Mannen, 2, Groep 8 05

10 september 2016 14:30

Scheidsrechter

H.Vingerhoeds

Vandaag de 3e en laatste bekerwedstrijd voor het 2e elftal, thuis tegen de ongenaakbare koploper Oranje Wit dat vandaag aan 1 punt genoeg heeft om een ronde verder te geraken.Trainer Rinie was verhinderd,en John nam het van hem over vandaag. Dat resulteerde in een 4-3-3 opstelling ipv het tot nu toe gehanteerde 4-4-2. Vanuit de selectie van het 1e waren Joey,Stefan en Bodhi deze middag al dan niet gedeeltelijk beschikbaar. In totaal bleken er 16 spelers op het DWF te staan vandaag, de communicatie over wie nu wel of niet in welk team speelt is nog een beetje moeilijk nl, Kor en Maurice speelden eerst nog "een halffie" met de JO-19 mee en dienden als een speer met de scooter uit Arkel te komen. Twee weken geleden verloor ons team nog met 7-0 van DFC, Oranje Wit won vorige week simpel van DFC dus wisten we dat we tegen een sterk team aan dienden te treden..Het was prachtig weer, en gelukkig waren er nog toeschouwers achter gebleven in Spijk die niet naar Arkel waren gegaan om het 1e aan te moedigen. We begonnen afwachtend tegen een "tikkend" team van O-W,dat het lastig had om de vrije man te vinden. Na een minuut of 10 kwamen we al beter in de wedstrijd, en werden we gevaarlijk voor het doel van O-W. Lange bal over rechts naar Nigel in de 16 meter, goeie aanname en achterwaarste kapbeweging, tegenstander wist het even niet meer en liet het been hangen..Penalty voor Spijk ! Aanvoerder Johan Schrijver achter de bal...., maar helaas redde de keeper op zijn inzet.Daarna de 1e van wat later zou blijken 4 schitterende doelpunten van S.V.S.'65, Robbin schoot met een enorme boog de bal van zo'n 26 meter over de keeper van O-W, terecht deze 1-0 voorsprong, In de overige deel van de 1e helft kregen we dan nog een paar kansen uit met name de sterk aangesneden corners van Nigel, de diepgang van Wilco en de snelheid van "Speedy Robbin". Helaas werd het wel 1-1,nadat we O-W lieten schieten en Jan Willem fraai redde maar toch moest lossen en de bal in 2e instantie wel kon worden binnengewerkt. Zonde, want onze verdediging onder leiding van de uitblinkenders Joey en Maurice speelde voortreffelijk. In de rust 5 wissels, w.o. een aantal vooraf bekende wissels ivm werk en semi-blessures, de nieuwe spelers waren Michael,Yordi,Niels,Kor en Bram. in de rust hoorden we dat het 1e voorstond en dit gaf ons een extra Boost.. De 2-1 kwam van het hoofd van Michael Baegen na weer een prima corner. Helaas werd het ook weer 2-2...De 3-2 van ons was van grote schoonheid, nadat we al dachten dat Ryan 5 minuten eerder fraai zou scoren was het nu wel raak.. Vanaf links een fraaie actie , gevolgd door een prachtige boog van afstandover de keeper heen,, : 3-2. O-W werd zenuwachtig, want uitschakeling voor de beker leek totaal onverwacht nabij ! Zij gingen achterin 1:1 spelen, wij wilden dit ook wel en lieten 3 aanvallers staan. Helaas scoorden zij de gelijkmaker uit een schuiver van zo'n 18 meter, Inmiddels was Jan Willem al langer aanvoerder, omdat Johan het momenteel een uurtje kan volhouden. O-W stopte direct met achterin 1:1 te spelen, een gelijkspel was voor hen voldoende. Nog 5 minuten te gaan, en wij kregen op links een vrije trap te nemen, Nigel was gewisseld dus ging Jelle achter de bal staan voor de ultieme voorzet...Niks daarvan dacht Jelle, en mikte de bal met een perfecte trap over alles en iedereen heen vanaf 20 meter in de verre hoek : 4-3 !! Een prechtige zege voor een hardwerkend team. Dit team wat alleen maar beter kan worden is in niets meer te vergelijken met het 2e van vorige seizoen of het team dat dit seizoen de eerste oefen- en belerwedstrijden speelde. Het is te hopen dat jongens als Rachid,Ahmad,Patrick en Ayoub ook weer snel gaan aansluiten. Ook zal er vanuit het eerste en derde wellicht nog wel "iets" terugkomen, maar zullen we ook wel spelers kwijtraken aan het eerste. Tenslotte waren er een paar vandaag "te goed voor het 2e"... In the end zal dus niet allen het 2e sterker worden, maar zeker ook het 3e elftal ! Voor komende week : Probeer zoveel mogelijk te komende trainen op dinsdag en donderdag (20.00 uur), en a.s. zaterdag staat voor zowel het tweede als het derde de eerste competitie-wedstrijd op het programma.. Beiden spelen tegen Tricht, 2e uit om 14.30 uur en het 3e thuis om 15.00 uur.