SVS'65 sluit seizoen af met winst en vijfde plaats

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

14 mei 2016 14:30

Scheidsrechter

Westdorp, J.

De laatste competitiewedstrijd heeft voor SVS’65 een overwinning opgeleverd. Brakel moest er met 4-1 aan geloven. Mark Kramer was met zijn hattrick de grote man. Door het puntenverlies van Herovina werd SVS’65 ‘best of the rest’ op een mooie vijfde plaats.

Op een winderig sportpark werd er om 14.30 afgetrapt voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Al heel snel leek Brakel op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf rechts waaide namelijk over keeper Raymon Kaarsemaker, maar ook enkele centimeters over de kruising. SVS’65 had het lastig tegen de wind in en ook de vele slordigheden in de passing, vooral op het middenveld, maakten dat Brakel de betere ploeg was. Jorn Meijerink herstelde een aantal kleine slippertjes na slordig balverlies, waarna Mark Kramer zelfs de 1-0 had moeten maken na een dieptebal van aanvalspartner Robin Ijsselstijn. De meeste dreiging kwam nog steeds van Brakel, dat een aantal kansrijk ogende aanvallen slecht uitspeelde.

SVS’65 kreeg de laatste minuten voor rust wat meer vat op het combinerende middenveld van Brakel. Na een prima aanval over veel schijven werd het schot van Bram Pons in de doelmond geblokt. Ook een tweede bal van Robin Ijsselstijn op Mark Kramer kende geen succes. De grensrechter van Brakel vlagde niet, maar de scheids besloot dat het wel buitenspel was waardoor ook dit keer het feestje niet door ging. Terwijl het scorebord al stil stond op de 45 minuten viel het doelpunt van Mark Kramer dan toch. Bennie Boeijink onderschepte een bal vanuit de Brakelse opbouw, zag Mark Kramer vrij staan en stuurde hem direct richting de Brakelse keeper. Al glijdend tikte hij de bal via de uitkomende keeper binnen. Een beter moment om te scoren was er haast niet.

Met de wind in de rug en de neus richting de kantine gaf SVS’65 direct na rust gas. In de 46e minuut mocht SVS’65 een corner nemen. De bal werd afgeslagen door de Brakelse verdediging, maar Dennis Kramer bracht de bal opnieuw in. Met zijn zwakkere linker vond hij zijn oudere broer Mark, die zo vrij als een vogeltje de 2-0 binnen kopte. Opnieuw een fantastisch tijdstip voor SVS’65 om te scoren. De koppies bij Brakel gingen hangen, terwijl SVS’65 vrijuit kon voetballen en begon te freewheelen. Doordat nu Brakel de ene fout na de andere begon te maken was het wachten op een grotere voorsprong voor de Spijkenaren.

Die fouten verbleekten echter bij de blunder die de Brakelse keeper maakte. Hij scheen nogal zenuwachtig te worden van de jagende Mark Kramer, want hij maaide op onverklaarbare wijze over een terugspeelbal heen. De spits tekende voor een hattrick en de 3-0, door de bal in het verlaten doel te schuiven. Doch konden de meegereisde Brakel supporters alsnog klappen. In de zeventigste minuut sloot Maurice Haubrich namelijk zijn voetbalcarrière af. Vooral in de eerste helft liet de 38-jarige aanvoerder een aantal keren zien dat hij nog altijd een begenadigd voetballer is. Onder luid applaus van beide ploegen werd hij gewisseld. Na deze wissel tilde SVS’65 de score nog wat verder omhoog. Mark Kramer scoorde een hattrick, maar de mooiste goal kwam op naam van Arno Sterk. Hij gaf de bal aan Maikel van Schaften, die zijn hielen liet zien aan zijn tegenstander en de bal in de loop gaf aan opnieuw Arno Sterk. Die verschalkte vervolgens met buitenkant links de keeper: 4-0.

Inmiddels had ook Mark Kramer een publiekwissel gekregen aan de zijde van SVS’65. Jeremy de Vries was zijn vervanger en ook hij had zijn naam minimaal één keer op het wedstrijdformulier als doelpuntenmaker moeten zetten. Het puntertje na de voorzet van Maikel van Schaften was echter te zacht. Ondertussen had Jorn Meijerink nog een zeker doelpunt voorkomen door zijn tegenstander met zijn kenmerkende grote passen eruit te rennen. Ook Brian Bot voorkwam nog een doelpunt dankzij eveneens knap sprintwerk en een dito sliding. Alsnog zou Brakel een eretreffer maken. Raymon Kaarsemaker kreeg zijn hand nog tegen een toegekende strafschop, maar de bal verdween toch nog in het doel. In blessuretijd verprutste Brian Bot nog een grote kans door een goede voorzet van Johan Schrijver over te koppen.

Ondanks dat het niet altijd rozengeur en maneschijn was voor Glenn Calor en zijn selectie, was hij dik tevreden over het seizoen. ‘Voor ons is de vijfde plaats een ongekend goede prestatie. Ondanks de pittige blessures en een aantal schorsingen was dit gewoon een prima seizoen.’ SVS’65 eindigde namelijk op een vijfde plaats met 36 punten. Door het mindere doelsaldo werd Vuren zesde en eindigde die andere Lingewaalploeg, Herovina, met 35 punten als zevende.

Opstelling SVS'65: Raymon Kaarsmaker, Brian Bot, Dennis Kramer, Jorn Meijerink, Stephan Debouille, Bram Pons (Arno Sterk), Ferdi Scheurwater (Johan Schrijver), Bennie Boeijink, Maikel van Schaften, Robin Ijsselstijn, Mark Kramer (Jeremy de Vries)