SVS'65 rommelt zich naar gelijkspel tegen hekkensluiter MVV'58

SVS'65 1

Bram Pons (schot)

Mannen, 1, 4e klasse D

2 december 2017 14:30

Opnieuw is SVS’65 er niet in geslaagd te winnen van de nummer laatst in de Vierde Klasse D. Waar een aantal weken geleden werd verloren van laagvlieger Kerkwijk, bleef de Spijkse elf nu steken op een remise bij MVV’58. Bram Pons scoorde namens SVS’65.

De thuisploeg streed de laatste jaren steevast om het kampioenschap, maar heeft met het vertrek van onder andere scherpschutter Morris van den Brink heel veel ingeleverd, wat duidelijk te zien is aan de positie op de ranglijst. De jonge ploeg kruiste de degens met het net zo jeugdige SVS’65, waar onder meer routiniers Ferdi Scheurwater en Jorn Meijerink ontbraken. Geen probleem leek, want SVS’65 was de betere in het begin van de wedstrijd. Meteren was desondanks de eerste die het probeerde, maar vanaf grote afstand belandde de bal ook ver over de lat boven Raymon Kaarsemaker. De poging van de Spijkse Ryan Brood had veel meer om handen. MVV’58 kreeg een corner maar lastig weg gewerkt en Brood stond aan het kanon om de afvallende bal binnen te schieten, ware het niet dat een Meterense speler de bal nog net voor de lijn wist weg te rossen.

MVV’58 leek wakker geschud en begon af en toe de botte bijl te hanteren, wat resulteerde in een aanslag op Bart van Andel. Desondanks kwam het wel stukken beter in de wedstrijd en liet SVS’65 daarentegen heel slordig en onrustig voetbal zien. Ook de verder prima leidende scheidsrechter werkte niet mee aangezien hij voor iedere lichte aanraking besloot te fluiten. Hierdoor nam de druk toe op de Spijkse verdediging en die zou uiteindelijk bezwijken. In minuut 25 ging men vanaf de linkerflank voor de zoveelste keer ‘op en over’ de zijwaartsen van SVS’65 en pompte men de bal hard en laag voor. Mark Baegen, die opnieuw een basisplaats had en dit keer werd gekoppeld aan Brian Bot, gleed de bal ongelukkig in eigen doel: 1-0. Het duurde even voordat SVS’65 zich herpakte, maar twee minuten voor rust stond de gelijkmaker op het bord. Goed doorzetten van Jerzy Timmermans zorgde ervoor dat Bart van Andel kon terugleggen op Bram Pons. Hoewel Pons de bal niet vol raakte was zijn poging wel zuiver genoeg om tot doelpunt gepromoveerd te worden. Zodoende zochten de verkleumde toeschouwers de kantine op bij een 1-1 stand.

Ook in de tweede helft ontspon zich een strijd waarin beide teams vol voor de winst zouden gaan. Het advies in de rust van Henk Donga om geen onnodige overtredingen in de buurt van het penaltygebied te maken werd al gauw in de wind geslagen en dat zou bijna desastreuze gevolgen hebben. De jonge spelmaker van MVV’58 nam plaats achter de bal en knalde vanaf een meter of twintig op de lat. Dat het geen toeval was, maar Meteren een heuze specialist in huis heeft liet de nummer tien even later blijken. Vanaf dezelfde positie noopte hij dit keer Raymon Kaarsemaker tot een moeizame redding. Ook de Spijkenaren lieten van zich horen. Zo moest de Meterense keeper in actie komen nadat Bennie Boeijink vuurde na een goed lopende aanval. Diezelfde Boeijink stond aan de basis van de volgende kans. Met een prima pass lanceerde hij de ingevallen Maikel van Schaften. Hij omspeelde de ver uitgekomen keeper, maar doordat hij hierbij niet goed uitkwam ging deze grote mogelijkheid verloren.

In het laatste kwartier bleek hoezeer beide equipes met hun krachten hadden gesmeten. Het waren namelijk vooral de invallers die nog enig gevaar wisten te stichten. Aan Spijkse zijde betekende dat twee kansen voor Wout Pons. Uit een corner viel het leer voor zijn voeten en rammelde hij het speeltuig hoog over. Ook van een fantastische voorzet van Bart van Andel maakte hij geen gebruik. Opnieuw verdween de bal ver over het doel. Meteren bracht in het laatste kwartier nog een verse linksbuiten. Die wist zich vlak voor tijd langs zijn directe tegenstander te worstelen en produceerde een puntertje richting Raymon Kaarsemaker. Het werd geen ‘Kluivertje’, daardoor miste de poging kracht en richting. De scheidsrechter had genoeg gezien en besloot na precies negentig minuten te fluiten voor het einde van de wedstrijd, waarin beide ploegen vast het idee hadden dat ze konden winnen.

Henk Donga zag dat zijn ploeg weinig opschoot met deze uitslag. ‘Een gelijkspel is wel de terechte uitslag. Zowel MVV’58 als wij misten voorin stootkracht. Verder wilden we alles in de zesde versnelling doen. Het was negentig minuten lang rennen en vliegen.’ SVS’65 zal volgende week die hoogste versnelling ook aan moeten spreken in het duel met het nog foutloze Unitas.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Thymen Staal, Brian Bot, Mark Baegen, Ruben Vrolijks (Jeremy de Vries), Jerzy Timmermans (Wout Pons), Bennie Boeijink, Bram Pons, Ryan Brood, Robin Ijsselstijn (Maikel van Schaften), Bart van Andel