Arkel VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 5e klasse 854

28 november 2015 12:30

Na een positieve week van kleine veranderingen, en goede trainingen stond vandaag Arkel VR1 op het programma. Na een aantal weken zonder winst, was het voor de Dames van Spijk tijd om weer is 3 punten te pakken.

Vanaf de 1ste minuut was het duidelijk dat de Spijkse Dames het overwicht in de wedstrijd zouden gaan nemen. Arkel kwam niet aan het voetballen toe en schoot gehaast steeds de bal over de zijlijn. Arkel kon geen grip krijgen op de snelle Noël en Violet en hierdoor ontstonden er kansen voor Spijk, maar de keepster van Arkel stond goed opgesteld. Door het slechte spel van Arkel ontstond er onrust in het spel van de Spijkse Dames en vergaten we af en toe de organisatie. Hierdoor kreeg Arkel kleine kansen, maar deze werden niet echt gevaarlijk.

Wel waren de kansen van de Spijkse Dames gevaarlijk, zo kreeg Noël een grote kans helaas kopte ze tegen een rug van een speelster aan. Kimberley die sterk speelde als spits kreeg een aantal goede kansen, maar helaas wilde deze er niet in. Ook kreeg Gabrielle een erg grote kans, alleen werd deze voor buitenspel afgefloten terwijl dit nooit buitenspel kon zijn. Er ontstonden wat kleine irritaties in het veld dit omdat de scheidsrechter werkelijk voor alles floot. Dit gebeurde voor rust nog wel in ons voordeel. We kregen een penalty omdat een speelster van Arkel een opvallende handsbal maakte in het strafschop gebied, maar helaas werd deze strafschop gemist en bleef het 0-0. Na een goede aanval van Anouska over links kwam de bal bij de goed opgekomen Dagmar te recht en die twijfelde geen minuut en schoot de 1-0 binnen. En hiermee gingen we rusten.

Na rust was het Spijk die doorging met voetballen. Er werden mooie combinaties gemaakt, en al snel viel de 2-0 weer was het Dagmar die scoorde. Het was de goed spelende Violet die de 3-0 voor haar rekening nam. Na de 3-0 was het over voor Arkel en viel het geloof in een goed resultaat weg. Hierdoor nam de druk op het doel van Arkel toe, en was het Willianne die na al die weken ook een doelpunt voor haar rekening nam. Het spel aan Arkelse kant werd steeds onrustiger dit omdat Arkel niet meer wist wat ze moesten doen, spijk hierin tegen probeerde rustig te blijven en werd er vanuit achter goed opgebouwd. Onder andere omdat Spijk goed bleef voetballen mocht Roos vandaag ook nog een doelpunt maken tegen haar oude ploeg. En sloten we deze wedstrijd erg goed af met een duidelijke overwinning. Dames van Spijk erg goed gedaan, en laten we deze goede lijn doortrekken tot de winterstop!