Mannen, 2, Groep 5 28

2 september 2017 14:30

Scheidsrechter

G.Karssen

Na een serie van 4 oefenwedstrijden, vandaag de eerste officieele wedstrijd. Een bekerwedstrijd tegen Asperen 3, dat vorig seizoen kampioen werd in de 5e klasse met 21 gewonnen wedstrijden van de in totaal 22 te spelen wedstrijden. Wij dachten nog even terug aan vorig seizoen, waarin we in de eerste bekerwedstrijd met maar liefst 7-0 onderuit gingen bij DFC 3. Asperen heeft een team dat uit veel ervaren oud eerste elftal spelers bestaat, het zal dus opletten zijn vandaag en we zullen het tempo in de wedstrijd moeten houden. Robbin kon nog niet spelen zo bleek vlak voor de wedstrijd, maar toch hadden we 16 spelers op het formulier vandaag. Asperen startte enthousiast, en wij waren in de 1e minnut nog niet wakker , dankzij een schitterende redding van Jan-Willem kwamen de gasten gelukkig niet op voorsprong in de 1e minuut. In de 17e minuut dan toch de 0-1, een geweldig afstandschot was niet te stoppen door Jan-Willem. maar waarom een speler zoveel ruimte geven om te schieten ? Gelukkig kwamen we terug in de wedstrijd, opnieuw was de passing niet zorgvuldig genoeg en werden er nog teveel verkeerd keuzes gemaakt. In de 31e minuut maakte Johan dankbaar gebruik van de traagheid van het Asperse centrum, mooie lichaamsbeweging en in 1 keer stond Johan oog in oog met de keeper en faalde niet : 1-1. Asperen leek vermoeid en door het storende werk van ons maakte de verdediging in kort tijd twee fouten die beiden attent door ons spits Mark Kramer werden afgestraft.  Zo stonden we na een moeizaam begin toch met 3-1 voor in de rust. Er werd 4x gewisseld, en het is werkelijk ongeloofelijk maar zowel dinsdagavond tegen Heukelum , als in de eerste minuut van de 1e helft stonden we ook nu in de eerste minuut van de 2e helft weer niet goed op te letten en was het na 1 minuut alweer 3-2. (om gek van te worden zo simpel..) Gelukkig was het echter drie minuten later alweer onze aanvoerde Johan Schrijver die op onnavolgbare wijze hard de 4-2 binnenschoot. in de 55e minuut scoorde Dalian ook nog eens de 5-2, en leek de wedstrijd afgelopen. We wisselden nog maar eens 4 spelers, maar ondanks de waarschuwingen vooraf lieten we Asperen terugkomen..... ondanks hun vermoeidheid buitten zij onze zwakken punten uit. Nadat het in de 58e minuut 5-3 werd, scoorden ze vanaf een meter of 30 twee minuten voor tijd ook nog eens de 5-4. Op dat moment zou het zomaar nog fout kunnen gaan, maar gelukkig bleven we koel en floot de goed leidende scheidsrechter Karssen na 1 minuut blessuretijd af. Met een 5-4 overwinning haalden we aldus de eerste drie bekerpunten binnen. De "Man of the Match" was vandaag Wesley Vendeloo. Volgende week gaan we naar Brakel 2 , dat zal een zeer zware wedstrijd worden, Brakel 2 won de wedstrijd bij GJS 4 met 1-6...!! .  Het zal as donderdag weer even puzzelen worden welke selectie er voor die wedstrijd samengesteld gaat worden. Een ding is zeker, we hebben bij het tweede elftal (voorlopig-) keuze genoeg. Vanaf deze week gaan we niet meer met de A-selectie gezamenlijk trainen, maar op de dinsdagen en donderdagen trainen we met het 2e en 3e elftal en eventueel JO19 spelers die niet bij hun team kunnen trainen onder de noemer B-Selectie.  Aanvang van deze trainingen is 20.00 uur. Probeer allemaal (ook 3e elftal) zoveel mogelijk de trainingen te bezoeken, is goed voor jezelf, het team en dus de club.