0 - 2

SVS'65 1

Mannen, 1, 4e klasse D

30 september 2017 14:45

Het gerenoveerde elftal van Brakel was in de voorbereiding en de beker dé verrassing in de regio. Vorig seizoen eindigde het stijf onderaan met nul punten, maar met aanwinsten van onder andere Roda Boys, Sleeuwijk, Nivo Sparta en Altena won het na de zomerstop al haar zes wedstrijden. SVS’65 S’65 STOPT ZEGEREEKS BRAKELmaakte echter een einde aan die reeks. Jerzy Timmermans en Robin Ijsselstijn zorgden voor de 0-2 overwinning.

Op het perfecte veld aan de Veerdijk trapte men om 14.45 af en het eerste kwartier hoefden beide keepers niet in actie te komen. De ploegen stonden elkaar toe om op te bouwen rond de middenlijn, maar een bres in de verdediging slaan bleek in de openingsfase een moeilijke opgave. SVS’65 was de eerste die een gaatje wist te vinden in de defensie. Laatste man Jorn Meijerink ging mee met een corner en werd los gelaten door zijn Brakelse bewaker. De kopbal van Meijerink belandde vervolgens op de buitenkant van de paal. De gasten hoefden niet lang te treuren om de gemiste kans aangezien die volgende corner er wel in ging. De hoekschop van Thymen Staal leek te ver af te draaien van de goal. Jerzy Timmermans maakte er echter het beste van door vanaf de rand van het strafschopgebied het speeltuig in één keer in de verre hoek te volleren. Het betekende tevens zijn eerste officiële goal in het Spijkse tenue.

Brakel leek wat van slag na deze tegentreffer in de 25e minuut, want plots volgde er een aaneenschakeling van mogelijkheden voor SVS’65. Bennie Boeijink, Maikel van Schaften en Bart van Andel stelden met een aantal harde schoten, weliswaar zonder succes, de Brakelse keeper op de proef. Brakel gooide in het verdere verloop van de eerste helft de schroom van zich af en liet met een aantal leuke combinaties zien dat het spel sprongen vooruit is gegaan in vergelijking met vorig seizoen. Een van die aanvallen leidde tot een listig schot richting Raymon Kaarsemaker. De doelman moest lossen, maar in tweede instantie dook hij bovenop de rebound en verwerkte die tot corner. Aan de overkant kreeg de Spijkse equipe vlak voor rust nog een levensgrote kans. Een slechte pass zorgde ervoor dat Robin Ijsselstijn een vrije doortocht kreeg. De doelman van Brakel bleek in het één-tegen-één-duel een te grote sta in de weg voor Ijsselstijn. Zodoende bleef het in het eerste bedrijf bij een 0-1 stand.

Na de thee besloten de gastheren uit een andere vaatje te tappen. Het begon veel de flanken te zoeken en bracht SVS’65 daarmee een aantal keren in de problemen. Na een aantal waarschuwingsschoten en een grote kopkans kwam het heel dichtbij de gelijkmaker. Over de Spijkse rechterkant slalomde de linksback zich het penaltygebied binnen. Hij trok de bal terug op de gekende Brakelse spits. Tot opluchting van SVS’65 trapte hij half in de grond waardoor zijn schot niet meer bleek dan een rollertje in de handen van Raymon Kaarsemaker. SVS’65 had in die fase aanvallend weinig in de melk te brokkelen en was vooral bezig met haar voorsprong in stand te houden.

Robin Ijsselstijn scoorde dan ook precies op het juiste moment voor zijn ploeg. In de 75e minuut scheerde een verre uittrap over de sleurende Wout Pons en de laatste man van Brakel heen. Robin Ijsselstijn was er als de kippen bij om het cadeautje uit te pakken. Dit keer schoof hij de bal wel keurig onder de uitkomende keeper door: 0-2. Het verzet van de thuisploeg bleek daarmee definitief gebroken. Tot overmaat van ramp raakte er nog een speler van dusdanig geblesseerd dat hij het veld diende te verlaten, dit terwijl Brakel al uitgewisseld was. Het beperkte daarna zich tot ver inzakken en speelde SVS’65 daarmee in de kaart. De gasten lieten echter na om te profiteren van de zeeën ruimte die ontstonden in de defensie. Na vijf minuten blessuretijd floot de redelijk fluitende De Ruijter voor het einde van de wedstrijd.

SVS’65 mag spreken van een goede competitiestart met vier punten uit twee duels en nul tegentreffers. Spijk-trainer Henk Donga, die Ferdi Scheurwater, Bram Pons, Joey van der Haar en Stefan Engels moest missen, was dan ook dik tevreden over de prestatie van zijn ploeg. De Brakelse coach Hans de Jong sprak van een moeilijke wedstrijd. ‘SVS’65 speelt vrij verdedigend en daar is bijna niet doorheen te voetballen. We gingen mee in hun fysieke spel en dat is een vlak waar wij gewoon te kort komen.’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Thymen Staal, Brian Bot, Jorn Meijerink, Ruben Vrolijks, Jerzy Timmermans (Ryan Brood), Bennie Boeijink, Bart van Andel, Maikel van Schaften, Wout Pons (Jelle de Poorter), Robin Ijsselstijn