S.V.S.'65 2 wint met 3-2 na achterstand van het sterke Herovina 2

Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 11

8 oktober 2016 13:15

Scheidsrechter

J.Melkert

Vandaag om 13.15 uur de tweede thuiswedstrijd.In vergelijking met vorige week zijn Niels,Bram en Yordi niet beschikbaar. Toch spelen we vandaag met een volle bank. De tegenstander is onze Gemeentegenoot uit Herwijnen : Herovina 2. In Herwijnen zit alles dit seizoen mee op voetbalgebied. Het eerste elftal staat zonder puntverlies bovenaan en ook het 2e elftal is sterk en komt vandaag met maar liefts 17 spelers naar Spijk. Vorige week wist men nog met 3-1 te winnen van Leerdam Sport'55. Het leek erop dat wij beter uit de startblokken kwamen, maar de passing naar de voorhoedespelers was niet best en leverde veelvuldig balverlies op.Ook leek het middenveld niet in de juiste balans te spelen waardoor er teveel vrijheid was voor de tegenstander. Slecht verdedigend ingrijpen was de oorzaak van de 0-1..Laten we toch eens leren om ook achterin een "killer mentaliteit" te tonen door een bal ook op minder fraaie maar wel op effectieve wijze weg te werken... We raakte overigens niet in de war van deze tegengoal, en brachten aanvallend veelvuldig Robbin in stelling. Hij vormde met een snelheid een ware plaag voor zijn dorpsgenoten.. De 1-1 kwam dan ook niet onverwachts, de wijze waarop er gescoord werd wel : Een aanval die in principe gestrand was werd door een doorjagende Robbin nieuw leven in geblazen, zo kwam hij sneller bij de bal dan de keeper en tikte de bal keurig in het doel : 1-1 en alweer zijn 4e doelpunt dit seizoen. Niet lang daarna goede aanval en uiteindelijk kwam de bal in een vol strafschopgebied bij Maurice, hij draaide een beetje en schoot prima binnen : 2-1.Wij waren duidelijk de betere ploeg en vlak voor rust kon Arno met een mooie diagonaal ingekopte bal de 3-1 aantekenen. Ass.scheidsrechter probeerde nog met een vlagsignaal de treffer te laten annuleren, maar als een speler achter de bal blijft kan je nu eenmaal nooit buitenspel staan. Niet lang erna was het rust, en was het even rommelig doordat de ass. scheidsrechter en de trainer van Herovina de scheidsrechter nog even onder vuur namen m.b.t. het 3e Spijkse doelpunt. De ass.scheidsrechter van Herovina werd hierop weggestuurd. Na rust kwam Herovina wel beter in het spel, maar de Spijkse verdediging hield stand.Wel lieten we ons vanaf het middenveld te veel in de aanval lokken, dit resulteerde een aantal malen in een overtal situatie voor Herovina omdat we te langzaam weer inzakten. Een kopdoelpunt van Michael Baegen werd onterecht afgekeurd, er kon best iemand buitenspel gestaan hebben, maar Michael in ieder niet geval niet ! Half uur voor tijd kwamen Joey en Stefan in het veld, zij zijn op de terugweg na een blessure.Goed nieuws dus ! Het spel werd wel harder...na een overtreding van Robert van Wijk (2 minuten in het veld) werd de gele kaart getrokken en moesten we met 10 tegen 11 verder spelen. Niet lang daarna geel voor Herovina, en nog eens 3 minuten later wederom geel voor Herovina. De scheidsrechter had het blijkbaar naar zijn zin en liet 7 minuten extra tijd spelen. In de allerlaatste seconde scoorde Herovina met 9 spelers ( wij hadden er weer 11) alsnog een doelpunt, Onbegrijpelijk dat dit kan, maar goed het was wel gelijk ook afgelopen en de overwinning was binnen : 3-2. Wederom hard gewerkt, wel minder goed gespeel maar de punten tellen nu eenmaal.. Beste man vandaag aan Spijkse zijde was overduidelijk Maurice Hanika. (Wilco was goede tweede overigens).Volgende week gaan we naar Zaltbommel om op het gloednieuwe sportcomplex aan te treden tegen Nivo Sparta. Jammer dat we een aantal spelers w.o. onze keeper Jan Willem moeten missen.