SVS'65 houdt 75 minuten stand tegen Unitas Zondag

SVS'65 1

4 - 7

Unitas 1 (Zo) (zon)

20 oktober 2015 20:00

Het twee klassen hoger spelende Unitas Zondag liet zich dinsdagavond bijna verrassen voor de EM Cup door SVS'65, dat bij rust zelfs leidde met 3-2.

SVS'65 had het in de eerste twintig minuten zeer lastig tegen Unitas zondag, wat op volle oorlogsterkte naar Spijk was gekomen. Met enkele voormalige internationals van Eritrea in de ploeg lieten ze mooi combinatievoetbal zien, maar SVS'65 kwam met enig geluk op voorsprong via Mark Kramer.

Het Gorinchemse antwoord volgde als snel na een persoonlijke fout aan de kant van SVS'65: 1-1. De Unitas goalie kon echter alleen maar kijken naar een fantastische stift van Bennie Boeijink waardoor er 2-1 op het scorebord kwam. Opnieuw wist Unitas snel de aansluitingstreffer te scoren, maar het was SVS'65 dat met een voorsprong ging rusten.Johan Schrijver knalde een afgeslagen corner met zijn linkervoet binnen: 3-2.

In de rust kregen de Unitassers ontiegelijk op hun donder en dat was te merken aan het spel in de tweede helft. Ze lieten het balletje weer op hoge snelheid rond gaan waardoor SVS'65 niet meer van de eigen helft af kon komen. In de 66e minuut werd de 3-3 gescoord en na de 3-4 in de 75e minuut was het verzet van de moegestreden Spijkenaren definitief gebroken.

De Eritrese rechtshalf kreeg het op zijn heupen in de slotfase en tilde de score binnen mum van tijd naar 3-7. Het slotakkoord was voor SVS'65. Bennie Boeijink pakte het cadeautje van de Unitas keeper dankbaar uit en schoof de 4-7 door de benen van de sluitpost. Een uitslag waar SVS'65 zich niet voor te schamen, dat tegen een ploeg speelde met voormalig internationals waar ook nog eens gewerkt wordt met een premiestelsel.