SVS'65 geeft 0-2 voorsprong uit handen en verliest

4 - 3

SVS'65 1

Mannen, 1, 4e klasse D

14 oktober 2017 15:00

SVS’65 incasseerde zaterdag haar eerste tegentreffers en verloor met 4-3 van het tot dan toe puntloze Kerkwijk. Een 0-2 voorsprong verdween vlak voor rust binnen acht minuten als sneeuw voor de zon. In het tweede bedrijf lieten de bezoekers zich aftroeven op strijd door het veel agressievere Kerkwijk. Wout Pons, Bart van Andel en Brian Bot verzorgden de Spijkse productie.

Opnieuw een aantal afwezigen bij SVS’65, waardoor onder andere Ryan Brood een basisplaats kreeg. Net als vorige week tegen Well had het in het rood spelende SVS’65 het moeilijk in de openingsfase. De thuisploeg speelde 4-4-2 en vooral het Spijkse middenveld wist zich hier eventjes geen raad mee. Kerkwijk profiteerde echter niet en hield het bij een speldenprik in de handen van Raymon Kaarsemaker. SVS’65 stelde na een kwartier orde op zaken en nam het initiatief over van de gastheren. Zodoende kwamen daar de eerste mogelijkheden voor SVS’65. Het zou duren tot minuut 26 voor de 0-1 op het scorebord zou verschijnen. Rond de middenlijn werd de bal veroverd, Bram Pons pikte het leer vervolgens op en stuurde Robin Ijsselstijn de diepte in, die terug trok op Wout Pons en zo de bal binnen kon lopen: 0-1. Vijf minuten later was het weer raak. Een voorzet van Jerzy Timmermans werd door Robin Ijsselstijn dusdanig verlengd dat Bart van Andel binnen kon koppen. Het betekende zijn eerste competitiegoal in het Spijkse shirt.

Eventjes dreigde het een walk-over te worden, maar SVS’65 liet na om verder uit te lopen. Zo knalde Joey van der Haar op de paal en liet Wout Pons nog een goed schot los op de Kerkwijkse doelman. Daarna keerde het tij plotseling richting de thuisploeg. Het had al een keer gewaarschuwd door de uitkomende Raymon Kaarsemaker ui te spelen en daarna vast te lopen op een verdediger, maar in minuut 38 wist het wel te scoren. Een afdraaiende corner werd bij de eerste paal in het dak van het doel geramd: 1-2. SVS’65 was even de kluts kwijt en na een verkeerde aanname op het middenrif kon een Kerkwijker ongestoord oplopen over de Spijkse linkerflank. Vanaf een meter of 22 werd besloten om te schieten. Het handje van Raymon Kaarsemaker was niet genoeg, het speeltuig plofte met een boog in de verre hoek: 2-2. In de handvol minuten die nog resteerden voordat het fluitsignaal voor de rust klonk kreeg het nog twee dotten van kansen. Robin Ijsselstijn zag de doelman redding brengen na geknoei in de defensie en diezelfde Ijsselstijn kreeg na een scrimmage de bal tussen zijn voeten in en zag een verdediger redding brengen op doellijn.

In de rust schonken ze in de Kerkwijkse kleedkamer blijkbaar iets anders dan wat de uitploeg voorgeschoteld kreeg. Kerkwijk kwam namelijk veel en veel scherper uit de kleedkamer dan SVS’65. Het had er duidelijk een schepje bovenop gedaan en troefden de Spijkenaren in driekwart van duels gewoonweg af. Vlak na rust volgde na een snelle omschakeling al een voorzet vanaf links op de nummer negen, die de grote kans onbenut liet. Was het in de eerste helft Kerkwijk wat overlopen werd, nu was dat de uitspelende partij. Nadat het uit een eerdere corner al gevaarlijk werd gebeurde dat in de daaruit volgende hoekschop opnieuw. De hoog voor gegeven bal werd op de lat gekopt, een Spijkenaar zocht een te moeilijke oplossing, waarna de bal opnieuw werd ingebracht en de nummer elf vervolgens kermend naar de grond ging na een duel met Brian Bot. De scheidsrechter tuinde er met ogen open in en legde de bal op de stip. Diezelfde nummer elf drukte prima af waardoor Kerkwijk de 0-2 achterstand had omgedraaid in een 3-2 voorsprong. De ruimtes tussen de linies werden enorm groot en daar bleek Kerkwijk een stuk beter mee om te kunnen gaan dan SVS’65. Het was te danken aan de onkunde van de Kerkwijkse aanval (dat over schoot vanaf drie meter) en aan uiterste krachtinspanning van Jorn Meijerink dat het slechts bij een marge van een doelpunt bleef.

Henk Donga greep in en bracht A-junior Mark Baegen voor Bram Pons en aanvaller Maikel van Schaften voor de niet geheel fitte Joey van der Haar. Dat zorgde voor een klein beetje verbetering, maar weinig fatsoenlijke aanvallen. Worstelde het zich dan wel langs de Kerkwijkse verdediging, dan had de thuisploeg nog altijd de veelvuldig wapperende grensrechter achter de hand. SVS’65 begon met nog een kwartier op de klok de nodige risico’s te nemen, maar de 4-2 werd simpelweg cadeau gegeven aan Kerkwijk. De blauwgelen profiteerden optimaal van een dramatische ingooi en speelden het perfect uit voor de ogen van Raymon Kaarsemaker: 4-2. Boeken toe voor SVS’65, maar zeven minuten voor tijd een liet een oliedomme Kerkwijker zich verleiden tot een opstootje met de ingevallen Stefan Engels, met als resultaat een tweede gele kaart. Het zorgde voor een klein beetje hoop in de Spijkse harten. Middels opportunistisch hoge ballen pompen, waar ook laatste man Jorn Meijerink zich had gemeld, kreeg Mark Baegen vanaf dichtbij prompt een grote kans. Het was echter de andere centrale verdediger die doelpuntte. Brian Bot scoorde met een lage schuiver na terugleggen van Maikel van Schaften: 4-3. In de blessuretijd kregen Bart van Andel en Maikel van Schaften dan nog de mogelijkheid om SVS’65 een punt te bezorgen. Zij deden dat niet en op die manier behaalde Kerkwijk zijn eerste punten van het seizoen.

SVS’65-trainer Henk Donga was na afloop furieus over de mentaliteit die een aantal van zijn spelers toonden in de tweede helft. ‘Er was na die 0-2 voorsprong geen vuiltje aan de lucht. Daarna geven we het compleet uit handen en laten we het afweten op gebied van vechtlust. Kerkwijk heeft puntje bij paaltje gewoon terecht gewonnen.’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Ruben Vrolijks, Brian Bot, Jorn Meijerink, Ryan Brood, Bram Pons (Mark Baegen), Joey van der Haar (Maikel van Schaften), Jerzy Timmermans (Stefan Engels), Robin Ijsselstijn, Wout Pons, Bart van Andel