SVS'65 bereikt tweede ronde EM Cup na winst in strafschoppenserie

Datum

24 november 2015 20:00

Accommodatie

Onbekend

SVS’65 bleek dinsdagavond na penalty’s de beste in de herkansingsronde van de EM Kantoorsystemen Cup. Dit betekent dat SVS’65 in de tweede ronde een uitwedstrijd tegen tweedeklasser Tricht speelt.

SVS’65 bleek vroeg in de wedstrijd niet bij de les, waardoor Beesd middels twee vrije trappen een 0-2 voorsprong nam. De Spijkenaren waren wakker geschud en kwamen beter in de wedstrijd. Jeremy de Vries scoorde met een boogbal over de keeper en even later kwam SVS’65 langszij via Mark Kamer. Overigens was Jeremy de Vries bij deze goal betrokken als aangever. 3-3 had ook zomaar de ruststand kunnen zijn aangezien beide ploegen nog een grote mogelijkheid misten.

De tweede helft was het aanzien niet waard, met van beide kanten rommelig voetbal. Na een steekbal van achteruit omspeelde Johan Schrijver de keeper en legde de bal klaar voor Arno Sterk: 3-2. Dit keer was Beesd de ploeg die in de achtervolging moest. Die achtervolging was van korte duur, want via een penalty kwamen zij op 3-3. Echter was het Johan Schrijver die in de 75e minuut die zijn bewaker uitspeelde en vervolgens op prachtige wijze de bal in de verre hoek stiftte. Opnieuw had Beesd een antwoord klaar: uit een kort genomen corner schoot men vlak voor tijd de 4-4 binnen. SVS’65 mazzelde in de slotfase nog wel toen een solo werd afgesloten met een schot op de kruising. Door deze misser volgde een penaltyserie waarin SVS’65 de beste bleek. Raymon Kaarsemaker wist twee penalty’s te stoppen, zijn collega hield er één tegen.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker (Bjorn in ’t Veld), Christiaan de Jong, Jorn Meijerink, Joey van de Haar, Imre Gaastra, Maikel van Schaften (Robin Ijsselstijn), Bennie Boeijink, Dennis Kramer (Ferdi Scheurwater), Arno Sterk, Jeremy de Vries (Johan Schrijver), Mark Kramer