SVS'65 verspeelt 2-0 voorsprong tegen Peursum maar wint alsnog

3 - 2

Peursum 1

Mannen, 1, 4e klasse D

27 januari 2018 15:00

SVS’65 maakte het zich aan de eigen Spijkse Kweldijk onnodig moeilijk tegen Peursum. De Giessenburgers keken tegen een 2-0 ruststand aan, maar toonden veerkracht. De thuisploeg deed in blessuretijd echter het zelfde. Jeremy de Vries kroonde zich tot matchwinner na een ouderwetse scrimmage. Bram Pons en Bennie Boeijink zorgden voor de andere Spijkse treffers.

De afwezigen aan Spijkse zijde waren niet op een hand te tellen waardoor Henk Donga nog maar dertien selectiespelers over hield. Om het team te completeren werd A-junior Mark Baegen aan de selectie van vandaag toegevoegd. Ondanks alle problemen startte men met elf fitte spelers, die nog wel de slaap uit hun ogen dienden te wrijven. Al na twee minuten werd een Giessenburger weggestoken richting doelman Raymon Kaarsemaker. Zijn schuiver was echter recht in de handen van de uitkomende Kaarsemaker. De Spijkse formatie leek zoekende en Peursum liet de eerste tien minuten na om van de wanorde te profiteren. Tot overmaat van ramp diende Henk Donga ook nog eens een vroege wissel toe te passen. Thymen Staal moest eraf met een knieblessure en werd vervangen door Mark Baegen, die opnieuw liet zien rijp te zijn voor een overstap naar de A-selectie.

Na de openingsfase overleefd te hebben kwam SVS’65 na zeventien minuten uit het niets op voorsprong. Het eerste Spijkse doelgevaar was meteen raak. Bram Pons loste een zondagsschot en zag zijn poging met een vreemde curve in de verre hoek vliegen: 1-0. Na deze goal kreeg SVS’65 grip op het spel van Peursum, waarbij vooral de Giessenburgse keeper en achterhoede zwaar onder druk kwamen te staan. Zodoende werd de Peursum-keeper de fout in gedwongen. Bennie Boeijink raapte de slechte uittrap op van zo’n 25 meter van het doel en schoot het leer in het verlaten doel: 2-0. Ongekende luxe voor SVS’65 tegen het op de vijfde plaats en zes punten boven hen staande Peursum. Diezelfde Boeijink was vanaf de achterlijn dichtbij een verdere uitbreiding van de voorsprong, maar zag zijn schot voorlangs gaan. Peursum worstelde vooral met zichzelf waardoor de gastheren de 2-0 makkelijk konden vasthouden tot de thee.

Dat de roodhemden uit de tweede helft een ander vaatje zouden tappen was wel duidelijk. Peursum-trainer Danny van Geffen stuurde zijn manschappen verder naar voren in de hoop de achterstand te kunnen repareren. Daarmee speelde het op de counter loerende SVS’65 in de kaart. Twee keer ontsnapte Jeremy de Vries aan de buitenspelval en ging richting het Giessenburgse doel. Bij de eerste maal had hij misschien breed moeten liggen op Bram Pons en bij de tweede kans kwam hij hard in botsing met de Giessenburgse keeper en liep daarbij ook nog eens blauw oog op. Ook Brian Bot en de Giessenburgse aanvoerder Twan Romeijn kwamen hard met elkaar in aanraking. De captain diende meteen richting het ziekenhuis te gaan met een diepe hoofdwond terwijl Bot de wedstrijd voort kon zetten met een dik oog en gescheurde wenkbrauw. Ondertussen had Peursum routinier Marnik Korevaar gebracht die koud in het veld een riante kopkans miste.

De druk op de Spijkenaren nam toe, maar ook de kansen in de tegenstoot bleven zich maar aandienen. Opnieuw zag Jeremy de Vries de naast zich meegelopen Brian Bot over het hoofd en stuitte Bram Pons na een prachtige aanval op de vingertoppen van de doelman. Een oude voetbalwet luidt wanneer je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. En zo geschiedde in de 79e minuut. Een teruggetrokken voorzet werd simpel binnengeschoten door Martijn Rietveld. Peursum rook bloed en ging op jacht naar de 2-2. In minuut 91 gebeurde het onvermijdelijke. Geen Spijkenaar greep in toen Marnik Korevaar begon aan een rush en hij die beëindigde met een rake knal in de verre hoek. De Spijkenaren leken gebroken, maar invaller Martijn Tromp dacht daar anders over. De spits liet zijn hielen zien in een sprint richting doel en werd van achteren neergehaald. De voor het doel gepompte vrije trap wilde maar niet weg en in een heuse flipperkast gaf uitgerekend Jeremy de Vries de bal het laatste zetje: 3-2 in de 95e minuut! Een minuutje later floot de slordig leidende scheidsrechter voor het einde van het duel en konden er drie hele belangrijke punten worden bijgeschreven.

De na dit seizoen afscheid nemende trainer Henk Donga gaf toe dat zijn ploeg was ontsnapt. ‘Het had in de openingsfase ook zomaar 0-2 kunnen staan. Daarentegen hadden we de wedstrijd zelf ook allang in het slot kunnen gooien toen we een 2-0 voorsprong hadden. Peursum-coach Denny van Geffen had gehoopt op een puntje. ‘Je denkt een gelijkspel over de streep te kunnen trekken na die late gelijkmaker. Overigens vond ik dat de thuisploeg de grenzen opzocht en daar bij vlagen overheen ging. Meer wil ik daar niet over kwijt.’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Stefan Engels, Brian Bot, Jorn Meijerink, Ruben Vrolijks, Thymen Staal (Mark Baegen, Martijn Tromp), Bennie Boeijink, Ferdi Scheurwater, Ryan Brood, Bram Pons, Jeremy de Vries