Datum

8 december 2015 20:00

Accommodatie

Onbekend

Tweedeklasser Tricht schakelde SVS'65 uit via een 4-1 overwinning in de strijd om de EM Cup. Een gemankeerd SVS'65 deed het lang niet slecht tegen het wel erg matig spelende Tricht.

Door tal van blessures en afmeldingen trad SVS'65 aan in een 4-5-1 opstelling met Jaap Schonewille en Pascal Adamakis uit het tweede elftal als gelegenheidsbacks. Deze twee zagen een heersend Tricht, maar SVS'65 kwam prompt op voorsprong. Jorn Meijerink miste een goede kopkans uit een vrije trap, maar uit de volgende spelhervatting was het wel raak. De bal viel plots voor de voeten van Johan Schrijver, die hard de 0-1 binnen knalde. Ook Tricht scoorde uit een spelhervatting. Een corner werd niet goed weggewerkt, waarna men de 1-1 in de verre hoek binnen schoot. Tricht kreeg eigenlijk geen uitgespeelde kansen en kwamen via een gelukje nog voor rust op voorsprong. Raymon Kaarsemaker was kansloos toen een voorzet via de knie van Jorn Meijerink in het doel verdween.

Een aantal spelers met pijntjes werden in de rust gewisseld en zodoende kwamen Jelle de Poorter (tweede elftal), Kevin de Jong (derde elftal), Tjerry van de Berg (A-junioren) en Stephan Debouille (rentree na blessure) in het veld. Ook met deze nieuwe krachten deed SVS'65 het lang niet slecht en hield het het aardig dicht. Tricht had nog altijd veruit het meeste balbezit en het beste van het veldspel, maar creëerden opnieuw weinig echte kansen. Doch kwamen zij op een 4-1 voorsprong, waarna het potje wel beslist was. Hoogtepunt van deze tweede helft was een vloeiende Trichtse aanval die op de kruising werd gepoeierd. Aan Spijkse zijde kregen Dennis Kramer en Arno Sterk nog een goede kans na mooie ballen van Stephan Debouille en Jelle de Poorter, maar zij kregen het speeltuig niet tegen de touwen.

Opstelling SVS'65: Raymon Kaarsemaker, Pascal Adamakis, Jorn Meijerink, Brian Bot (Kevin de Jong), Jaap Schonewille (Stephan Debouille), Robin Ijsselstijn, Maikel van Schaften, Bram Pons (Tjerry van de Berg), Dennis Kramer, Arno Sterk, Johan Schrijver (Jelle de Poorter)