Bram de Jong (intikker)
88'

Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 11

26 november 2016 14:30

Als op donderdag bekend is, dat het eerste elftal 8 geblesseerden heeft, het 2e elftal 1 geblesseerde speler en 3 spelers op soort van vakantie-verlof heeft weet je wel : er zal aanvulling gezocht dienen te worden... Na veel "gehannes" kwamen dan Luuk en Robert vanuit het 3e elftal bij onze selectie, tevens was na lange afwezigheid gelukkig Ayoub weer van de partij. Op de dag zelf meldde Jelle zich in principe af wegens ziekte, maar omdat we zo dun in de spelers zaten ging hij toch mee naar Leerdam. Onze aanvoerder Johan moest werken en kon helaas niet tijdig aanwezig zijn.Onze tegenstander is een team dat nogal verrast in de competitie, zowel tegen de koploper als tegen de nummer twee werd bijvoorbeeld gelijkgespeeld.., is ook niet verwonderlijk zo bleek want met o.a. Roger Tapirima en Yilmaz Toktas in het team en nog een paar van dergelijke goede spelers krik je het spelnivo aardig omhoog. Gezien de afwezigen een nieuwe opstelling, met o.a. Ayoub in de spits, en een heel nieuw middenveld met Luuk,Hein en Aldo. Twee wissels : Bram en de niet fitte Jelle. We speelden op een veld waar lijnen en doelpalen op stonden en vooral veel zand lag....Je kon er ook prima op uitglijden overigens....Gelukkig hebben hier beide teams last van, en zeker ook de technisch vaardige spelers van Leerdam. We begonnen echt sterk aan de wedstrijd en via Robbin en Ryan kregen we goede kansen, het was Ryan die met een droge knal de 0-1 aantekende in de 6e minuut. Na een minuut of 20 lieten we Leerdam terug in de wedstrijd komen, het middenveld (we hadden 4 middenvelders omdat Leerdam met 2 spitsen speelde die beiden door Wilco en Robert uit de wedstrijd gehouden werden) stond niet meer kort genoeg en met de technisch behendige Leerdammers gaat dat mis : 1-1 na een fraai afstandschot in de 27e minuut. Opnieuw wat kleine kansen voor ons maar in de 1e helft werd niet meer gescoord. In de rust gaf Aldo aan geblesseerd te zijn en niet verder te kunnen. Gelukkig was Johan ook nog gekomen en konden we naast hem ook Bram en Jelle brengen voor Nigel en Luuk. Vooral Johan gaf onze aanval nieuwe impulsen, uit een corner van Johan kon dan Michael in de 56e minuut de 1-2 binnen koppen... Dat zou ook zijn laatste daad zijn, hij diende nl geblesseerd vervangen te worden, ook Ayoub werd moe gestreden maar wel een goede partij gespeeld hebbende vervangen en ging werken. Nigel en Luuk terug in het veld en zo moesten we zonder wissels verder...Nog 30 minuten en Leerdam zette aan, onze tegenaanvallen waren echter gevaarlijker en gevaarlijker . Nigel zakte terug voor verdedigend werk en Johan en Robbin die om een wissel vroeg maar die waren niet meer beschikbaar kregen ruimte of creerden zelf ruimte. Zo hadden we hen iets directer aan moeten spelen ...Gelukkig kwam het nog wel goed . twee fraai opgezette aanvallen, beiden via Johan werden door Bram en door de uitgeputte maar prima spelende Ryan (zijn 2e van vandaag) afgerond. Zo wonnne we uit bij een lastige tegenstander op een zeer matig veld met 1-4 en hebben we inmiddels de 3e plaast bereikt. Wat een weelde voor S.V.S.'65 2 ! Volgende week is het om 12.45 uur thuis tegen Heukelum. Even afwachten hoeveel spelers we dan beschikbaar hebben, maar ook die punten dienen in Spijk te blijven ! O ja, man van de wedstrijd :Wilco : wat een inzet passie en strijd. Zilver vandaag voor Hein en Ryan (Ja Johan, halve wedstrijden tellen nu eenmaal niet !)