2e Elftal wint in Tiel, maar luxe problemen zorgen voor onrust in- en rond het team

Datum

5 november 2016 15:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag opnieuw een tegenstander uit Tiel voor het 2e Elftal : Theole 2. De reis naar Tiel werd met 17 spelers in de selectie aangevangen.Theole staat met een gelijk aantal puntel maar met een beter doelsaldo een plaats hoger op de ranglijst. We speelden op een dramatisch hoofdveld met een enorme (totaal onbezette-) tribune aan de lange zijde van het veld. Door het hobbelige veld kon de bal werkelijk alle kanten op stuiten.Na bekendmaking van de opstelling waren er dus 11 basisspelers en 6 bankzitters, dit is moeilijk om een ieder tevreden te houden, vandaar dat er vooraf al enig gemor hoorbaar was. Het begin was redelijk goed, Maurice maakte binnen 5 minuten op schitterende wijze de 0-1.We dachten al aan een grote score, Helaas liep het anders. De verdediging en het middenveld lieten volop steken vallen, waardoor de thuisclub die slechts 1 aanvallende spelwijze hanteerde : Bij balbezit gaan 4 spelers de diepte in rennen en dan komt de lange bal....Wij dachten dit op te kunnen vangen door regelmatig voor de aanvallers te dekken ( onbegrijpelijk)  en de afvallende bal vrij in te laten schieten door Theole. Helaas stond er een Tielse speler met een geweldig schot op dat middenveld klaar "om te knallen", Zo ook bij de gelijkmaker, Jan Willem was kansloos op het schot : 1-1. Dan wij weer in de aanval, Nigel werd ten onrechte teruggefloten voor het maken van een overtreding, maar het was niet lang daarna Arno die de 1-2 binnenwerkte. Kwartier gespeeld en dus 1-2 op het scorebord.Lange bal van Theole, en de linksbuiten werd niet goed gedekt, ook de rugdekking ontbrak en de 2--2 was een feit. Voor rust een kopie van het eerste doelpunt van Theole, weer een afvallende bal die binnen werd geknald : 3-2. En zo stonden we onbegrijpelijk op achterstand in Tiel.Zou dit dan de zoveelste uitwedstrijd worden die onverdiend verloren gaat? Wissels na rust : Robbin voor Wout,Niels voor Aldo,Michael voor Maurice en Hein voor Bram, na een paar minuten nog een wissel : Ryan voor Jelle. Ryan die zeer sterk inviel, hij was getergd door zijn reserve rol. In de eerste helft was het voor Maikel van Schaften onwennig als mid-mid, maar ook hij kwam los in de 2e helft, veel meer in balbezit en in beweging. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij zowel de 3-3 als de 3-4 scoorde. We kregen in de 2e helft kans op kans , maar helaas kan niet elke kans een doelpunt zijn, Robbin had pech, wat een wapen toch die snelheid van Robbin en ook Arno en Maikel lieten nog kansen onbenut.Laatste wissel was Pascal voor aanvoerder Johan die aanvallend sterk speelde. Het leken nog bange minuten te worden , maar het was uiteindelijk Robbin die met een droge knal de zege veilig stelde : 3-5 uitslag en een zeer verdiende overwinning.Helaas was er veel onrust over de opstelling en de wissles mede veroorzaakt door de grote spelersgroep. We zijn blijkbaar alweer vergeten dat de laatse 2 jaar er regelmatig een tekort aan spelers was bij het 2e elftaL. Het is sowieso een compleet ander 2e elftal scenario. Vorig seizoen als laatste geeindigd met 8 punten in de hele competitie. Nu heeft het 2e Elftal al 12 punten behaald en had er nog veel meer ingezeten... De trainer van het team ( en van het derde elftal...) heeft na afloop van de wedstrijd te kennen gegegeven ermee op te houden. Dit is een bijzonder slechte zaak, en uw verslaggever vraagt dan ook aan iedereen om zijn steentje bij te dragen deze beslissing ongedaan te maken. Luxe problemen zijn vaak maar tijdelijk, er komt een moment dat we iedereen weer keihard nodig hebben. Volgende week speelt het 2e thuis tegen ASH 3, aanvang wedstrijd is 12.30 uur. Deze wedstrijd dient opnieuw gewonnen te worden.We zullen dan wel overigens Maurice moeten missen, hij wordt maandag aan zijn pols geopereerd. Beterschap Maurice , en kom snel weer aansluiten !