Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

21 november 2015 14:30

Scheidsrechter

Dalen, A.C.W. van

Het was over en sluiten voor SVS’65 na een kwartier voetbal in Meteren. Morris van den Brink fabriceerde namens MVV’58 binnen veertien minuten een hattrick. SVS’65 maakte namens twee goals van Jeremy de Vries de eindstand iets dragelijker: 4-2.

Glenn Calor ziet de overvolle Spijkse ziekenboeg met de week groter worden (Jeffrey van Wijk, Jeffrey Prenger, Ferdi Scheurwater, Bram Pons, Stephan Debouille) en was na afloop uiteraard ontevreden. ‘’We kwamen dramatisch uit de startblokken tegen een veel feller MVV’58. Pas na de 3-1 ging het iets beter met een bal op de paal. Na de 4-2 bracht ik twee extra spitsen, maar zonder dat we echt lang druk konden uitoefenen op MVV’58. Een verdiende overwinning voor hen.’’

SVS’65 leek aan het begin van de wedstrijd geïnspireerd door de Sinterklaas, die het naastgelegen dorpsgebouw bezocht. Het speelde open huis en daar wisten de Meterense aanvallers wel raad mee. Knullig balverlies aan Spijkse zijde leidde na twee minuten de 1-0 in. In de achtste minuut was het weer raak toen uit de draai op doel werd geschoten. Na veertien minuten voltooide Morris van den Brink zijn hattrick door langs de achterhoede te soleren en de Spijkse keeper te verrassen met een schot in plaats van een voorzet. SVS’65 had daarentegen nog helemaal geen aanvallende impulsen laten zien en leek zich op te gaan maken voor een monsterscore. Gelukkig voor de gasten deed Jeremy de Vries al snel iets terug. Na een goede aanval bleek De Vries het eindstation: 3-1.

Echter bracht MVV’58 de marge tussen beide ploegen alweer snel naar drie. Men lobde de bal eerst nog naast het doel van Raymon Kaarsemaker, maar in de volgende tegenstoot was het wel raak. Een slechte pass van achteruit leidde de zoveelste Meterense uitbraak in. Zo gebeurde het dat één Spijkse verdediger zich tegen drie blauwzwarte tenues bevond. Op die manier was het een koud kunstje voor Morris van den Brink om na een half uur zijn vierde van de middag binnen te tikken. De Meterense storm ging vervolgens liggen, waardoor SVS’65 nog een goede kans kreeg na een mooie combinatie tussen Jeremy de Vries en Johan Schrijver. Het schot van De Vries belandde op de paal, waarna zijn rebound op knappe wijze van de lijn werd gehaald door de aanvoerder van MVV’58.

Brian Bot werd in de rust gewisseld voor Kevin de Jong na een opspelende hamstring en in de vijftigste minuut was SVS’65 door zijn wissels heen toen Mark Kramer en Dennis Kramer als extra spitsen werden gebracht. Het broederpaar werd ingezet nadat Jeremy de Vries, een van de weinige Spijkse lichtpuntjes vanmiddag, met een prachtige boogbal de 4-2 scoorde. Beide ploegen begonnen ondertussen erg veel ruimte tussen de linies te laten, waarna vooral MVV’58 een aantal grote kansen onbenut liet. ‘’MVV’58 hield vaak een groot overtal achter tegen onze spitsen maar het was niet te merken dat wij daardoor op het middenveld constant een mannetje over hadden. Na al die vroege tegentreffers waren we bang om nog meer fouten te maken’’, aldus Glenn Calor.

Mark Kramer kon SVS’65 terug in de wedstrijd brengen door van dichtbij de 4-3 binnen te schieten, maar zijn schot was veel te slap. Het laatste echte wapenfeit van SVS’65 was een harde knal van Robin Ijsselstijn op de vuisten van de keeper. MVV’58 verzuimde aan de overkant om uit te lopen naar een hogere score. Doelman Raymon Kaarsemaker kwam twee keer als winnaar uit de bus in één-tegen-één duel met een Meterense aanvaller en Jorn Meijerink gleed nog een bal uit de doelmond. De wedstrijd kabbelde zo naar het einde, waarin de perfect fluitende leidsman de kaarten op zak hield. SVS’65 blijft ondanks de nederlaag op een zesde plaats staan.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Yordi van Weelden (Mark Kramer), Brian Bot (Kevin de Jong), Jorn Meijerink, Imre Gaastra, Robin Ijsselstijn, Bennie Boeijink, Maikel van Schaften, Arno Sterk, Johan Schrijver (Dennis Kramer), Jeremy de Vries