S.V.S.'65 2 stort na rust in,en verliest met grote cijfers van as kampioen RKTVC 2

RKTVC 2

6 - 1

SVS'65 2

Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 11

1 april 2017 15:30

Vandaag is het 1 april, en toen we aankwamen in Tiel dachten we aan een grap.. De scheidsrechter was nl de man die vorig seizoen als aangewezen KNVB scheidsrechter ons hoogste jeudteam ernstig benadeelde in de laatste seconde van de wedstrijd tegen Groot-Ammers uit... Vandaag floot deze (jonge-) man echter een hele goede wedstrijd ! Dat mag ook zeker gezegd worden. Afwezigen vandaag : de geblesseerden Jelle en Michael (die wel aanwezig waren in Tiel), Pascal (inmiddels vaste kracht bij eerste, maar moest ook nog eens werken), en de geblesseerde Jelle (gaf de voorkeur om bij eerste te gaan kijken ipv bij zijn eigen team), en tenslotte Niels die een "weekendje-weg' was. Toch met 14 spelers aanwezig in Tiel om te gaan spelen tegen RKTVC 2. Dit is de a.s. kampioen in onze klasse, en zij hebben echt een heel goed team dat in de standaard 4e klasse zeker minimaal in de middenmoot mee zou spelen. Het is bij deze enorm grote vereniging (36 jeugdteams ,w.o. 3 JO19 teams), het enige zaterdag senioren team. Tijdstip van aanvang was helaas 15.30 uur, een tijd waarop wij liever al gedoucht zijn normaal gesproken. Om deze goede tegenstander tegengas te geven speelden we vandaag in een 4-1-3-2 opstelling, en zouden we om het halfuur 3 spelers wisselen. We speelden op het zachte kunstgrasveld en kwamen ondanks onze tactiek na een minuut of 7 al met 1-0 achter. Vanaf de 16 meter werd de bal ingeschoten en door Jan Willem gestopt en weggebokst, helaas kon dezelfde speler vanaf de 16 meter nogmaals de bal ongehinderd inschieten en nu wel Jan Willem kansloos laten. Binnen 4 minuten hadden we de achterstand echter gerepareerd, Robbin werd weggestuurd , grensrechter probeerde nog te vlaggen, maar de scheidsrechter was terecht resoluut en liet doorspelen, Robbin kon niet meer achterhaald worden en ronde diagonaal af : 1-1. In het verder verloop van de 1e helft hadden Sjoerd,Wilco en Bram hun aanvallers prima in bedwang en begon men bij de thuisclub al te "morren".. Jan Willem keepte een perfecte eerste helft, door en een vrije trap op sublieme wijze uit de hoek te ranselen en door geweldig overeind te blijven in een een op een duel met de spits. Rust met hard werken bereikt met 1-1. In de rust werd al opgemerkt, dat we onze tegenstanders de laatste 10 minuten voor rust alweer teveel vrijheid gaven doordat we met name vanaf het middenveld met teveel mensen tegelijk de diepte kozen..., de waarschuwing was dat dit tegen zo'n goed team met enorm veel loopvermogen "killing" zou zijn. Na 5 minuten in de tweede helft een vrije trap net buiten de 16 meter voor de thuisclub. Iets ging er niet goed... of de muur was niet goed neergezet, of J-W stond niet goed in de "keepershoek van de muur.....want de bal ging langs de muur in de keepershoek onder J-W door : 2-1 achterstand.. Niet lang hierna onze enige kans van de tweede helft, uitbraak van Johan en Nigel, helaas kreeg Johan de bal niet in de loop van Nigel waardoor de vaart uit de aanval ging en de kans verkeken. was. Vaker en vaker lieten we onze posities los, en kregen ook de aanvallers van RKTVC meer ruimte ipv de korte dekking die we in de eerste helft gezien hadden. Het slot van de wedstrijd was dramatisch,,,,binnen een paar minuten scoorde RKTVC nog maar liefts 4 keer. Eerst ging Mauric a la Matthijs de Ligt in de fout, gevolgd door keepersfoutje Jan Willem, hierna nog simpel doelpunt en de laatste was tekenend voor het niet meer hebben van weerstand... Over rechts kan er nog een speler doorkomen, eenvoudig de voorzet geven, keeper probeert deze voorzet bij de eerste paal te onderscheppen, bal gaat over hem heen en terwijl er vier verdedigers van ons in het centrum niets staan te doen kopt er een speler de bal bij de tweede paal erg fraai binnen : 6-1 . Maurice was toen al met geel ervan af. (mekkeren tegen de scheidsrechter, stukje frustratie nog van vorig jaar) Jammer dat we de manier van spelen van de eerst helft niet vast hebben kunnen houden, maar om nu zo dik te verliezen ?? Volgende week spelen we thuis tegen Nivo Sparta, de uitwedstrijd was nog een groter drama dan deze wedstrijd. Uw verslaggever heeft niet veel gezien van de wedstrijd in Zaltbommel maar ik meen me te herinneren, dat het na 10 minuten al 4-0 was, en uiteindelijk werd er met 7-1 verloren....... Ben benieuwd of we zaterdag hersteld zijn van de wedstrijd tegen RKTVC en of we het op kunnen brengen om revanche te nemen voor de schandalig slechte wedstrijd eerder dit seizoen tegen Nivo Sparta.