Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

19 december 2015 14:45

Scheidsrechter

Bleek, G.W. van

Brakel was het eerste half uur heer en meester op eigen veld, maar kwam de 0-1 uit een penalty van Jorn Meijerink nooit meer te boven. De openingstreffer bleek het kantelpunt in de wedstrijd waarna SVS’65 uit liep naar een royale 0-5 overwinning.

Bij de eerste de beste Brakelse aanval mazzelde SVS’65 al dat het niet op achterstand kwam. Een Spijks been kon ternauwernood de 1-0 voorkomen. De Spijkenaren zaten niet kort genoeg in de duels waardoor de gastheren uit Brakel alle ruimte kregen om te voetballen. De verdediging had dan ook de handen vol aan de snelle buitenspelers en de geslepen spits van Brakel. Die geslepen spits dacht via een knappe kopbal te scoren, maar volgens de scheids stond hij buitenspel. Even later had hij opnieuw zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten. Een Spijkse verdediger maaide over de bal heen, waarna de Brakelse nummer negen tegen de benen van de uitkomende Raymon Kaarsemaker schoot.

Bij een van de spaarzame Spijkse aanvallen ging de bal plots op de stip. Maikel van Schaften ging gretig naar de grond na een tik op zijn enkel, waarna de scheids floot voor een strafschop. Aanvoerder Jorn Meijerink was de ietwat verrassende penaltynemer, maar hij faalde niet: 0-1. Zo kwamen de gasten ondanks een slap eerste half uur op voorsprong. SVS’65 kwam iets beter in de wedstrijd en ging zich steeds meer vertonen op de vijandelijke helft. Bram Pons kreeg van trainer Glenn Calor de aanwijzing bij een corner ‘om wat meer naar binnen’ te gaan staan en prompt viel de afgeslagen bal recht voor zijn voeten. Vol overtuiging knalde hij een lage streep in de verre hoek en zo kon SVS’65 met een 0-2 voorsprong gaan rusten.

De thee in Brakel smaakte blijkbaar goed, want SVS’65 kwam een stuk beter uit de kleedkamer dan het een uur daarvoor had gedaan.  De Spijkenaren namen het initiatief over van Brakel, die ook wel erg veel ruimte weg gaven in de zoektocht naar de aansluitingstreffer. Binnen een minuut na rust had Maikel van Schaften kunnen scoren als hij niet zo lang zou treuzelen met afwerken. Vijf minuten later was het dan alsnog raak voor SVS’65. Na een goede aanval kwam de bal terecht bij Robin Ijsselstijn. Hij kapte en draaide een paar keer om vervolgens vanaf zestien meter de bal tegen de touwen te jagen. SVS’65 bleek in de tweede helft veel feller op het zompige veld dan Brakel, waardoor men nog zou uitlopen naar een ongekende score tijdens de eerste uitoverwinning van dit seizoen. Maikel van Schaften volleerde op prachtige wijze de 0-4 binnen en Robin Ijsselstijn krikte vlak voor tijd zijn vertrouwen nog eens op door op te treden als eindstation na een vlotte counter, waarbij Maikel van Schaften aangever was. Doelman Raymon Kaarsemaker zette een clean sheet neer doordat hij in blessuretijd een Brakelse poging van dichtbij recht tegen zijn handen kreeg.

Inmiddels is SVS’65 opgeklommen naar de vijfde plaats, op ruime achterstand van de kopgroep. SVS’65 is daarentegen aanvoerder van de ruime subtop die is ontstaan in de Vierde Klasse C. Glenn Calor zag zijn ploeg worstelen in het eerste halfuur, maar was desondanks tevreden. ‘’Brakel is een ploeg waar wij het vaak lastig tegen hebben. Dan is het wel lekker dat je een penalty krijgt bij de eerste de beste aanval. Op het juiste moment, vlak voor rust, scoort Bram Pons de 0-2 en dan weet je dat Brakel risico moet gaan nemen. Daar hebben wij goed gebruik van gemaakt door ze weg te counteren en uit te lopen naar 0-5. We stijgen weer wat plekken en hopen dit goede gevoel na de winterstop vast te houden.’’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Tjerry van de Berg, Jorn Meijerink, Stephan Debouille, Imre Gaastra, Maikel van Schaften, Dennis Kramer (Yordi van Weelden), Bennie Boeijink (Jeffrey van Wijk), Bram Pons (Arno Sterk), Robin Ijsselstijn, Mark Kramer