Scheidsrechter

Kastel, A.M.W. van

Accommodatie

Onbekend

Noordeloos had zaterdag weinig in te brengen tegen SVS’65. Op eigen veld waren de Spijkenaren opnieuw oppermachtig. Noordeloos werd na een rode kaart van de keeper met 4-1 opzij gezet. De Spijkse productie werd verzorgd door Jeremy de Vries, Mark Kramer, Robin Ijsselstijn en Maikel van Schaften.

De Spijkse oefenmeester Glenn Calor startte met een enigszins verrassende opstelling. Achterin begonnen mannetjesputters Imre Gaastra en Brian Bot, in de rug gesteund door de ervaren Jorn Meijerink. Dennis Kramer speelde als een heuse libero, een stuk voor dit drietal uit. Bram Pons stond overigens weer in de basis na zijn liesblessure. Dat deze opstelling goed uitpakte bleek al gauw, want Noordeloos kwam niet onder de Spijkse druk vandaan en kwam amper aan aanvallen toe. Maikel van Schaften was de eerste speler die de kwaliteiten van de Noordeloos sluitpost testte. Zijn harde schot verdween op de vuisten van de keeper. In dit goede eerste half uur zouden nog veel meer mogelijkheden volgen. Bennie Boeijink stuitte van een meter of tien op een knappe redding van de keeper en hetzelfde overkwam Maikel van Schaften. De grootste kans was echter voor Brian Bot, die een bal van dichtbij over schoot nadat de keeper moest lossen op een schot van Mark Kramer.

De 1-0 die na zo’n dertig minuten viel was natuurlijk oververdiend. Het goede voorbereidende werk was van Bram Pons. Hij stuurde Mark Kramer richting achterlijn, die een fijne voorzet in huis had op Jeremy de Vries. De Vries maakte geen fout en kopte op koelbloedige wijze de 1-0 tegen de touwen. Noordeloos besloot de speelwijze om te gooien en wat opportunistischer te gaan voetballen. Met veel lange ballen hoopten ze dat ‘die een keer goed zou vallen’. En dat gebeurde ook. Vlak na de 1-0 viel een bal achter de verdediging, waarna de spits uit een moeilijke hoek een pegel op de handen van Raymon Kaarsemaker afvuurde. Uit de daaropvolgende corner werd van dichtbij de 1-1 binnen gelopen. Prompt had het dominerende SVS’65 een goal te verduren gekregen. Drie minuten voor rust leek Jeremy de Vries op weg naar zijn tweede en de Spijkse voorsprong, ware het niet dat de uitgelopen keeper hem net buiten de zestien meter torpedeerde. Een rode kaart en de daaropvolgende vrije trap werd door Bram Pons in de handen geschoten van de ingevallen goalie.

Tijdens de thee bleek dat Jeremy de Vries niet verder kon na de charge van de keeper. Hij werd met een knieblessure vervangen door Arno Sterk. Na rust was het maar goed dat SVS’65 de wedstrijd snel in het slot schoot, want het spel verbleekte vergeleken met het eerste bedrijf. Een lange haal van Imre Gaastra kwam terecht bij de goed spelende Mark Kramer. Die schudde de verdediger van zich af door prima zijn lichaam te gebruiken en schoof op die wijze de 2-1 binnen. Het hek was van de dam, want direct hierna verscheen de 3-1 op het scorebord. Opnieuw een lange bal, ditmaal van Brian Bot die bij Mark Kramer aan kwam. De bediende op zijn beurt Robin Ijsselstijn: 3-1. Overigens complimenten voor Noordeloos die na deze tegenslagen sportief en ook verzorgd probeerden te voetballen.

De wedstrijd bloedde dood na deze twee snelle treffers. De vele kansen die genoteerd konden worden voor SVS’65 werden namelijk op slechte wijze uitgespeeld. De ingevallen keeper, die een geblesseerde veldspeler was, redde knap op een poging van Arno Sterk. Ook bij kansen van Maikel van Schaften en Mark Kramer bleek hij paraat. Noordeloos had zoals eerder gezegd weinig in de melk te brokkelen, doch kregen ze nog een grote kans. Na een mooie aanval en dito voorzet kwamen twee groenzwarten een teenlengte te kort om de 3-2 binnen te schieten. Vijf minuten voor tijd klaarde SVS’65 dan op definitieve wijze de klus. Opnieuw was Mark Kramer gevaarlijk met een schot van dichtbij. De keeper bracht in eerste instantie nog redding, maar de rebound van Maikel van Schaften was hem echter te machtig: 4-1. In de blessuretijd gebeurde weinig spectaculairs meer met als gevolg dat de leidsman blies voor het einde van deze faire wedstrijd.

Na afloop was SVS’65-trainer Glenn Calor een blij man. ‘’We hebben prima gespeeld, zeker de eerste dertig minuten. De vooraf uitgedachte tactiek kwam tot zijn recht op het veld. Met hoog druk zetten en snelle flanken creëerden we de nodige kansen. Na die rode kaart werden we nonchalant en dachten we er veel te makkelijk over. Desalniettemin ben ik tevreden over vandaag.’’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Brian Bot, Jorn Meijerink, Imre Gaastra, Dennis Kramer, Maikel van Schaften, Bennie Boejiink (Yordi van Weelden), Bram Pons (Johan Schrijver), Robin Ijsselstijn, Mark Kramer, Jeremy de Vries (Arno Sterk)