 22 acteurs op de mat legden deed pijn aan de ogen. SVS’65 begon beetje bij beetje de grip op de tegenstander te verliezen, zonder dat dat echt tot grote kansen tegen leidde. Sterker nog, het was SVS’65 dat opnieuw naliet om de score verder op te voeren. Jorn Meijerink zag een kopbal na een corner van de lijn worden gehaald en Jerzy Timmermans knalde van een meter of dertien hard op de handen van de keeper. In de 72e minuut kreeg men plots de gelijkmaker tegen. Bij een ingooi van Well stonden twee SVS’ers elkaar aan te kijken, of hadden ze gedacht dat Raymon Kaarsemaker uit zou komen? Stefan van Osch maakte dankbaar gebruik van de slapstick-situatie, pikte het leer op en pompte vol in de winkelhaak de 1-1 binnen.

Tijd voor Henk Donga om het om te gooien. Hij bracht Wout Pons voor Robin IJsselstijn, terwijl na een uur Bram Pons al was ingevallen voor Thymen Staal. Verder maakte ook Mark Baegen nog zijn minuten en ging Jerzy Timmermans naar de kant. SVS’65 ging vol naar de winst en stuurde meteen Jorn Meijerink met zijn kopsterkte en fysieke kracht naar het front. Direct kreeg hij een levensgrote kans, toen opnieuw Ryan Brood aangever was. Hij schoot echter oog in oog met de keeper naast de goal. Ook Well gaf niet op en gooide alles op de aanval en SVS’65 kon dankbaar gebruik maken van de grote gaten die daarom vielen. Raymon Kaarsemaker bereikte met een fantastische uittrap Ryan Brood die richting de zijkant van strafschopgebied kon snijden en voorzette op Jorn Meijerink, die nu wel rustig bleef en in de 90e minuut de 1-2 binnen tikte! Het verzet van Well was gebroken en in de rijkelijk toegekende blessuretijd gingen de broertjes Pons nog met zijn tweeën op de doelman af. Wout maakte echter de ongekende fout door niet achter de breedtebal van Bram te blijven en werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Ondanks deze misser, zag de volgend seizoen hoofdtrainer zijnde José van de Ven, dat de punten in de Spijkse tassen verdwenen.

Huidig SVS’65-trainer Henk Donga vond het een wedstrijd om snel te vergeten. ‘Winnen is leuk, maar het was vandaag niet om aan te zien. Wij waren slecht, maar zij waren zo mogelijk nog slechter. Wel vind ik dat we verdiend hebben gewonnen.’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Stefan Engels, Brian Bot, Jorn Meijerink, Ruben Vrolijks, Thymen Staal (Bram Pons), Bennie Boeijink, Bart van Andel, Ryan Brood, Jerzy Timmermans (Mark Baegen), Robin IJsselstijn (Wout Pons)