0 - 1

Groot-Ammers 1

Mannen, 1, 4e klasse D

21 oktober 2017 15:00

Opnieuw liet SVS’65 zien dat de kracht tot nu toe vooral in de defensie ligt. Tegen Groot-Ammers, dat veel meer balbezit had, kreeg het vlak voor tijd pas een tegengoal te verwerken. De verder sterk keepende Raymon Kaarsemaker liet een hoekschop uit zijn handen vallen en zag zo de uitploeg met 0-1 zegevieren.

De eerste helft was er een die net zo goed schriftelijk afgewerkt kon worden. Er waren voor beide ploegen weinig tot geen uitgespeelde kansen. Het spel speelde zich vooral af op de helft van de thuisploeg. SVS’65 wist zich simpelweg niet door het Ammerse fysieke geweld heen te spelen en ook de lange bal richting spits Wout Pons was geen succes. Groot-Ammers had dat wel. Een hoge bal leidde een kopkans(je) in voor een aanvaller van de gasten. De poging miste echter kracht en belandde in de handen van Raymon Kaarsemaker.

SVS’65 zette er zoals gezegd weinig tegenover. Na een reeks combinaties rond het vijandelijke strafschopgebied was er een mogelijkheid voor Bennie Boeijink om af te drukken. Net zoals de poging van zijn collega was ook deze veel te slap en een gemakkelijke prooi voor de doelman. SVS’65 zwijnde nog wel twee keer toen Groot-Ammers na een vlotte counter hoog over schoot en de scheidsrechter voor buitenspel floot nadat een Spijkenaar de bal met de hand beroerde in het eigen zestien meter gebied.

In de rust bracht SVS’65 de verrassend op de bank beginnende Robin Ijsselstijn voor de licht geblesseerde Wout Pons. Het zou voor de aanvallende intenties van de thuisploeg weinig verschil maken. Groot-Ammers had opnieuw veel meer balbezit, maar het verschil met de eerste 45 minuten was dat ze nu ook werkelijk gevaarlijk werden voor het doel van SVS’65. Zo zag het een goal terecht afgekeurd worden nadat de Ammerse spits in buitenspelpositie het laatste zetje gaf om de bal tegen de touwen te werken. Ook was het kansrijk toen een aantal SVS’ers verblind worden door de zon bij een indraaiende bal, echter was Raymon Kaarsemaker daar om de bal op knappe wijze uit zijn verre hoek te tikken. Naarmate de tijd verstreek kropen de gastheren iets meer uit hun schulp, maar aangezien vooral de voorzetten van bedenkelijk niveau waren hadden de geelzwarten het achterin relatief makkelijk.

Mede dankzij drie sterke invallers en de krachten die weg vloeiden bij SVS’65 nam de druk van Groot-Ammers nog verder toe op de goal van Raymon Kaarsemaker en zijn verdediging. De doelman behoedde zijn ploeg opnieuw voor een achterstand toen hij een goed genomen vrije trap uit de kruising ranselde. Na een blessurebehandeling aan zijn rug ging hij echter lelijk in de fout. Uit een corner liet hij het projectiel uit zijn handen vallen, recht voor de voeten van de geroutineerde spits van Groot-Ammers. Koud kunstje voor hem om van dichtbij de bal in het doel te schieten. Direct na deze goal vatte beide ploegen aan voor een lange blessuretijd en bleef SVS’65 in de race voor een punt. Zo was de naar voren gedirigeerde Jorn Meijerink enorm dichtbij de gelijkmaker toen zijn omhaal van de lijn werd gekopt. Goot-Ammers ging in de allerlaatste seconden nog door het oog van de naald toen een ingooi perfect verlengd werd door Bram Pons. De bal lag voor het binnenlopen bij de tweede paal, maar dat was nu net een stukje niemandsland. Niemand van SVS’65 en ook geen spelers van Groot-Ammers, waarna de scheidsrechter voor het einde van een sportieve wedstrijd floot.

Henk Donga had ondanks het verlies nog wel een compliment over voor zijn ploeg. ‘In tegenstelling tot vorige week hebben ze er vandaag wel keihard voor geknokt. We konden aanvallend weinig brengen. Dan hoop je op een punt en is het jammer dat je op zo’n lullige manier verliest.’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Stefan Engels (Joey van der Haar), Brian Bot, Jorn Meijerink, Ruben Vrolijks, Bram Pons, Bennie Boeijink, Jerzy Timmermans, Maikel van Schaften, Wout Pons (Robin Ijsselstijn), Bart van Andel