77'
Johan Schrijver (scrimmage)
79'

26 augustus 2017 14:30

Vandaag alweer de 3e oefenwedstrijd, thuis tegen het een klasse hoger spelende Zuillichem 2. Beide teams hebben donderdagavond ook nog een zware wedstrijd gespeeld, wij tegen het sterke Leerdam Sport 2, en zij tegen 1e klasser Roday Boys 2 (0-1 verlies). Met deze wedstrijden "nog in de benen" speelden we in de volle zon onze wedstrijd. Wij hadden ten opzichte van donderdag weer het e.e.a. aan wijzigingen, maar wel een selectie van 16 spelers. Het begin was dramatisch, we speelden als de spreekwoordelijke "natte krant", veel te afwachtend, sloom en de passing was bizar slecht. Al in de 4e minuut kwam Zuillichem op 0-1 na dramatisch verdedigend werk van onze kant. In de 24e minuut was het dan onze aanvoerder die met een schitterend afstandschot de 1-1 op het bord zette. Hierna kregen we meer mogelijkheden, maar m.b.t. de afweging "zelf gaan" of "afgeven" werd veelal de verkeerde keuze gemaakt. We werden onderling ook iets geirriteerd, dat komt dan weer doordat het niet lekker loopt, maar is wel heel slecht voor het team. In de 42e minuut veroorzaakten we door nogal wild verdedigend werk een vrije trap, deze werd in twee instanties simpel door Zuillichem binnengewerkt , zo hadden we al lang voor moeten staan, maar stonden we met 1-2 achter... Aanvoerde Johan ( You love him, or not....) vond het wel genoeg zo en vanaf de aftrap scoorde hij een echt bizar fraaie goal, die zo mogelijk nog mooier was dan zijn eerste van vandaag. Ruststand derhalve 2-2. In de rust wat omzettingen en stelden we toch duidelijk dat we deze wedstrijd toch zeker dienden te winnen. Met de uit Polen teruggekeerde Jan-Willem op doel als vervanger van Thomas, ging het gas erop en volgde aanval op aanval. De 3-2 kon niet uitblijven en werde door de eveneens ingevallen Bodhi Hekman gescoord. Twee minuten later werd Nigel ten val gebracht en scoorde Johan van 11 meter zijn derde van vandaag. De gasten raakten vermoeid, en weer vier minuten later probeerde Nigel een voorzet te geven vanaf rechts, de voorzet werd onderschept maar ging belandde wel in het doel : 5-2 inmiddels. Het slotakkoord was dan weer van Johan, uw verslaggever dacht dat hij de bal voor wilden geven (weet je bij Johan nooit zeker..) maar via via via ging de bal in het doel en werde in de 79e minuut de eindstand van 6-2 bereikt. Een redelijke tweede helft na een slechte eerste helft, maar wel een overwinning op een team dat in de competitie toch een klasse hoger uitkomt. Man van de wedstrijd vandaag was Jordi vd Berg , uiteraard komt Johan deze titel na zijn 4 goals ook toe. Volgende wedstrijd as dinsdag om 20.00 uur uit tegen het zeer sterke Heukelum 2. Nog 1x dus test voor middenveld/verdediging , daarna de donderdagtraining en as zaterdag dan de eerste officieele wedstiojd van het seizoen : KNVB bekerwedstrijd thuis de derby  om 14.30 uur tegen Asperen 3. Donderdag na training zal bekend worden welke spelers er uitgenodigd worden voor deze wedstrijd.