S.V.S.'65 2 en de week van de scheidsrechter......

2 - 1

SVS'65 2

Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 11

1 oktober 2016 15:00

01 Oktober : De start van de week van de scheidsrechter. Het is de bedoeling om deze week je respect te tonen en een kadootje of bedankje over te brengen aan de scheidsrechters die ons iedere week in staat stellen om ons te laten voetballen onder leiding van  "iemand die boven beide partijen staat". Helaas was de clubscheidsrechter van onze Dalemse buren niet op de hoogte van deze aandachtsweek, of hij had het verkeerd begrepen, en bleek hij geen kadootjes te willen ontvangen maar juist wel weg te geven.... Wederom veel wijzigingen in de selectie, kan niet anders met bij 1e en 2e zo'n 13 afwezige spelers. De eerste 20 minuten was GJS sterker en kwamen door een fout van onze achterhoede inclusief keeper verdiend op 1-0. Helaas wederom een goal uit een hoge voorzet, geeft alleen maar aan dat we gewoonweg niet scherp genoeg verdedigen.In de loop van de 1e helft werden we sterker en kwamen de kansjes. Helaas waren we ondanks een aantal goede voorzetten net niet gelukkig genoeg om de bal op het juiste moment te raken, Vlak voor rust een voorzet van Nigel, verdediger gaat binnen de 16 meter met de handen omhoog naar de bal en de bal vindt de handen : Penalty ! Maar nee hoor, deze scheidsrechter die alles van tientallen meter (blijkbaar) kan waarnemen negeert de handsbal en zo gaan we met een 1-0 achterstand rusten. Na rust gaan we met een wissel (Aldo voor de gaan werkende Maurice) verder en zijn we echt de bovenliggende partij. GJS heeft het lastig achterin, Nigel is in de duels zijn tegenstander de baas en poort hem 2x , Robbin is echt gevaarlijk met zijn enorme snelheid. Dan een staakballetje van Pascal op Johan, verdediging stapt te laat en Johan kan aannemen en 1:1 op de keeper aflopen. Van schrik vlagt de ass.scheidsrechter alsnog en uiteraard neem de clubscheids het vlagsignaal over en fluit voor buitenspel : Zeer onterecht en zo worden we bestolen van een zeker doelpunt.Niet veel later een aanname van Nigel net binnen de 16 meter, zijn tegenstander denkt "ik ga niet nog een keer het duel aan", en tikt hem van achteren aan : Penalty. maar nee hoor van 40 meter afstand besluit de man gezien te heebn dat de overtreding op de rand van de 16 meter heeft plaatsgevonden. Door onze protesten beslist de man ook nog eens om aanvoerder Johan te verzoekem dat wij op moeten houden met het bekritiseren van zijn beslissing of zelfs beslissingen.Wij bleven de bovenliggende partij en dan kwam er opnieuw een steekbal, identiek aan een vorige situatie, nu kon Ryan doorgaan en 1:1 met de keeper legde hij de bal links af op de meegelopen Nigel. Achter de bal blijvende schoot Nigel de bal hoog in het doel en stond het verdiend 1-1. De GJS spelers gaven de ass.scheidsrechter er nog van langs dat hij had moeten vlaggen maar er was geen sprake van buitenspel. (kan niet als je achter de bal blijft). Aldo raakte ook nog met een mooi schot de lat en wij gingen vol voor de zege.. Dan drie minuten voor tijd : Lange bal GJS en de spits ging ervandoor met Wilco aan zijn zij. Door het slechte veld raakte hij de controle over de bal kwijt en moest in de 16 meter naar links uitwijken richting achterlijn. iets (het veld, vermoeidheid, of over zijn eigen voeten) liet hem vallen en dus achterbal. Het meest belachelijke moment van de dag ,van een afstand van 60 meter (!) en op aangeven van een GJS speler ("nu moet je fluiten") floot de scheidsrechter voor penalty. Dit was gewoon uit te leggen als diefstal van een zeer verdiend punt want Wilco heeft de aannvaller van GJS never nooit niet geraakt ! Dezelfde speler die de penalty versierde nam hem ook, een sportieve gast zou een terugspeelbal geven maar deze spits scoorde in de hoek. Jan Willem zat er nog dicht bij, en op ons eigen veld zou hij doorgegleden zijn en de pingel gestopt hebben. Helaas en zeer zeer onterecht verliezen we op deze wijze ook onze tweede uitwedstrijd. U zult begrijpen dat we het kadootje dat we hadden meegenomen voor de scheidsrechter niet hebben overhandigd,dit zal nu volgende week in de rust van de wedstrijd van het eerste verloot gaan worden. Met GJS is onze volgende afspraak in Spijk op 25 maart 2017, Het duurt nog even, maar wij hebben dan wel iets recht te zetten. Volgende week spelen we thuis tegen Herovina 2 om 13.15 uur. In Herwijnen heeft men dit seizoen een sterke groep voot het eerste en tweede elftal, zal zwaar worden maar supporters : Het 2e elftal zal er thuis alles aan doen om de punten thuis te houden. De wedstrijd staat onder leiding van dhr.J.Melkert uit Gorinchem.