Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

23 januari 2016 15:00

Scheidsrechter

Buijs, C.C.J.

Opnieuw bleek het onmogelijk om SVS’65 in eigen huis te verslaan. Aan de Spijkse Kweldijk pakte SVS’65 drie punten door buurman Herovina met 2-1 aan de zegekar te binden. Alle doelpunten vielen in een vermakelijke tweede helft.

Na een lunch verzorgd door de familie Schrijver, begonnen beide ploegen onder het genot van een waterig zonnetje wat weifelend aan de wedstrijd. De gastheren bleken de grootste weifelaars te zijn. Een slecht verwerkte cornerbal en miscommunicatie zorgden voor twee hachelijke momenten voor het Spijkse doel, zonder dat dit echt tot grote kansen leidde. De eerste twintig minuten waren voor Herovina, maar na de openingsfase begonnen de Spijkenaren meer in de wedstrijd te komen.

Rik Verploegh, de Herwijnse doelman, moest gestrekt naar zijn linkerbovenhoek om een vrije trap van Bennie Boeijink te kunnen keren. Herovina-aanvoerder Kevin Steenbruggen schreeuwde om meer beleving van zijn ploeg, maar verder dan enkele afzwaaiers zouden de roodwitten niet komen in de eerste helft. De grootste kansen vielen te noteren voor SVS’65. Mark Kramer kwam net wat te kort na een goede aanval tussen Imre Gaastra, Dennis Kramer en Robin Ijsselstijn. De flinkste mogelijkheid was echter voor verdediger Brian Bot. Na een prima steekbal van Bennie Boeijink volgde een kiezelhard schot, dat via het lichaam van Rik Verploegh over het doel verdween.

In de tweede helft zou de partij dan eindelijk een echte derby worden. Grootste verantwoordelijke was Herovina-invaller Remon Prijs, die met enkele spijkerharde overtredingen en zijn inzet de rest van zijn ploeg aan stak. Aan strijdlust bij SVS’65 geen gebrek, waardoor het een vermakelijk schouwspel werd. Rond het uur zou het voor de Spijkse supporters net iets aangenamer worden dan voor de talrijk meegereisde aanhang uit Herwijnen. Uit een vrije trap vond Stephan Debouille de volledig vrij staande Jorn Meijerink. Het enige wat die hoefde te doen was zijn voet tegen de bal zetten: 1-0 voor SVS’65.

Het antwoord van Herovina liet echter niet lang op zich wachten. Geklungel van de Spijkse verdediging en keeper zorgden ervoor dat, inderdaad, pinchhitter Remon Prijs uit de draai de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Beide ploegen besloten vol voor de overwinning te gaan en het duurde dan ook niet lang voordat er weer gejuicht kon worden. Rik Verploegh trapte een achterbal doodleuk in de voeten van SVS-er Robin Ijsselstijn. Deze handelde snel door direct te schieten. Zijn poging belandde op de paal, maar spits Mark Kramer rondde de rebound koelbloedig af en liet het Spijkse sportcomplex ontploffen met zijn 2-1.

Herovina had nog een kwartier voor een slotoffensief en kwam dan ook nog dicht bij de gelijkmaker. Twee lage schoten uit de tweede lijn konden met moeite gekeerd worden door keeper Raymon Kaarsemaker. Met de goed ingevallen Jeffrey van Wijk en Arno Sterk liet SVS’65 het vervolgens na om de wedstrijd in het slot te schieten. Robin Ijsselstijn schoot een perfecte voorzet van Bram Pons over en een verre poging van Arno Sterk zeilde net voorlangs. In de blessuretijd gebeurde niks noemenswaardig meer, zodat SVS’65 de winst naar zich toe trok. Dompertje op de feestvreugde was het geblesseerd uitvallen van de ingevallen Ferdi Scheurwater, die juist zijn rentree maakte na lang blessureleed.

Oefenmeester Gert-Jan Potters van Herovina was van mening dat zijn ploeg recht had op een punt: ‘’Een gelijkspel had voor beide ploegen terecht geweest. We komen goed uit de startblokken, vervolgens wordt het rommelig en stoppen we met voetballen. Na rust spelen we weer wat beter, maar echt doordrukken zat er niet meer in na de gelijkmaker.’’

Glenn Calor had het echter anders gezien en ziet zijn hechte ploeg steviger op een knappe vijfde plaats staan: ‘’Ik denk dat we vandaag de verdiende winnaar zijn. Na een slecht begin namen we het initiatief over en zijn we de betere ploeg. Met veel inzet lieten we zien dat we willen winnen en na de gelijkmaker hebben we ons goed herpakt. Het stond als een huis vandaag.’’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Stephan Debouille, Jorn Meijerink, Brian Bot, Imre Gaastra, Maikel van Schaften, Dennis Kramer (Ferdi Scheurwater, Jeffrey van Wijk), Bennie Boeijink, Bram Pons (Arno Sterk), Robin Ijsselstijn, Mark Kramer