3 - 2

Kerkwijk 1

Mannen, 1, 4e klasse D

24 februari 2018 15:00

Ondanks de ijzige temperaturen kende SVS’65 een benauwde thuiswedstrijd tegen Kerkwijk. Vooral voor rust liet de Spijkse equipe na om de wedstrijd al in het slot te gooien. Kerkwijk hielp zelf een handje mee door een eigen goal te maken. Bart van Andel en Ryan Brood zorgden voor de 3-2 eindstand.

Dankzij vakantiegangers en een enkel blessuregeval kende SVS’65 een handvol afwezigen. Daarom moest Henk Donga puzzelen in zijn opstelling en waren er onder meer basisplaatsen voor A-junior Mark Baegen en mocht Martijn Tromp startten als linksback. Na een minuut stilte voor het onlangs overleden SVW-icoon Joop de Vries (opa van speler Jeremy en vader van hoofdsponsor Edwin) blies de leidsman voor het begin van de wedstrijd, waarin SVS’65 een vliegende start kende. Na 120 seconden legde Ferdi Scheurwater aan voor een vrije trap. Zijn inswinger werd dusdanig verlengd door een Kerkwijks scheenbeen dat het leer pardoes achter de keeper viel: 1-0. Ondanks deze vroege achterstand trok Kerkwijk het spel naar zich toe. SVS’65 kwam af en toe in de verdrukking wat leidde tot een fikse overtreding en gele kaart voor Stefan Engels. Niet veel later werd het dan ook 1-1. Een voorzet vanaf rechts werd vanaf dichtbij hard en hoog achter de kansloze Raymon Kaarsemaker geschoten. SVS’65 mocht vervolgens van geluk spreken dat het zelfs niet op achterstand kwam nadat Kerkwijk een dot van een kans over knalde.

Na deze misser werd het eenrichtingsverkeer naar het strafschopgebied van de gasten. Zo werd Bart van Andel binnen 45 tellen twee keer voor de Kerkwijkse keeper gezet. Maikel van Schaften en Bennie Boeijink bedienden de spits op maat, maar even vaak redde de Kerkwijkse goalie met zijn voeten. Daarna was er een fantastische poging van Jerzy Timmermans, die zijn pegel op de kruising uiteen zag spatten. Ook had de keeper een knap antwoord op een poging van Ferdi Scheurwater, die het daarvoor al had geprobeerd met een fabuleus stiftje. Het slotakkoord van het spervuur aan kansen was voor Martijn Tromp. De linksback, die de gehele wedstrijd veel ruimte kreeg, kon in alle vrijheid doorstomen naar het doel. Zijn schuiver was niet zuiver genoeg en verdween in de handen van de keeper. SVS’65 deed zich dus het nodige tekort met een ruststand van slechts 1-1.

Nadat de scheidsrechter ruim de tijd had genomen om bij te komen kon er begonnen worden aan het tweede bedrijf van de wedstrijd. Zo spetterend als dat SVS’65 voor rust afsloot, zo slaapverwekkend waren de eerste dertig minuten na de rust. Ook Kerwijk kon weinig sprankelends op de mat leggen, zodat een aantal toeschouwers dan maar de warmte van de kantine op gingen zoeken. Die hadden beter kunnen blijven staan, want Bart van Andel kreeg weer eens een enorme kans. Van dichtbij raakte hij de bal compleet verkeerd en verdween het speeltuig over de ballenvanger. Vijf minuten later nam hij alsnog revanche door wél te scoren. Bennie Boeijink ontfutselde een Kerkwijker de bal en lanceerde de aanvaller. Oog in oog met de uitkomende doelwachter tikte Van Andel de bal er rustig langs: 2-1. Twee minuten na deze goal diepte SVS’65 haar voorsprong nog verder uit. Een corner werd niet goed afgeslagen door Kerkwijk. Ferdi Scheurwater kon op de achterlijn strak voorgeven op Ryan Brood. De linkshalf drukte hard af en zette zijn ploeg op 3-1.

Vlak na deze goal bracht Henk Donga wissel Jeremy de Vries voor Ferdi Scheurwater, die daarvoor ook al de weer fitte Robin IJsselstijn in liet vallen voor Maikel van Schaften. IJsselstijn had zijn invalbeurt kunnen bekronen met een vlugge goal als hij iets sneller was geweest met het overhalen van de trekker. SVS’65 werd met deze invallers er zeker niet minder op, maar zag Kerkwijk bij vlagen aandringen in de jacht op de aansluitingstreffer. Zo werd er net als in de eerste helft een grote mogelijkheid gemist. Van dichtbij schoten de blauwgelen op onverklaarbare wijze naast. Vijf minuten voor tijd was het dan alsnog raak. Een goed steekballetje werd door de uitstekend fluitende scheidsrechter niet beoordeeld als buitenspel en de daaruit volgende voorzet werd binnen gelopen: 3-2. Billen knijpen voor de Spijkenaren in de resterende minuten. Hoewel Kerkwijk met man en macht iets probeerde te forceren gebeurde er weinig verontrustends, of het moet de over een terugspeelbal maaiende Raymon Kaarsemaker zijn geweest. SVS’65 mocht dus weer driepunten bijschrijven. Smetje op de overwinning was het uitvallen in blessuretijd van Stefan Engels, die nog werd vervangen door Joey van der Haar.

Henk Donga zag zijn ploeg de nodige kansen missen. ‘We kwamen zeker drie keer alleen voor de keeper met Bart van Andel. De bal wilde er gewoonweg niet in. Ondanks die missers ben ik tevreden. Wil je in het linkerrijtje eindigen moet je gewoon winnen van deze tegenstander.’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Stefan Engels (Joey van der Haar), Mark Baegen, Jorn Meijerink, Martijn Tromp, Jerzy Timmermans, Bennie Boeijink, Ferdi Scheurwater (Jeremy de Vries), Ryan Brood, Maikel van Schaften (Robin Ijsselstijn), Bart van Andel