SVS'65 laat zich in vijf minuten naar slachtbank leiden tegen MVV'58

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

5 maart 2016 15:00

Scheidsrechter

Meerkerk, H. van

Zaterdag leed het in eigen huis altijd sterke SVS’65 een ruime nederlaag. MVV’58 wist in de laatste vijf minuten van de eerste helft drie keer toe te slaan, waardoor de wedstrijd gespeeld was. A-junior Ryan Brood scoorde vlak voor het laatste fluitsignaal de eretreffer namens SVS’65.

Met de van wintersport terug gekeerde Bram Pons en A-junior en Tjerry van den Berg in de basis begon SVS’65 goed aan de wedstrijd. Het was zeker niet minder dan de ploeg uit Meteren, die nog altijd in de race zijn voor het kampioenschap. Doch was het de blauwzwarte ploeg die op voorsprong had kunnen komen. Een lage voorzet werd door de inlopende middenvelder compleet verkeerd geraakt, waarna de bal hoog over het doel van Raymon Kaarsemaker vloog. Na ook wat kleine mogelijkheden voor SVS’65 leek niet veel later de 1-0 in de maak, ware het niet dat de lat die in de weg stond. Tjerry van de Berg sloot een lange rush af met een steekbal op Robin Ijsselstijn. Die twijfelde niet en vuurde vervolgens hard op de deklat. Ook aan de overkant liet de Meterense aanvoerder het bovenste stuk metaal van het doel trillen via een afstandsschot.

Vlak voor rust volgde dan nog een vervelend moment. Een aantal Meterense supporters achter het Spijkse doel gingen verbaal te ver volgens de scheidsrechter. Laatstgenoemde wilde alleen door wanneer deze toeschouwers zich zouden verwijderen achter het doel, maar deze waren dat niet van plan. Na enig aandringen van een MVV’58 speler kon men na deze onderbreking van een aantal minuten toch weer verder spelen. Deze korte pauze pakte voor MVV’58 goed uit, want in de driehonderd daaropvolgende seconden scoorde men drie maal. Een corner kon bij de eerste paal vogelvrij binnen gekopt worden. De 0-2 viel na knullig balverlies op het Spijkse middenveld en de 0-3 leek op een miscommunicatie tussen verdediging en keeper, waardoor een speler alle gelegenheid kreeg om binnen te knikken. Met hangende koppies doken de Spijkenaren vervolgens de kleedkamer in om te gaan rusten, na een helft op die vijf minuten na, waarin gewaagd waren aan hun tegenstander.

De thee in de pauze bleek niet het wondermiddel wat SVS’65 nodig zou hebben. Men probeerde nog wel, maar men kwam voorin duidelijk stootkracht te kort. MVV’58 nam zienderogen gas terug en zo kabbelde de wedstrijd voort. Ondanks dat het tempo er wat uit was liet de nummer elf van MVV’58 zich nog een keer gelden. Zijn inzet van dichtbij verdween tussen de handen van Raymon Kaarsemaker door het doel in. Ondertussen waren Noah van de Broek, Imre Gaastra en Ryan Brood in de ploeg gekomen voor respectievelijk Jorn Meijerink, Jeffrey van Wijk en Arno Sterk.

SVS’65 kreeg in het verloop van de tweede helft toch nog een aantal goede scoringskansen. Robin Ijsselstijn kreeg het voor elkaar om twee keer van dichtbij te missen. Dan Mark Kramer, die wist ondanks dat hij op onreglementaire wijze werd gevloerd, toch nog tot een gevaarlijk schot te komen. Regio topscorer Morris van den Brink probeerde het namens MVV’58 met schoten van wel heel grote afstand, die zodoende geen dreiging opleverden. Robin Ijsselstijn had zo’n kwartier voor tijd opnieuw tot scoren moeten komen toen Maikel van Schaften een voorzet op maat afleverde. De aanname van de volledig vrij staande Robin Ijsselstijn was echter niet goed, waarna de keeper de bal wegplukte. Uiteindelijk scoorde invaller Ryan Brood voor de tweede keer in drie wedstrijd. De corner van Maikel van Schaften sloeg hij op knappe wijze met zijn voorhoofd tegen de touwen.

Volgens Glenn Calor liet zijn ploeg te veel leiden door emoties. ‘Bij de 1-0 zijn we even ongeconcentreerd en dan gaat die bal er simpel in. Tegen deze tegenstander moet je iedere seconde gefocust zijn. Daarin zie je dat we misschien volwassen genoeg zijn. We waren even helemaal van slag.’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Tjerry van den Berg, Jorn Meijerink (Noah van de Broek), Jeffrey van Wijk (Imre Gaastra), Maikel van Schaften, Bram Pons, Bennie Boeijink, Arno Sterk (Ryan Brood), Robin Ijsselstijn, Mark Kramer