S.V.S.'65 2 laat de punten achter in Geldermalsen en verspeelt 2e plaats

77'
86'

Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 11

10 december 2016 14:15

Vandaag afspraak in Geldermalsen om op bezoek te gaan bij GVV 2. Inmiddels hebben onze gastheren geen zaterdag 1e elftal meer in competitie, nog wel een 2e en 3e team. De overige teams spelen op zondag. Vandaag helaas zonder onze twee beste verdedigers, Maurice (geblesseerd) en Wilco (Euro Disney of all places...), ook Aldo was helaas niet fit genoeg. De selectie werd o.a. aangevuld met  3e elftal spelers Mike,Robert en Luuk, waarvan Mike en Robert in de basis begonnen. Reden hiervan was o.a.dat na de vernederende 10 minuten onderling gezeik in de wedstrijd tegen Heukelum het volgens de leider/trainer simpel gezegd logisch zou zijn dat er op de donderdag training (16 man aanwezig) door iedere speler met het team een volledige training zou worden meegedaan. Helaas vond niet iedereen dit even logisch, zij stonden dan ook wissel vandaag.( als je niet traint als een team, kan je ook niet spelen als een team) Vrijwel het gehele derde elftal was overigens inclusief begeleiding aanwezig op het sportpak in Geldermalsen om ons 2e elftal te supporteren: bedankt hiervoor mannen en Yolande ! We speelden op het hoofdveld, en de tegenstander begon iets sterker dan wij aan de wedstrijd zonder overigens kansen te krijgen.Wel was duidelijk dat zij forse overtredingen niet schuwden, in de eerste helft kwamen Ryan en Nigel nog goed weg na twee aanslagen van achteren.. In de 30e minuut dan een geweldige volley van Robbin vanaf een meter of twintig :We stonden al bijna te juichen toen de bal alsnog via de onderkant van de lat terug het veld in kwam. Het laatste kwartier was duidelijk voor ons, er kwamen steeds meer kansen. In de laatste minuut de grootste, combinatie Johan en Arno die Arno had moeten scoren...Helaas ging de bal er niet in en gingen we rusten met 0-0.In de rust werden alle 5 wisselspelers ingebracht. GVV werd sterker, en wij moesten counteren. Dit leek goed te lukken toen Arno op links erdoorheen was, de bal van vlak voor de achterlijn voortrok en zo Robin of Niels de kans gevende te scoren. Onbegrijpelijkerwijs floot de Scheidsrechter echter voor buitenspel, best wel belachelijk als twee spelers achter de bal blijven maar zo werkt het nu eenmaal vaak in uitwedstrijden. Robbin werd bij een volgende counter over rechts letterlijk uit de wedstrijd geschopt, zijn tegenstander kreeg geel...., maar Robbin diende te worden vervangen. Dan werd Jelle in de 74e minuut aangespeeld, en kon hij alleen op de keeper afgaan, deze twijfelde en zo kon Jelle beheerst scoren : 0-1 en de vreugde was groot... Helaas konden we ons koppie er niet bijhouden en gaf Pascal totaal onnodig een vrije trap weg. Deze werd hoog voor het doel gebracht, een GVV'er kon ongehinderd inkoppen, Jan Willem tikte de bal onder de lat vandaan maar helaas kwam deze ongehinderd voor de voeten van een andere speler die (met 10 tegen 11 !) de 1-1 binnen kon werken. Dit notabene al 3 minuten nadat wij op voorsprong waren gekomen. Het zou echter nog erger worden, in de 83e minuut kon Pascal met geel vertrekken na een onbesuisde actie,GVV profiteerde van de man meer situatie en kon nadat Jan Willem een afstandschot moest lossen ook nog zomaar de 2-1 binnen tikken. Wat een domper voor ons maar blijkbaar missen we de rust en routine die nodig zijn om na een late voorsprong zo'n wedstrijd uit te spelen... In de rust waren overigens al Johan en Michael geblesserd uitgevallen, in de 2e helft kwam daar Luuk.bij. Luuk zijn vinger stond scheef en diende zich te mekden in het ziekenhuis. Beterschap Luuk ! Uiteraard zijn we na deze onnodige nederlaag de 2e plaats kwijt geraakt, wel mooi is dat onze 1e competitiewedstrijd na de winterstop 0- 4 februari thuis is tegen GVV : Revanche !! In de komende tijd gaan we met leiders en trainers overleggen of er in de selecties van de teams nog wijzigingen aangebracht kunnen worden voor de tweede competiehelft, hiervoor is o.a. voor de maand januari is het volgende oefenprogramma vastgesteld voor het tweede elftal : 07 januari S.V.S.'65 < 23 - S.VS.'65 >23. 14 januari Noordeloos 2 uit. 21 januari VVAC 3 thuis en 28 januari ASH 2 thuis. Fijne feestdagen allemaal ! Overigesn was Hein de Jong (wederom) onze "Man of the Match" vandaag.